KaxxL 15.07.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Witam Nosze sie z zamiare wymiany pieca na gazowy kondesacyjny jednofunkcyjny. Jakie macie zuzycie gazu w miesiacach letnich i zimowych(zalozmy 22stopnie)?. Instalacja w domu nowa, grzejniki panlewo kermi. Powierzchnia 160m^2 dom ocieplony 6cm, poddasze wata szklana Dzieki serdeczne PS: Mozecie od razu napisac jaki macie kociol, ja tymczasem ide dalej wertowac temat o kotlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.07.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 (edytowane) Jakie macie zuzycie gazu w miesiacach letnich i zimowych(zalozmy 22stopnie)?. Instalacja w domu nowa, grzejniki panlewo kermi. Powierzchnia 160m^2 dom ocieplony 6cm, poddasze wata szklana Zależy od zapotrzebowania domu na ciepło i temperatury pracy kondensata a więc i rozmiaru, a nie marki grzejników. Mam nadzieję, że masz duże, bo chałupa ocieplona marnie i cudów się nie spodziewaj... W miesiącach letnich kondensat nie daje wielkiej przewagi, bo nie insteresuje Cię cwu o temperaturze 35 stopni, lecz pewnie koło 50, a wtedy z kondensacją marnie. W arkuszu w mojej stopce, w zakłądce "zużycie gazu" parę osób wpisało też swoje zużycie gazu, więc zerknij co i w jakich warunkach można osiągnąć. Edytowane 16 Lipca 2011 przez rwxw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts