glasseye 17.07.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Witam, Remontuję kuchnię i problem mam następujący. Ściany w kuchni od sufitu do połowy pomalowane są emulsją, natomiast od połowy do podłogi farbą olejną. Planuję malować farbą Dulux Kitchen & Bathroom. W jaki sposób pozbyć się farby olejnej ze ściany (zaznaczam, że wolałbym nie szlifować/skrobać).Czy:1. da radę przejechać masą szpachlową po całej powierzchni olejnej (żeby zmienić przyczepność i wyrównać) i na to grunt i emulsja?2. czy lepiej użyć opalarki - jeśli tak, to czy taka najtańsza (ok. 35 zł w Leroy Merlin) sobie poradzi? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_piotr88_ 18.07.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Ja zagruntowałem farbę olejną gruntem szczepnym malfarb, na to gładź i farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 19.07.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Nie znam nazwy tego preparatu...dawno było. Ale jest coś takiego (śmierdzi okropnie) o konsystencji żelu. nanosisz to pędzlem na farbę i obserwujesz jak po kilku minutach farba olejna odstaje od ściany. Z kolegą robiliśmy pewne mieszkanie z 60-tego któregoś roku i jak się okazało przez te wszystkie lata w przedpokoju były nakładane kolejne warstwy olejnej w sumie koło 7-8 warstw. Każdą musieliśmy smarować z osobna gdyż ten żel schodził z pierwszą powłoką. Ale zeszły wszystkie do tynku. Dosłownie łuszczyły się jak łupież na głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 19.07.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Olejna ma to do siebie,że jest śliska.Są preparaty złuszczające pomalowane powierzchnie.Wiem,że skrobać nie chcesz ,ale po tym preparacie prawie zejdzie sama. http://www.scansol.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts