smit3 27.07.2011 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Jeszcze niewiem, zobacze co będzie pasowało.Czyli polecaż tynk mineralny a jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 27.07.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Ja jestem producentem tynków mineralnych, stąd podałem ci kolorystykę jaka jest u mnie i ceny [brutto] dla klienta. Wydajność powinna być podobna - zależy od grubości ziarna. Cen u innych - nie znam. Wiem, że bywają wyższe. Mogę jeśli chcesz podać dane "techniczne". To ty musisz porównać i podjąć decyzję "co". Mając i dane techniczne i ceny. Pytania: tel. 602 368 633 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smit3 29.07.2011 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Dobra. To jaki kompresor wystarczy?Czy twoje tynki są zdrowe, przyjaznie człowiekowy i środowisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 29.07.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Kompresor plus pistolet do tynków:) Samym kompresorem nie da się nałożyć Skład tynku mineralnego :cement biały 52,5 IR, wapno, mączka dolomitowa Biała Marianna - awizacja jako dolomit, lecz swego czasu była jako marmurowa. Zmiana nastąpiła z powodu zmian w podatku VAT w połowie lat dwutysięcznych, do tego pigmenty cementowe, i tzw "chemia" mająca za zadanie polepszenie własności tynku i ograniczenie typowych wad tynków mineralnych czyli występowanie przebarwień - czy to z powodu niekorzystnych warunków tuż po nałożeniu, lub z jakoś [a raczej braku] podłoża na które jest nakładany. Zarówno cement, wapno, mączka są to składniki naturalne, lub uzyskiwane z naturalnych od lat stosowanych w budownictwie. Pigmenty cementowe są jednymi które mogą barwić taką mieszankę,. Chemia - niestety konieczność, nie zmieniająca właściwości tynku. Suma składników innych niż mineralne sięga co najwyżej nieco ponad 1%,z tego znakomitą część stanowią pigmenty barwiące tynk. Są paroprzepuszczalne, składają się z naturalnych składników, nie mają wpływu na człowieka, zaś wapno ma właściwości grzybobójcze. Stąd ich dawna nazwa : tynk szlachetny, w odróżnieniu od zwykłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smit3 29.07.2011 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Dziękuje za wyczerpującą wypowiedź.Ale czy mam kupić kompresor o pojemności 50L, 100L czy 200L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 29.07.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Minimum 100, choć lepiej bliżej 150. Spróbuj rozglądnąć się po wypożyczalniach sprzętu budowlanego, może tam coś taniej znajdziesz, chyba że jesteś wykonawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smit3 31.07.2011 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ja i tak mam zamiar kupić kompresor do mojego warsztatu stolarsko-tapicerskiego.Zapewne do pana kupie jak będę budować jeśli nie znajdę w pobliżu mojego zamieszkania.Dziękuje za udzielenie informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts