ferdek77 16.07.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Witam, właśnie jestem na etapie wykonywania instalacji wodnej, a właściwie połączenia pompy głębinowej ze zbiornikiem hydroforowym. Kłopot w tym , że nie wiem w którym miejscu powinienem podłączyć łącznik ciśnieniowy. Czy tak jak na załączonym schemacie,będzie dobrze ? [ATTACH=CONFIG]65865[/ATTACH] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 16.07.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Witam, właśnie jestem na etapie wykonywania instalacji wodnej, a właściwie połączenia pompy głębinowej ze zbiornikiem hydroforowym. Kłopot w tym , że nie wiem w którym miejscu powinienem podłączyć łącznik ciśnieniowy. Czy tak jak na załączonym schemacie,będzie dobrze ? [ATTACH=CONFIG]65865[/ATTACH] Pozdrawiam masz chyba na myśli WYŁĄCZNIK ciśnieniowy jeżeli o to chodzi to może tak być jak narysowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdek77 17.07.2011 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Tak, chodzi o wyłącznik LCA 2 taki jak tutaj http://pompy.bazarek.pl/opis/id,605654/from,nokaut/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 17.07.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Wyłącznik tak, jak na rysunku.Filtr wyrzuciłbym za zawór (ten po prawej). Wstawiłbym jeszcze zawór między wyłącznikiem a zbiornikiem hydroforowym. Nie będziesz musiał czekać godziny aż ze zbiornika zejdzie woda (istotne podczas prac serwisowych np. czyszczenie zaworu zwrotnego, czyszczenie albo wymiana wkładu filtra). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdek77 18.07.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Dzięki za rady , włącznik ustawiłem na 2 do 5 bar , wszystko hula , tylko rury się strasznie pocą, to zawsze już tak będzie, czy jak się ochłodzi to przestanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts