wandrew 16.07.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Witam,wlaśnie dziś odbierałem po wielkich walkach z tartakiem kolejną część więźby dachowejw czym najdłuższe narożne w dachu kopertowym właściciel kazał wykonać z "LIPY"jak wykonawca zobaczył złapał się za głowe - że nawet by nie dokończyli robić więźby a już by mogło się zawalić a co dopiero pod dachówkązastanawiam się nad powiadomieniem prokuratury i nadzoru budowlanego na celowe działanie dostawcy materiałów które mogłoby spowodować katastrofę budowlaną - co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 16.07.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Zwróć im to drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 16.07.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 (LIPA) To chodzi o drewno lipowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 16.07.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 tak chodzi o drewno lipowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodeek 17.07.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Jeżeli przekroje zachowane to, zawaleniem nie grozi. Jednak lipa jest bardziej podatna na odkształcenia i ugięcia, ale się nie łamie. Widziałem kilka dachów z lipy i pomimo wygięcia nic bym im nie zarzucił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 18.07.2011 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Krokiew narożna jaka do mnie przyjechała była prosta bez rys - 12x 25 cm dlugosc 7 metrów po 2 dniach była krzywa o jakis 4 cm i prawie pęknięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts