plusfoto 20.03.2016 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Jak byłeś zainteresowany bajerami to nic dziwnego. Mnie Thermo Prstige kosztowały razem z montażem 4100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojt75 20.03.2016 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 plusfoto, te 4100 to samo pojedyncze skrzydło czy jakieś dostawki i ewentualnie inne dodatki.Ile za montaż?Generalnie czy od cen katalogowych Wikęda da się coś urwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 20.03.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Jak wyglądają możesz zobaczyć w moim DB post 174. Takiego podziału na montaż i drzwi nie mam. A o urywaniu rozmawiaj z montażystami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybak1986 21.03.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 To ja mam niestandardowe pytanie. Czy drzwi o grubości 86mm nie wydają sie podczas uzytkowania ociężałe, pancerne? Ogladałem je w salonie i pracują jak złoto tylko ich grubość zastanawia, być może miałem takie wrażenie machajac nimi w pomieszczeni na małej powierzchni... Proszę o komentarze jak się je użytkuje na codzien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 21.03.2016 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 To ja mam niestandardowe pytanie. Czy drzwi o grubości 86mm nie wydają sie podczas uzytkowania ociężałe, pancerne? Ogladałem je w salonie i pracują jak złoto tylko ich grubość zastanawia, być może miałem takie wrażenie machajac nimi w pomieszczeni na małej powierzchni... Proszę o komentarze jak się je użytkuje na codzien? Cześć A może zamontowane były w jakiejś ściance i robiła się tzw. "poduszka powietrzna" . W drewnie drzwi wahają się od 70mm do 102mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 21.03.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 To ja mam niestandardowe pytanie. Czy drzwi o grubości 86mm nie wydają sie podczas uzytkowania ociężałe, pancerne? Ogladałem je w salonie i pracują jak złoto tylko ich grubość zastanawia, być może miałem takie wrażenie machajac nimi w pomieszczeni na małej powierzchni... Proszę o komentarze jak się je użytkuje na codzien? Wyglądają i rzeczywiście duuuużo ważą ale w użytkowaniu nie daje się tego odczuć. U mnie póki są nowe to chodzą elegancko. Jak będzie w przyszłości to czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arztin 22.03.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 (edytowane) jedna z firm wyceniła mi drzwi Wikęd Termo Prestige, wzór 32A, w kolorze złoty dąb i z dodatkami w postaci wizjera cyfrowego LCD oraz tzw. kopniaka od zewnątrz, wraz z montażem na kwotę 4.520 Dużo? mało? PSszukam kolejnych chetnych z Górnego Śląska do wzięcia udziału w moim przetargu na ww drzwi. Edytowane 22 Marca 2016 przez arztin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 22.03.2016 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 jedna z firm wyceniła mi drzwi Wikęd Termo Prestige, wzór 32A, w kolorze złoty dąb i z dodatkami w postaci wizjera cyfrowego LCD oraz tzw. kopniaka od zewnątrz, wraz z montażem na kwotę 4.520 Dużo? mało? PS szukam kolejnych chetnych z Górnego Śląska do wzięcia udziału w moim przetargu na ww drzwi. Coś mi się wydaje ze cena zalezy między innymi od wybranego wzoru / wymiarów... Mamy wróżyć z fusów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arztin 22.03.2016 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Coś mi się wydaje ze cena zalezy między innymi od wybranego wzoru / wymiarów... Mamy wróżyć z fusów? wzór jest podany.. wymiar 90tka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazewicz 22.03.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 (edytowane) Arztin firmę która wymieniłeś dobry wybór, znam ze słyszenia ponoć kompetentni ludzie. Jeśli już robisz tak jak napisałeś przetarg na Swoje drzwi to mam tylko nadzieje że nie kierujesz się w wyborze najniższą ceną za taki komplet z montażem a bierzesz pod wzgląd firmę oraz ich doświadczenie wiedzę i kompetencje. Produkt to połowa sukcesu zaś druga to dobry montaż, gdyż nawet najlepszy produkt źle zamontowany nie spełni swojej roli Piotr Edytowane 23 Marca 2016 przez piotrjazewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arztin 23.03.2016 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Piotr - dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arztin 23.03.2016 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 jakiej wielkości powien byc otwór na drzi wejsciowe Wikęd Termo Prestige (rozmiar 90) ?? jedni mowia o szerokości 108,5 inni zaś o szerokości 112... jeszcze inni o szerokości około 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 23.03.2016 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 http://wiked.pl/images/katalog/Katalog_STYCZEN2016.pdfNa ostatniej stronie masz dokładne wymiary zalecanych otworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 23.03.2016 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 U mnie było dokładnie 108 i montaż przebiegł bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.03.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 108,5 wg katalogu. Nic się nie stanie, jak będzie 110. Mniej niż 108 nie jest dużym problemem jeśli otwór jest prosty. Jeśli pojawią się odchyłki, to wtedy w którymś miejscu może okazać się za ciasno by skutecznie wpuścić tam pianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 24.03.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Też od razu sprawdź nie tylko wymiar szerokości ale i wysokość otworu montażowego jaki jest u Ciebie oraz to czy na całej wysokości tego otworu jest mniej więcej jednolita szerokość. Dalej rzeczy oczywiste takie jak piony i poziomy oraz kąty proste. Niekiedy tak jak pisze Finlandia - przy otworze 108 można bezproblemowo zamontować Wikędy a nieraz jak jest otwór nie do końca prosty to i 110 może być problemem. Zależnie co murarze zostawili po sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybak1986 28.03.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Jesteśmy już bliscy ostatecznego wyboru drzwi. W rywalizacji pozostały dwa skrzydła w wersji termo prestige: model 9B w kolorze struktura antracyt oraz model 37 w opcji dual color, z kolorem struktura antracyt oraz RAL pod kolor okien Wikęd Alphaline w okleinie Oregon IV. Zastanawiam się czy dwukolorowe drzwi + inox nie bedzie wyglądał zbyt pstrokato? Czy będa pasowaly do domu "klasycznego"? Plusem dualcoloru jest pogodzenie faktu że mało na rynku jest drzwi zewnetrznych stalowych w kolorze oregon IV, a drzwi pod kolor dachu i pod zadaszeniem mogą być zbyt ciemne... Proszę o radę forumowiczów co ten problem mają już za sobą projekt: http://www.dobredomy.pl/projekt/ariadnaIII/ drzwi model 37 dualcolor wizualizacja z painta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 28.03.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Same drzwi porażka, ale może wkomponowane w kolorystykę reszty domu będą dużo lepiej wyglądały. Ciężko powiedzieć po samych drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baumeister 28.03.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 108,5 wg katalogu. Nic się nie stanie, jak będzie 110. Mniej niż 108 nie jest dużym problemem jeśli otwór jest prosty. Jeśli pojawią się odchyłki, to wtedy w którymś miejscu może okazać się za ciasno by skutecznie wpuścić tam pianę. kurde a mi gościu z firmy Art Seven z Gliwic, u którego kupie i który zamontuje mi drzwi mówi ze szerokośc otworu ma byc na 112 NIE MAM POJECIA PO CO TAKI SZEROKI.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 29.03.2016 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Witam kurde a mi gościu z firmy Art Seven z Gliwic, u którego kupie i który zamontuje mi drzwi mówi ze szerokośc otworu ma byc na 112 NIE MAM POJECIA PO CO TAKI SZEROKI.. To może warto zapytać w Art. Seven ? na moje Oni będą wiedzieli najlepiej DLACZEGO tyle a nie mniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts