B.M. 09.03.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 pod koniec 2003r. kupiłem działkę budowlaną i niewiem czy muszę zgłosić to w gminie, bo jeszcze nie dostałem żadnych dokumętów lub rachunków do zapłaty podatku od gruntów a jest jusz trzeci miesiąc nowego roku.Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 09.03.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Oczywiście, że musisz sam to zgłosić w gminie (nie pamiętam w jakim terminie, ale raczej krótkim) i załączyć kopię aktu notarialnego.Zadzwoń do gminy do "Podatków" i ustal czy jeszcze coś jest im potrzebnepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamkos 09.03.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Nie wiem jak to jest od strony prawnej, ale jak kilka lat temu kupiłem działkę i poszedłem do urzędu aby dokonać takiego zgłoszenia (chciałem żeby nikt się później niczego nie czepiał) to mnie facet wyśmiał i powiedział żebym się tym w ogóle nie przejmował i poszedł do domu bo odpowiednie informacje i tak do nich spłyną. I rzeczywiście w nowym roku przysłali mi podatek do opłacenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 10.03.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Nie musisz zgłaszać. Notariusz wysyła odpis aktu do ewidencji gruntów (w starostwie), a oni zawiadamiają organ podatkowy, który przyśle Ci decyzję o ustaleniu podatku, jak przyjdzie na to czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 10.03.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Aha, jeśli nic nie przyjdzie w sprawie podatku do 15 marca, zadzwoń do urzędu Gminy czy mają Twoje dane - może jednak coś się zacięło na łączach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 10.03.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Właściciel musi informować urząd o wszystkich zmianach dotyczących działki. Notariusz wysyła, ale czy dojdzie... i trafi na odpowiednie biurko... ??? Chyba lepiej sasmemu i z potwierdzeniem na kopii. Ja właśnie wczoraj napisałem już 3-ci wniosek na to samo A już drugi mam potwierdzony pieczątką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts