anel111 30.10.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Tez planujemy budowe Prostego 1. Start pozna wiosna 2012. Projekt juz zakupiony i w drodze do nas. Jedyna zmiana jaka chcemy wprowadzic to poszerzenie garazu. Checmy miec miejsce na 2 auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prosty1 06.11.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Witam. Parę dni temu razem z żoną po półrocznym poszukiwaniu projektu kupiliśmy "Prosty 1, od. lustrzane" i zamierzamy zacząć budowę w przyszłym roku jak tylko pogoda pozwoli. Chciałbym stan surowy zamknięty oraz niektóre instalacje wykonać samemu. Murować będę z ceramiki poryzowanej na piance - Porotherm Dryfix 25cm. Myślimy też nad zmianą stropu na gęstożebrowy. Co do zmian geometrycznych to przedłużamy garaż do słupa kosztem tarasu przy pokoju na parterze. Zastanawiam się także na poszerzeniem go "o jedną cegłę". Mamy działkę identycznie usytuowaną względem stron świata jak naos. Jednak po konsultacjach z posiadaczami podobnych działek i naszym architektem zdecydowaliśmy się na odbicie lustrzane i postawienie domu w północno-zachodniej części działki. Chodzi o to, żeby słońce trafiało do salonu o każdej porze roku. Zresztą takie rozwiązanie przewiduję sami projektanci tego domu - patrz kompas w zakładce działka. Jeśli chodzi o wnętrza to zastanawiamy się tylko nad zmianą położenia telewizora na ścianę frontową, mniej więcej tak jak to narysował TK30. No i planujemy sporo zaoszczędzić na elewacji, a jak to już problem na rok 2013. Na chwilę obecną myślimy nad sposobem ogrzewania, przygotowania c.w.u., wentylacją mechaniczną - bo to może mieć jeszcze wpływ na projekt. Liczę, że dołączą tutaj jeszcze jakieś nowe "ekipy", będziemy się wymieniać doświadczeniami i ułatwiać sobie życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arinsk 07.11.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Witam, mam pytanie do wszystkich, którzy kupili już projekt Prosty. Jestem zainteresowany budową tego domu, ale ciekawi mnie z czego jest wykonana brama garażowa? Wygląda tak, jakby była kawałkiem ściany. Na wizualizacjach wygląda to super. Ale ja nie spotkałem jeszcze takich drzwi garażowych. Czy w projekcie jest podane gotowe rozwiązanie ? Z góry dziękuję. Jestem bliski zakupu projektu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arinsk 07.11.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 A może one są na indywidualne zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prosty1 07.11.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 google.pl :" brama uchylna hormann wzór 905" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arinsk 09.11.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Kosmos... nie wiedziałem, że tak mogą wyglądać bramy garażowe!Dzięki! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Gosiaczek_ 10.11.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Chętnie poczytam jak inni budowali wg tego projektu, nie ukrywam, ze bardzo mnie to interesuje Myślicie, że Prosty 1 nadaje się na działkę z wjazdem od południowego-wschodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 11.11.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) Witaj Prosty1, fajnie ze jest nas coraz wiecej Tez chcielibysmy jakos zaoszczedzic na elewacji, ale jednoczesnie nie stracic zbyt wiele z jej charakteru. Ogladalam dzis galerie Reni1980 i widzialam, ze ma po prostu czesc elewacji otynkowana na kolor ciemnoszary. Domek jest nieco podobny, wiec moze warto wziac takie rozwiazanie pod uwage. My akurat mamy dzialke dokladnie tak usytuowana jak na planie projektu. Ucieszylismy sie wiec, ze znalezlismy projekt przygotowany "specjalnie dla nas" Edytowane 11 Listopada 2011 przez anel111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 11.11.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Chętnie poczytam jak inni budowali wg tego projektu, nie ukrywam, ze bardzo mnie to interesuje Myślicie, że Prosty 1 nadaje się na działkę z wjazdem od południowego-wschodu? Wydaje sie, ze wlasnie na taka dzialke zostal zaprojektowany ten dom. Zerknij na strone Domow z Wizja - Prosty1 zakladka "Dzialka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 11.11.