Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

elewacja piaskowiec

Recommended Posts

Powiem tak, z racji iż mam styczność z ludźmi co robią takie wynalazki w okolic Krakowa - to mam styczność. Zaopatruje ich w biały cement ;). Na Warszawę nie mam. W okolicy Krakowa to n.p. firma Amonit, ze dwie - trzy brygady z okolic Limanowa - Rabka - Nowy Targ, jakaś firma się tutaj ogłaszała dokładnie wykonawca - także z Krakowa, ale z Wa-wy? Nie wiem, niestety...

Podaję krakowskie ceny od dwóch wykonawców:

Ekipa nr 1 - robocizna z materiałem (tzn. kleje, stelaże, itd): 140 zł/m2

Ekipa nr 2 - robocizna (bez materiału): 100 zł/m2

U nas będzie właśnie piaskowiec na elewacji, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy się na wybór ekipy...

Edytowane przez Basia_KRK

Podaję krakowskie ceny od dwóch wykonawców:

Ekipa nr 1 - robocizna z materiałem (tzn. kleje, stelaże, itd): 140 zł/m2

Ekipa nr 2 - robocizna (bez materiału): 100 zł/m2

U nas będzie właśnie piaskowiec na elewacji, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy się na wybór ekipy...

Dzięki, czy mógłbym prosić o podesłanie namiarów na priv. Może robią też w Warszawie...

Basia KRK: wiem że Amonit robi fajnie, są z okolicy Bolechowic. Kilka ich robót widziałem. Mam też w Aucie namiary na innego gościa [ostatnio okolice Brzozówki, ekipa na numery myślenickie na samochodach ;)], jeden telefon mam w aparacie [choć wiem, że ci na jednej budowie mieli poślizg 1,5 mies. - aktualnie robią w Giebułtowie i okolicy Michałowic, inne miejsca - też znam gdzie robili]

Wiesz, nie mówię byś zmieniła, ale jak się iksty rok jeździ po budowach takich ogrodzeń z białym cementem [ostatnio pogoda dawała w kość], widzi się robotę, widzi jak robią, porozmawia z ludźmi, z szefostwem to człowiek czegoś się nauczy. A ja tam lubię za język pociągnąć ;)... To z czasem zdobywa się dość sporą wiedzę na temat tego jak to ma wyglądać a jak nie, jak można budować i tak dalej...