tiber 23.09.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 U mnie ekipa wlasnie konczy ukladanie dachu i nie wiem czy odbiore im obrobki blacharskie . Za namowa majstra kupilem blache z prefy, ktora okazala sie bardzo miekka i chlopaki maja problem z prostym wykonczeniem. Arku z jakiej blachy robiles wykonczenie dachu? Zamawiales gotowe obrobki czy ekipa przygotowywala je na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arku 24.09.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 U mnie ekipa wlasnie konczy ukladanie dachu i nie wiem czy odbiore im obrobki blacharskie . Za namowa majstra kupilem blache z prefy, ktora okazala sie bardzo miekka i chlopaki maja problem z prostym wykonczeniem. Arku z jakiej blachy robiles wykonczenie dachu? Zamawiales gotowe obrobki czy ekipa przygotowywala je na budowie? Witaj, obróbki robiłem z tytan-cynku RHEINZIK Patyna Pro (taka jaka jest zaproponowana w projekcie). Większość elementów zamówiłem dogiętych na gotowo, niewielką cześć dekarze robili na budowie (m.in. kominy) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatao 11.02.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Witam! Zaczynamy budowę domu w kwietniu w okolicach Krakowa. Przeczytałam, że Państwo budowaliście swój dom w systemie porotherm dry fix. Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie? Czy wasza ekipa sprostała temu wyzwaniu? Jak z kosztami- czy były duzo wyższe niż w projekcie. Nasz potencjalny wykonawca nie zmiescił się w kosztorysie proponowanym przez Domy z Wizją.... Będę bardzo wdzięczna za informację. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorÓwki14 16.02.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Czesc beatao! My tez zaczynamy budowe na wiosnę w okolicach Krakowa. wybraliśmy projekt Prosty 3a z tej samej pracowni co Ty. Zmieniliśmy jednak material z którego będziemy budowac. Wybraliśmy ceramikę pustak porotherm 25 pw zamiast silikatow. Nie mamy doswiadczenia z systemem dry fix,ale trochę orientowaliśmy sie jeżeli chodzi o wybor materialow i mogę Wam podpowiedzieć ze spokojnie możecie poszukac tu na forum czy w Internetcie kalkulatory energetyczne budynków. Przeliczcie sobie czy inwestycja w droższe pustaki specjalnie szlifowane oraz klej będzie oplecalna czy moze te same pieniądze lepiej przeznaczyć na ocieplenie podlog lub lepsze okna- tez bylismy zdziwieni jak zobaczyliśmy wyniki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anel111 23.03.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Nikt z Was nie prowadzi bloga ? Chetnie popatrzylabym na Wasze realizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxled 30.06.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Witam wszystkich, po długich poszukiwania, przemyśleniach wybraliśmy projekt Prosty 1A, w marzeniach był też Doskonały, jednak strony słońca nie oszukasz i wybraliśmy Prostego. Mamy wiele pytań przed budową głównie chodzi o materiały użyte do budowy, elewacji, okien, etc.Chcielibyśmy na żywo z kimś sie spotkać i porozmawiać, obejrzeć gotowy projekt...jeśli jest taka możliwość. Dziękujemy za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semcio 12.11.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Jeśli ktoś szuka informacji o budowie Prostego, to zapraszam do mojego dziennika. Projekt bardzo fajny i tak naprawdę całkiem przestronny. Jest w projekcie kilka 'baboli' a niektóre rozwiązania są na tyle nietypowe, że trzeba fachowców pilnować, żeby nie zrobili 'po swojemu', ale wszystko to jest naprawdę warte zachodu. Co do elewacji, to my zrezygnowaliśmy z płyt z projektu i zastąpiliśmy je normalną strukturą barwioną w masie - uważam, że to niezła alternatywa i w sumie koszt elewacji spade o połowę. A tak to wygląda w wersji alternatywnej: http://i656.photobucket.com/albums/uu282/semcio/budowa/elewacja/CAM01544.jpg http://i656.photobucket.com/albums/uu282/semcio/budowa/elewacja/CAM01547.jpg http://i656.photobucket.com/albums/uu282/semcio/budowa/elewacja/CAM01549.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asfmarek 21.07.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Właśnie buduję "dom "Prosty 1" z pracowni Domy z Wizją. Mam problem z izolacją dachu płaskiego. Czy moglibyście polecić jakąś*firmę z woj. Śląskiego?Jaka powinna być cena za izolację 1m2 z materiałami? Czy da się to wykonać samemu? Jak wyciąć kliny spadkowe ze styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts