Christo24 14.07.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witam! Zamierzam postawić ogrodzenie z przodu o długości około 10 metrów, w tym brama przesuwna 4 metry. Początkowo chciałem robić słupki z cegłówek, jednak prawdopodobnie będę musiał szukać oszczędności. Zastanawia mnie jakość prefabrykowanych słupków ogrodzeniowych (z daszkami i elementami je łączącymi) dostępnymi np. na wystawach w Castoramie. Ich cena jest stosunkowo niska i są one bodajże betonowe. Nie ukrywam, że wizualnie bardzo mi się podobają (pomalowane w kolor) , jednak ciekaw jestem jaka jest ich rzeczywista jakość. Czy warto je kupić? Czy są one puste w środku? Przęsła to osobny temat nie zdecydowałem jeszcze czy będą one kute czy zwykłe + późniejsze malowanie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christo24 14.07.2011 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Ok, znalazłem trochę informacji na ten temat: o takie coś mi chodzi: http://allegro.pl/slupki-lupane-ozdobne-ogrodzeniowe-slupek-daszki-i1703000345.html Już wiem, że jest puste w środku. Czy takie ogrodzenie modułowe jest jednak trwałe? Można sobie pozwolić na kupno czegoś takiego jeśli nie chce się tego rozbierać za 5 lat? Zaletą jest niewątpliwie cena, jakie są jednak wady takiego ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 14.07.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Niedawno wałkowaliśmy temat kiepskiej jakości ogrodzenia z marketu. Konkluzja dyskusji była oto taka: Zawieść do ocynku a potem do malowania proszkowego, bo inaczej rdza z tego płotu trwale pobrudzi podmurówkę, no i sam płot przerdzewieje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christo24 14.07.2011 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 blechert chyba nie zrozumiałeś za bardzo o co pytam. Mi nie chodzi o przęsła, których wady i zalety są znane, lecz o sam murek betonowy, modułowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 14.07.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Jeśli te elementy betonowe nie sypią się (trzeba poskrobać) i podobają się, to brać. Zawsze można otynkować albo obłożyć płytami granitowymi, jeśli znudzi się dotychczasowy wygląd słupków. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts