mundek 11 16.07.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Czeka mnie wybór okien i zastanawiam się które polecacie profile,Aluplast czy Salamander?I jaki kolor do czarnego dachu i czarnej podbitki?Czarny czy palisander może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 16.07.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Na te pytania nie ma jednobrzmiącej odpowiedzi. Ponieważ nie napisałeś o jaki dokładnie profil Ci chodzi i przede wszystkim przez kogo wyprodukowane ma być okna. A co do kolorystyki to ja wolę brunetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 11 26.07.2011 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 chodzi mi ogólnie o informacje ponieważ o aluplascie słyszałem już a o salamander nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 11 29.07.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 widze po zainteresowaniu tematem że salamander to nie rozsądny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.07.2011 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 widze po zainteresowaniu tematem że salamander to nie rozsądny wybór. Wysuwasz błędne wnioski. Zadałeś źle pytanie a sugestie FIXa zignorowałeś. Jak byś odpowiedział na pytanie: który samochód jest lepszy? Ten z oponami Pirelli czy Michelin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 11 30.07.2011 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Chodzi o profile Salamander Streamline zaokrąglone 5 komorowe producent Okno Trend i o Aluplast Ideal 4000 roundline 5 komorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 30.07.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Profile Salamander mają szerokość 76 mm, natomiast IDEAL 4000 to 70 mm. Profil Salamandra Streamline (który ja sprzedaje) w kolorze jest w klasie A, natomiast IDEAL to tylko klasa B (chodzi o grubość ścianek zewnętrznych profila, klasa A to 3 mm + - 0,2 mm). Ponadto jeśli chcesz kupić okna z kolorem jednostronnym, od środka białe, to Salamander oferuje nieporównywalną biel profili. Do czarnego dachu polecam antracyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 05.09.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Podnoszę temat...Stoję przed tym samym wyborem okien, co mundek 11. Słyszałam (i czytałam) różne opinie w temacie obu tych profili i jestem ogłupiała. Robiłam już nawet wycenę tych okien, przy czym o opiniach dystrybutorów nie wspomnę, gdyż każdy chwali swoje. Proszę, wyraźcie swoje za i przeciw... jest to dla mnie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.09.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 jeśli przeczytasz to co napisal kolega brass jeszcze raz to mysle że nie bedzie problemu z wyborem! ale wazne tez jest jaka firma to bedzie wykonywać i jaka wstawiać bo nawet najlepsze okna mozna tak zamontowac ze nie bedzie widac róznicy! a jak nie widac róznicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 11 27.11.2011 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 po trzech miesiącach żałuje wyboru salamander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Va_ldi 27.11.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Mundek, możesz jakieś szczegóły podać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Va_ldi 27.11.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Już nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts