Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stelaż podtynkowy pod kątem

Dżindżinier

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów ;)

Od razu przejdę do sprawy.

Wykańczam bardzo małą łazienkę - 225x175[cm] i przez to mam problem z rozmieszczeniem armatury.

Po wielogodzinnych namysłach, doszedłem do wniosku, że dobrym pomysłem byłoby usytuowanie miski wc pod kątem, ale

wg moich wyliczeń i projektów najlepiej byłoby zamontować ją pod kątem 20 stopni.

Moje pytanie jest takie, czy w ogóle jest to możliwe do wykonania? Bo na stronach producentów najcześciej wymieniany jest kąt 45 stopni, natrafiłem też na informacje o kącie zmiennym 30 do 60 stopni.

I drugie pytanie - czy do takiego rozwiązania konieczny jest stelaż narożny (wole uniknąć tego ze względu na cenę), czy można po prostu wziąć zwykły stelaż i ustawić go pod tym katem.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)

Michał

Widzę że nikt nie odpowiada... Nie widzę przeciwskazań, co prawda zamontowałem tylko cztery stelarze, ale również robiłem przymiarki do montażu "na skos" i jak najbardziej było to możliwe. Montowałem stelaże Koła, trzeba tylko sprawdzić czy mocowania (te górne) można ustawić pod kątem do ściany.

• 2 weeks później...

Witam ponownie,

Dziękuję za odpowiedź, ale po wielu długich przemyśleniach postawiliśmy na normalne zamontowanie stelaża pod ścianą.

Chcielibysmy jednak, aby stelaż ten miał nie więcej niż 1m wysokości, w internecie szukałem niskich ( H98 ) stelaży (i nie za głębokich) to znalazłem stelaże firmy sanit i tece.

Czy ktoś wie może gdzie w trójmieście można je kupić? Bo w internecie wyskakują mi same sklepy internetowe, a w castoramach, leroyach i innych są same wysokie stelaże (H112).

prawde mowiąc wolałbym nie kupować geberitów, bo to jest wg mnie spore przepłacanie (pytalismy w sklepie jednym - ~1000 zł taki stelaż (w internecie ~800))

dlatego tak jak napisałem, interesują mnie firmy

Tece

Sanit

i jeszcze Werit

są do dostanie w trojmiescie gdzieś czy tylko przez internet?