Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont a prawo!!!!

myszka84

Recommended Posts

ja na miejscu inwestora czym predzej załatwiałabym pozwolenie na przystosowanie budynku gospodarczego na cele mieszkaniowe (jakoś tak to się nazywa) a jakie papierki dokładnie trzeba w tej sprawie załatwić to powiedzą mu wydziale architektury z starostwie powiatowym lub przy odrobinie szczescia nawet w urzędzie gminy... a jeśli nie narusza to konstrukcji budynku to być może nie bedzie wymagane pozwolenie na budowe a jedynie zgłoszenie prac budowlanych nie wymagających pozwolenia ale to własnie powiedzą w odpowiednim urzędzie:)

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jeśli chcesz coś sprzedać muszą być papiery w porzadku...

Dokładnie!!

myszka84 naprawdę trudno było się tego domyśleć ?

Zadajesz pytania na poziomie 15-letniego dzieciaka :D I nie wklepuj tych rzędów znaków zapytania.

PS. myszka84 zaraz się spyta, jakie papiery trzeba mieć w porządku... :p

PS2 Nie napisałam o akcie notarialnym, bo zaraz padłoby pytanie, co to jest akt notarialny...

hehehe... :lol2:

po kija jasnego to remontować !!?!! przerabiać, kombinować, narabiać się, tracić pieniądze i ogólnie męczyć się - skoro, chcą to sprzedać!?!

To teraz ja zadam pytanie - czy ci twoi znajomi, sprzedając to, chcą teraz komuś podrzucić śmierdzącego zbuka? znaczy - zamierzają się pozbyć kłopotu? bo, jakby nie było jest to dla nich kłopot. zakładam, że akt notarialny na to jest

Nie no... wszystko jest ok :) pytanie zadaje się po to, by uzyskać odpowiedź.

Nie dziw się naszej lekkiej ironii (przynajmniej mojej) - naprawdę, zadajesz bardzo proste pytania, powiedziałabym aż za proste i lekko dziecinne. Ale... dajmy już temu spokój i wróćmy do tematu :)

Twoi znajomi, chcąc zaadoptować pomieszczenia gosporarcze na mieszkalne powinni mieć na to odpowiednie plany, zatwierdzenia i pozwolenia. Bez tego mogą mieć (czego im nie życzę) kłopoty. Mogą, a nie muszą... pamiętaj jednak o jednym - podejmując się takich inwestycji i działań, nigdy nie należy się oglądać za innymi, np. bo coś ktoś zrobił, jemu się udało i nikt się do tego nie doczepił. Owszem, jemu mogło się udać, a tobie może się nie udać... :) na to też trzeba zwracać uwagę, bo nigdy nic nie wiadomo...

Witam, to znów ja, prosze mi napisać gdzie dokładnie jest napisane jaki to budynek i wogóle????w księdze wieczystej(jak tak to jaki dział)?Czy gdzie konkretnie jest to opisane??Bo np.W jaki sposób mogą im udowodnić że ten budynek miał czy nie miał okien?czy np.tej ściany nie było?

Bo znajomi mówią że nie mają żadnych dokumentów na ten budynek.

Edytowane przez myszka84