damianczypek 17.07.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Witam nie wiem czy założyłem temat w odpowiednim dziale?Mam fajną rozkładana kanapę z której niestety zszedł prawie cały skaj....Mam trochę zdolności majsterkowicza i postanowiłem że sam obiję ten mebelek.Niestety nie mogę w sieci znaleźć żadnych fajnych porad czy tutoriali których pełno jest na you tubie w rodzaju jak położyć panele,kafelki,pomalować ścianę itp.Kupiłem już zszywacz tapicerski rozglądam sie za materiałem na allegro.Proszę o jakieś porady kogoś kto może już bawił się w takie rzeczy?Może jakieś filmiki z you tuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 20.07.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Nie potrzeba krojów. Można obić tkaniną z tzw, metra. Przyda się do tego taker i jeszcze jedna para rąk. I oczywiście chęci. Skoro masz jeszcze stare obicie, to rozbieraj powoli i podglądaj. Potem to samo w odwrotnej kolejności z nowym materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 21.07.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Nie potrzeba krojów. Można obić tkaniną z tzw, metra... Wszystko zależy jaka kanapa. Np.w przypadku tego typu kanapy http://meble-emilia.pl/pl/zdjecia/Kanapa_EPSILON_duze.jpg to się może udać. W przypadku takiej http://www.same-meble.eu/wp-content/uploads/330.jpg albo takiej http://kotwiccy.pl/katalog/big/aeb606d1kanapa-3-osobowa.jpg Chciałbym to zobaczyć Edytowane 16 Maja 2014 przez G.N. amba zjadła pierwszy obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianczypek 10.08.2011 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Tak jest to taka kanapa jak ta pierwsza !Bez tych trudnych załamań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 10.08.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Tak jest to taka kanapa jak ta pierwsza !Bez tych trudnych załamań... Witam:) jestem tapicerem z zawodu... musiał bym zobaczyć to cudo najlepiej jak wkleisz zdjęcie... największy problem będzie z szyciem bo jak nie uszyjesz to będzie naprawdę kaszana, musisz znaleźć kogoś kto ci to skroi i uszyje chyba ze masz maszynę to działaj sam ale pamiętaj o odpowiednim obracaniu materiału zęby nie cieniował no chyba ze to będzie skora ekologiczna... jak już będziesz miał rozebrane dobrze by było wzmocnić siedzisko i jeśli to mebel rozkładany to oparcie tez, użyj do tego pianki 2cm o dobrej gęstości. nie zapomnij kupić sobie podbitki bo ta stara się nie nada i możne nie pasować do materiału. zszywacz to znaczy pistolet pneumatyczny? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 10.08.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 chrisowaty nie ma racji ta pierwsza trzeba uszyc ta druga nie koniecznie ale wyjdzie masakra. trzecia bez komentaza. jak czegos nie wiesz pytaj postaram sie pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikeyla 16.05.2014 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 :rolleyes:Tak jest to taka kanapa jak ta pierwsza !Bez tych trudnych załamań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotkamakotka 23.09.2014 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Witajcie ja z kolei mam taką oto sofę oraz dwa fotele, czy dam radę je samodzielnie obić? Jak najlepiej się do tego zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 23.09.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 W tym blogu można znaleźć kilka bardzo przydatnych lekcji: http://nowydomwstarymstylu.blogspot.de/search/label/renowacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ljane 13.09.2016 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 My z mężem odnowiliśmy wspólnymi siłami stary fotel w stylu ludwikowskim. Najgorzej było zdecydować się w jaki materiał go obić, bo do głowy przychodizło mi tysiąc pomysłów, tym bardziej, ze w mojej ulubionej hurtowni tapicerskiej Artmeb wybór jest aż za duży Padło na materiał obiciowy w stylu starego lnu, wygląda szlachetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suger 14.09.2016 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 na yt jest mnóstwo filmików instruktażowych, zobacz sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renii 24.10.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Właśnie jestem w trakcie obijania rogówki, dość sporej i dorabiania pojemnika na pościel, którego producent nie uwzględnił. Fakt, jest z tym trochę zabawy, szczególnie z wyciąganiem starych zszywek, ale efekt jest niezły. Ściągnęłam stare obicie, uszyłam nowe części, prawie jak w oryginale, bo jednak trochę przeróbek robimy i przypinam do szkieletu. Krzesełka mam już zrobione, wyglądają bardzo fajnie w nowej odsłonie. Dość tanim kosztem nam to wyszło, bo tylko koszt materiałów (w hurtowni braliśmy, na naszą dużą rogówkę, fotel i 6 krzeseł jakieś niecałe 30mb kupiliśmy) . Dwóch tapicerów chciało dodatkowo 1,5-2 tys za robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertPolanski 26.10.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Najlepiej zadzwoń do jakiegoś mobilnego tapicera żeby podjechał i zobaczył kanapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 15.05.2018 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Moim zdaniem da się to zrobić. Oglądałam program Doroty Szelągowskiej i ona tam samym materiałem, pianką i tackerem dawała radę. Tylko trzeba mocno zaciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts