Dżindżinier 16.07.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Witam wszystkich forumowiczów Od razu przejdę do sprawy. Wykańczam bardzo małą łazienkę - 225x175[cm] i przez to mam problem z rozmieszczeniem armatury. Po wielogodzinnych namysłach, doszedłem do wniosku, że dobrym pomysłem byłoby usytuowanie miski wc pod kątem, ale wg moich wyliczeń i projektów najlepiej byłoby zamontować ją pod kątem 20 stopni. Moje pytanie jest takie, czy w ogóle jest to możliwe do wykonania? Bo na stronach producentów najcześciej wymieniany jest kąt 45 stopni, natrafiłem też na informacje o kącie zmiennym 30 do 60 stopni. I drugie pytanie - czy do takiego rozwiązania konieczny jest stelaż narożny (wole uniknąć tego ze względu na cenę), czy można po prostu wziąć zwykły stelaż i ustawić go pod tym katem. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 16.07.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Widzę że nikt nie odpowiada... Nie widzę przeciwskazań, co prawda zamontowałem tylko cztery stelarze, ale również robiłem przymiarki do montażu "na skos" i jak najbardziej było to możliwe. Montowałem stelaże Koła, trzeba tylko sprawdzić czy mocowania (te górne) można ustawić pod kątem do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżindżinier 30.07.2011 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witam ponownie, Dziękuję za odpowiedź, ale po wielu długich przemyśleniach postawiliśmy na normalne zamontowanie stelaża pod ścianą.Chcielibysmy jednak, aby stelaż ten miał nie więcej niż 1m wysokości, w internecie szukałem niskich ( H98 ) stelaży (i nie za głębokich) to znalazłem stelaże firmy sanit i tece.Czy ktoś wie może gdzie w trójmieście można je kupić? Bo w internecie wyskakują mi same sklepy internetowe, a w castoramach, leroyach i innych są same wysokie stelaże (H112). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 30.07.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 geberit ma coś takiego:http://catalog.geberit.com/public/chapter.aspx?cat=PL_PL-pl_1&ch=12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżindżinier 31.07.2011 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 prawde mowiąc wolałbym nie kupować geberitów, bo to jest wg mnie spore przepłacanie (pytalismy w sklepie jednym - ~1000 zł taki stelaż (w internecie ~800)) dlatego tak jak napisałem, interesują mnie firmy TeceSaniti jeszcze Werit są do dostanie w trojmiescie gdzieś czy tylko przez internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts