Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ila za zrobienie wylewek.

Sollers1

Recommended Posts

witam

ostatnio jedna z firm zaproponowała mi za zrobienie wylewek na około 200metrach kwadratowych kwote 7000 zł za robote i ich materiał za sama robote chcą 12 zł za metr kwadrat, czy róznica około 4500 to cena za materjały, tj piasek, cement, dylatację plastyfikator i wiórki plastikowe, czy nie chcą mnie oszukkać

prosze o pomo

A ja Zapłaciłem po 11 zł za m2 - robocizna. Materiał kupowałem sam, gdyż materiałem wykonawcy chcieli 30 zł za m2. Jako że żwirownię mam pod nosem to kruszywo było tanie. W sumie materiał wyniósł mnie tez coś około 11 zł za m2. Razem 22 zł. Oczywiście w tej cenie nie było styropianu, musiałem jeszcze dokupić. Panowie ułożyli styropian w gratisie, bądź jak kto woli w cenie wykonania wylewki zawiera się już ułożenie styropianu.

A ja Zapłaciłem po 11 zł za m2 - robocizna. Materiał kupowałem sam, gdyż materiałem wykonawcy chcieli 30 zł za m2. Jako że żwirownię mam pod nosem to kruszywo było tanie. W sumie materiał wyniósł mnie tez coś około 11 zł za m2. Razem 22 zł.

ale do wylewek potrzeba piasku rzecznego a nie żwirowego. Poza tym w cenie swojego materiału nie uwzględniłeś zbrojenia - czy to tradycyjnego jako siatka, czy też rozproszonego. I jeszcze plastyfikator

ale do wylewek potrzeba piasku rzecznego a nie żwirowego. Poza tym w cenie swojego materiału nie uwzględniłeś zbrojenia - czy to tradycyjnego jako siatka, czy też rozproszonego. I jeszcze plastyfikator

powaznie..?? Piasku rzecznego??? Znaczy z dna rzeki?? Nie popadajmy w paranoje...gdzie wyczytales ze nie kupilem plastyfikatora?? Zbrojenie bylo zbedne...

a jaką granulację użyłeś do wylewek?

czemu zbrojenie było zbędne?

wspomniałem o plastyfikatorze, bo cena materiałów na poziomie 11zł jest bardzo dobra, więc byc może diabeł tkwi w szczegółach.

za wywrotke piasku rzecznego 24t trzeba zapłacić 750-800zł, i z tego co wiem kopany nie nadaje się do wylewek.

a jaką granulację użyłeś do wylewek?

czemu zbrojenie było zbędne?

wspomniałem o plastyfikatorze, bo cena materiałów na poziomie 11zł jest bardzo dobra, więc byc może diabeł tkwi w szczegółach.

za wywrotke piasku rzecznego 24t trzeba zapłacić 750-800zł, i z tego co wiem kopany nie nadaje się do wylewek.

coś strasznie drogi ten piasek u Ciebie. U nas taka ilość około 500zł z transportem na budowę (ok. 25km)