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 google.pl :" brama uchylna hormann wzór 905" Patrzyles juz moze, jaka bedzie cena takiej bramy ? My z mezem wlasnie ostro debatujemy nad tym jak rozwiazac kwestie garazu i bramy tak, zeby nie pojsc z torbami. Poszerzamy garaz do dwustanowiskowego i wiem juz, ze bedziemy musieli miec 2 oddzielne bramy, jesli chcemy zachowac plyty na elewacji (bo 1 duza brama nie znioslaby obciazenia plytami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prosty1 13.11.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Link do pierwszego lepszego sklepu jaki znalazłem: http://sklep.eureka.waw.pl/index.php?cat_id=111Jak widać są dostępne bramy nawet 5 metrowe, tylko cena odstrasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 13.11.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Rzeczywiscie. Cena tej 5-metrowej jest straszna ! I to za sama rame do wypelnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arinsk 18.11.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Rzeczywiscie. Cena tej 5-metrowej jest straszna ! I to za sama rame do wypelnienia. Też jestem w szoku. Ciekawe czy ta cena jest uwzględniona w kosztorysie na stronie pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 18.11.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Nie jest uwzgledniona bo w projekcie jest pojedyncza brama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PATIsss 06.12.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Witam serdecznie jestem na etapie poszukiwan projektu, w zasadzie- juz go znalazlam wiec najprawdopodobniej zostane juz tu z wami dluzej szczerze napisze, ze moim marzeniem byl projekt 'kameralny 1'. ale niestety brakuje nam 1,5m z jednej strony, dzialka jest za mala. wiec idealnym pod wzgledem wymiarow, rozmieszczenia np drzwi wejsciowych, tarasu, garazu- okazal sie 'prosty'. moj partnej jeszcze MYSLI bo przeraza go powierzchnia- chcial 100m domek, najlepiej parter. ale co ja tu sie bede rozpisywac bede zerkac, podczytywac i napewno sie odezwe jak projekt kupimy poki co zalatwiamy ostatnie formalnosci zwiazane z dzialka (tj z jej kupnem) i ruszamy z lawina papierkowa i formalnosciami przedbudowymi oczywiscie kupujac wmiedzyczasie projekt. pozdrawiam- pati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 06.12.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 A witam witam a jak Wasza dzialka jest zorientowana wzgledem kierunkow swiata ? Wjazd od poludnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PATIsss 07.12.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Akurat prawie identycznie jak zaklada projekt, wiec duzy plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arinsk 16.12.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Fajnie, że jest więcej osób, którym podobają się takie domy. Mnie niestety 'Prosty' nie do końca pasuje na działce, jeszcze szukam czegoś innego, ale może dołączę do rodziny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jezior85 08.01.2012 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Witam, mnie również projekt Prosty 1 się podoba. Niestety strony świata nie takie jakie powinny być :/ Mam wjazd centralnie od północy. Zastanawia mnie czy można by (i ile by to kosztowało) przerobić projekt w taki sposób:(proszę o konstruktywną krytykę)http://jezior85.fm.interii.pl/propozycja_prosty_1.png A pytanko takie jeszcze - czym macie zamiar ogrzewać prostego? Kotłownia ciutek mała, ale myślę, że na gaz będzie idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prosty1 10.01.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Może projekt "Wygodny 1" będzie dobry dla ciebie, albo chociaż może jego będzie łatwiej przerobić pod twoje oczekiwania? Wydaje mi się, że musisz pisać/dzwonić do pracowni projektowej i pytać jak najłatwiej osiągnąć zamierzony efekt - tylko oni mogą ci odpowiedzieć prawidłowo. ps. naos, czytałes prywatne wiadomości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts