ianmar 18.07.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Witam!Planuję w tym roku wykonać elewację domu, dokładniej mówiąc styropianową z częściowo ułożonymi płytkami klinkierowymi oraz podbitką drewnianą. Zastanawiam się, czy lepiej, żeby ktoś inny układał styropian, a kto inny klinkier, czy od razu całość?I druga sprawa, czy może ktoś w okolicy Tarnowa wie, gdzie znajduje się taka realizacja? Chętnie zobaczę i dopytam o szczegóły.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xiayu 21.07.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Dorze ułożyć klinkier łatwo nie jest:/ Zwłaszcza, ze należy tu dbać o szczegóły wykonawcze, co by potem zamiast kwiatów pod oknami nie mieć wykwitów na murze.Czy twoja ekipa budowlana umie układać klinkier?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ianmar 21.07.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Właśnie jestem na etapie szukania odpowiednich ludzi. Tylko nie wiem, czy ktoś powinien zrobić "normalną" elewację a kogoś innego zatrudnić do układania klinkieru; mam na myśli osobę, która się na tym świetnie zna i ma doświadczenie. Czy zawierzyć, że ktoś zrobi wszystko tak jak trzeba. To drugie wyjście ma ten plus, że nikt nie będzie zrzucał odpowiedzialności pod tytułem: bo tamci zrobili krzywo to już nie moja wina, że klinkier odpada, itp. Bardzo chciałbym też zobaczyć, czy ekipa coś takiego wykonywała i szukam podobnego domu w pobliżu, ale jest ciężko. W jaki sposób najlepiej? Dzwonić po firmach po kolei i pytać, gdzie można zobaczyć ich realizację? Pytam, bo jeżdżenie po okolicy niewiele daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xiayu 21.07.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Z własnego doświadczenia wiem, że o dobra ekipę do klinkieru ciężko Często klienci u nas pytają o wykonawców, ale ci zazwyczaj są zabukowani na kilka miesięcy w przód. Dobra firma oczywiście zrobi to i to i masz rację nie będzie zwalać winy na innych. A jak dokładnie ma wyglądać ta elewacja? Jak ma być ułożony ten klinkier? Na całej ścianie? Jeśli chodzi o wykonawców z twoich stron, to można dzwonić do lokalnych firm handlujących klinkierem i tam pytać o namiary do nich, bo na pewno jakieś kontakty mają, tylko nie licz niestety na szybka współpracę Kiedy chcesz zacząć budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacper3 22.07.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Też właśnie szukam kogoś godnego polecenia do układania klinkieru z Mazowieckiego. Na razie nie jest łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts