garjar 07.05.2016 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Montażysta na szybko oglądnął, twierdzi że górny języczek blokuje, ma dociągnąć skrzydło w kierunku zawiasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 09.05.2016 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 O ile Wikęd stara się ułatwić montażystom pracę (choćby regulacja wpustu języka na ościeżnicach) o tyle ich nowe produkty również wymagają od montażystów staranności w montażu. Co raz bardzie skomplikowane konstrukcje trzeba co raz precyzyjniej montować, bo zamek hakowy rozmieszczony na całej wysokości skrzydła wymaga jednak trochę staranności.Udało się wyregulować skrzydło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 11.05.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 (edytowane) No cóż i my nie możemy otworzyć drzwi. Jeszcze w tamtym roku pisałem o fatalnej konstrukcji zamka i rygli. Głośno mowilem ze z czasem tak się stanie. Tak jak ktoś wcześniej wspominał problemem są blaszki zatrzaskujace się. Po zerwaniu się mocowania nie daje się cofnąć rygla. No i mamy dom zamknięty na 6 spustów Edytowane 11 Maja 2016 przez marcelix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 11.05.2016 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Termo Prestige ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 11.05.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 A ja mam KMT 75 PLUS i zero problemów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 11.05.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Termo Prestige ? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 12.05.2016 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 No i po problemie. Profil specjalista z wikędu poczarowal zaczarował i drzwi się otworzyły. Wymieniona została środkowa wkładka na inny typ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 12.05.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 No i po problemie. Profil specjalista z wikędu poczarowal zaczarował i drzwi się otworzyły. Wymieniona została środkowa wkładka na inny typ. Pogratulować serwisowi Nie wszystkie firmy są tak pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 12.05.2016 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 No i po problemie. Profil specjalista z wikędu poczarowal zaczarował i drzwi się otworzyły. Wymieniona została środkowa wkładka na inny typ. Serwis wzywales przez sprzedawce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 12.05.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Tak serwis zamówił nasz sprzedawca. Awarie i błędy zdarzają sie każdemu. Wazne że kontakt i serwis Wikęd okazał się bardzo sprawny. Utwierdziło mnie to że dobrze wybrałem mimo usterki.No i była awaria a wyszła Laurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cartel1 18.05.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 (edytowane) Witam, Ma ktoś z Was informacje jakiej mocy powinien być transformator 230/12 V do elektrozaczepu w jaki wyposażane są drzwi z Wikędu ? Transformator o prądzie 1A będzie wystarczający czy szukać mocniejszego ? No i pytanie, napięcie AC czy DC. Edytowane 18 Maja 2016 przez cartel1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 19.05.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 No i po problemie. Profil specjalista z wikędu poczarowal zaczarował i drzwi się otworzyły. Wymieniona została środkowa wkładka na inny typ. Życzyłbym sobie aby wszystkie firmy produkujące tak działały. Pomimo kontraktów jakie są pomiędzy firmami a producentami (różne warunki są u wszystkich) to nieoceniona jest pomoc serwisu producenta. P.S. na przyszłość - jak jest awaria to zgłasza się to bezpośrednio do sklepu, a on dalej do hutrowni i do producenta. Jeśli zdarzyłby się komuś przypadek, gdzie sklep w którym były kupowane drzwi upadł, to najlepiej przedzwonić od razu bezpośrednio do producenta. Tam pokierują na inny punkt który wesprze lub oddadzą sprawę do pośrednika czyli hurtowni która zaopatruje dany teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.05.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 ... P.S. na przyszłość - jak jest awaria to zgłasza się to bezpośrednio do sklepu, a on dalej do hutrowni i do producenta.... Tylko że taka droga trwa... zwykle parę dni. A gdy ktoś ma jedno wejście do domu, to każda godzina jest istotna i nie uważam, by dużym nadużyciem było skierowanie się bezpośrednio do fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 20.05.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Jasne, że nie ale spróbuj zrobić taki manewr w kilku innych firmach (celowo nie podam nazw) a zobaczysz jak szybko spławią Klienta do punktu sprzedaży. Zmienia się to na lepsze ale sam dobrze wiesz, że są duże i stare firmy które żyją jeszcze minionymi czasami, gdzie tak na prawdę tylko oni byli rozpoznawalni na rynku. Tak czy siak - podałem wyżej oficjalną ścieżkę kontaktowania się czy zgłaszania reklamacji dla większości firm. A jak firmy mają dobrych handlowców to życie staje się piękniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 20.05.2016 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 mam drzwi wikęd zewnętrzne i chwalę sobie. Sam je wyregulowałem zamykają się dość szczelnie (regulowałem je na słuch) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.05.2016 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 To chyba jesteś lepszy ode mnie, albo czas abym zmienił zawód . Ja polecam w domowych warunkach test z kartką wkładaną pomiędzy skrzydło a uszczelkę. Powinno się czuć lekki opór przy wyciąganiu kartki. Regulacja zawiasów była poruszana setki razy więc nie ma co jeszcze raz o tym mówić. Wystarczy użyć "szukaj" na muratorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 24.05.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 spróbuje z kartką. Na pomysł "na słuch" wpadłem przez przypadek gdy budowlaniec na moim podwórku ciął kątówką. - w zależnosci od szczelnosci drzwi dzwiek był tłumiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 31.05.2016 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Aby dźwięk przeleciał przez (obok) uszczelki to na prawdę musi być tam wielka japa. Sposób z kartką jest o tyle dokładniejszy, że wiesz dokładnie gdzie Ci skrzydło źle dolega do ościeżnicy. Dalej to tylko odpowiednia regulacja aby na całym obwodzie wyszło ładnie i tyle. Pamiętaj, że w nowych drzwiach uszczelki muszą jest ułożyć i może się tak zdarzyć, że na jesieni lub na początku zimy będziesz musiał dokonać poprawy w regulacji. Poza zawiasami masz jeszcze regulację od strony zamkowej na język zamka. Ustalasz nią docisk skrzydła właśnie od strony zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagPio 31.05.2016 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Miałem informację telefoniczna z WIKĘDU ze od 1 czerwca do drzwi OPTIMUM będzie ościeżnica 78mm taka jak do drzwi TERMO PRESTIGE bez jednej uszczelki za dopłatą 750zł. Czy taka konfiguracja będzie dobrym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garjar 04.06.2016 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 O ile Wikęd stara się ułatwić montażystom pracę (choćby regulacja wpustu języka na ościeżnicach) o tyle ich nowe produkty również wymagają od montażystów staranności w montażu. Co raz bardzie skomplikowane konstrukcje trzeba co raz precyzyjniej montować, bo zamek hakowy rozmieszczony na całej wysokości skrzydła wymaga jednak trochę staranności. Udało się wyregulować skrzydło? Wszystko dobrze, 2 minuty montażysty i problem rozwiązany. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts