PLN 17.07.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Z racji tego że regularnie mnie podlewa z kanalizacji postanowiłem zamontować zawór burzowy.Odkopałem rurę kanalizacyjną na którą zamontowałem zawór burzowy (całość jest w studni z kręgów).Ale jak się okazało zawór był za słaby (jednoklapkowy),więc zainstalowałem kessela z podwójnymi klapami.Po ostatnich ulewach znów mi wybiło kanalizacją,gdzie tkwi problem.Jak czytałem u niektórych trzyma pojedynczy zawór,więc czemu podwójny nie daje rady,jak wy macie rozwiązany ten problem,jeszcze jedna kwestia,oczywiście studzienka jest też zalana wodą.Więc jak chcę się dostać do zaworu to muszę wypompować wodę,znalazłem coś takiego:studzienka przeciwzalewowa,może ktoś na temat coś napisać. http://www.kessel.pl/produkty/systemy-studzienek/studzienki-standard-o-konstrukcji-monolitycznej/studzienka-przeciwzalewowa-standard-plus-lw-1000.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 18.07.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 dziwne to jest że ten zawór Ci nie zamknął, na początek posprawdzaj czy prawidłowo go zamontowałeś może jest za mały lub za duży spad i klapy nie domykają się prawidłowo lub coś je zablokowało np gówienko z papierkiem które zatrzymało się dokładnie pod nimi, w miarę możliwości porób różne próby, bo musi być jakaś przyczyna niezamykania więc jak kupisz studzienkę to i ona może nie zamykać z tej samej przyczyny co zawory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts