J0Ker 15.07.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Witam wszystkich i zapraszam do wpisywania uwag i sugestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 16.07.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Witam!!! Zyczę dużo wytrwałości i powodzenia!!!Jaki metraż ma domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J0Ker 16.07.2011 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Słuszna uwaga - kilka danych do projektu (http://www.dominanta.pl/oferta/Guliwer_2G.html) parametry domu:powierzchnia netto (wszystkie pomieszczenia) 157,0m2 powierzchnia użytkowa (bez garażu, pom. gosp. i kotłowni) 121,9m2 powierzchnia zabudowy 124,2m2powierzchnia całkowita 179,8m2wymiary zewnętrzne budynku 15,19m x 8,59m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 17.07.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Witam, też budujemy guliwera:)będę podglądać wasze postępy:)życzę powodzenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 05.09.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 witam życzę powodzenia dopiero początek a już tak bardzo cieszy, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J0Ker 06.09.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 W tej chwili najbardziej cieszy że w końcu wystartowaliśmy. Jak dojedziemy do murowania ścian to będzie radość z tempa w jakim się wszystko zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 12.11.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 dawno mnie nie było, ściany już prawie skończone, dach planujecie zrobić jeszcze w tym roku czy ruszacie z resztą na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J0Ker 12.11.2011 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 W poniedziałek zwozimy drewno na więźbę - jak się uda. W tej chwili, z powodu prac na drodze dojazdowej, czeka sobie jakieś kilkaset metrów od działki. Pod koniec tygodnia wchodzą cieśle. Jak pogoda pozwoli to planujemy jeszcze w tym roku przykryć dachem, położyć dachówka i wstawić okna połaciowe. Zastanawiamy się nad wstawieniem również okien w ścianach. Wszystko zależy jaka będzie pogoda. Teraz trochę się zimno zrobiło ale najbliższe 2 tygodnie zapowiadają wzrost temperatur. I tego się trzymamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 13.11.2011 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 no to super, więc życzę ładnej pogody bo to teraz najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia0605 14.11.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Witam.Ja też jestem w gronie osób które budują Guliwera.Jestem na etapie składanie pozwolenia na budowę.Mam pytanie bo chcę budować gospodarczo i przeglądam dzienniki.U państwa zauważyłem że ława która na rysunku oznaczona jest jako Ł3 (gabinet)została wyciągnięta tak jak reszta na 8 bloczków.W projekcie jest inaczej nie jest ona nawet za zbrojona i zagłębiona tylko na 40cm od poziomu ostatniego bloczka.Czy taka decyzje podjął kierownik czy majstry zrobili po swojemu?Nie żebym się mądrzył bo w budownictwie jestem żółtodziobem ale z ciekawości chciałbym wiedzieć.Pozdrawiam i oczywiście gratuluje postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J0Ker 14.11.2011 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 W projekcie jest strop monolityczny. My zmieniliśmy na terive. Belki terivy trzeba gdzieś oprzeć. Tak wiec z kierowniczką/projektantką podjęliśmy decyzje, że ściana gabinetu będzie ścianą nośną na której oprze się strop. Ściana nośna musi mieć solidną podstawę stąd te fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia0605 15.11.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Dzięki.Teraz już wiem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aklow 15.02.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam, także zamierzamy rozpoczęcie budowy w tym roku Guliwera i chciałam zapytać ile Wam weszło piasku na zasypanie fundamentów bez części garażowej ? z góry dziękuję za odpowiedź i życzę postępów w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J0Ker 17.02.2012 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Ciężko mi precyzyjnie odpowiedzieć - patrząc w zapiski z opłat to widzę że zapłaciliśmy za 450 ton. Z tym że był na pewno w tym też piasek do obsypywania fundamentów. Tak wiec nie za bardzo ci mogę pomóc. Życzę powodzenia z wystartowaniem z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 28.08.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Hej, rowniez buduje guliwera- tylko wersja nei tak bardzo przerobiona. Alez u WAS postepy!! my mamy mniej zrobion dlatego z zaciekawieniem pośledzę wykańczanie. Macie jakis pomysl na male wc na dole?kolorystykę itp?? świetny kominek- my bedziemy mieli " kozę" pozdrawiam i czekam na wiecej zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J0Ker 28.08.2012 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 W tej chwili wykańczanie we wnętrzach trochę stanęło - elektrycy kończą swoja robotę - zakładają gniazdka i uzbrajają skrzynkę elektryczną. Głównie teraz prace skupiły sie na zewnątrz - jak nic sie nie wykrzaczy to do końca tygodnia bedzie zrobiona elewacja. Co do wc na dole to będą to płytki opoczno organza. Płytki już sobie leżą i czekają. Będą również w łazience na piętrze. Na dole na podłodze płytki paradyż woodentic ochra. Na górze panele kronopolu platinium seria helio D2026 dąb imbirowy z V fugą. Panele sie mogą jeszcze zmienić bo jako jedyne nie są jeszcze zakupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 29.08.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Swietne wybory.!!do co wc to jakiej wielkosci dajecie umywalke- to pomieszcenie to mala klitka i mama wrazenei ze nic sie nei zmiesci:)czekam na zdjecie elewacji , bo my zaaczynamy w polowie wrzesnia.pozdrawiamczy macie moze jakies wizualizacje lazienek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J0Ker 29.08.2012 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Do wc i łazienki idą kibelki z serii Koło Style Do wc mała umywalka z tej samej serii Niestety wizualizacji do łazienek nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 04.09.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 elewacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J0Ker 04.09.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 dzięki, dzięki - teraz zaczyna sie najmniej spektakularny etap - prawdziwe wykańczanie - płytki, panele i inne duperele (2-3 miesiecy).Z robót na ten rok na zewnątrz to jeszcze kostka (może jeszcze w tym tygodniu), niwelacja terenu, podbitka, no i moze jeszcze siatka ogrodzeniowa z tyłu i po bokach (ale to ma najmniejszy piorytet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts