AGGjawor 18.07.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Witam posiadam stary dom z dużą działką wokół na terenie tej działki chciałbym postawić nowy budynek mieszkalnyproszę o wskazówki jak obecną działkę można podzielić tzn do kogo się z tym udać?? dodam ze chcę po wybudowaniu nowego domku sprzedać staryi czy takiego podziału należy dokonać przed rozpoczęciem budowy czy po?? ile taki podział kosztuje??i jaka odległość musi być zachowana między budynkami jednorodzinnymi??może problem banalny ale nigdy wcześniej sie nie zajmowałem takimi sprawami i nie mam pojęcia od czego zacząć dziękuję za wszelkie wskazowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarinqa 21.07.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Podziału działki, z togo, co mi się wydaje, dokonuje jej właściciel. Na pewno musisz w tym celu zatrudnić geodetę - on będzie wiedział, co robić. Czy na terenie, na którym znajduje się Twoja działka jest plan miejscowy? Jęśli jest, to podziału możesz dokonać tylko w sposób zgodny z planem miejscowym. Nie określa się odległości domków jednorodzinnych od siebie, a jedynie od granicy działki i każdy dom od granicy działki musi być oddalony o 3m (dla ściany bez okien) i 4 m (dla ściany z oknami). Po podziale każda z nowo powstałych działek musi mieć zapewniony dojazd do drogi publicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts