Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM DOSTĘPNY 96 pracownia A1 WŁODZIMIERZ KWIECIŃSKI

Recommended Posts

W katalogu dom dostępny '99 w którym znajduje się 120 gotowych projektów znajduje się projekt 45'96 na stronie 148 , który bardzo mi się podoba.Czy ktokolwiek zna ten projekt? Albo jeszcze lepiej zbudował dom według niego. Jestem właśnie w trakcie wyboru projektu i ten bardzo mi się spodobał.Proszę o wypowiedzi lub kontakt , a może zdjęcia.Moze ktoś wie czy ten projekt znajduje się gdzieś w internecie, jego bliższe dane i wizualizacje. Dziekuję.

Na +:

- kuchnia blisko wejścia

- dwie łazienki

Na - dużo więcej:

- wiatrołap /to raczej chłodne miejsce/ jako hol- w nim szafy i bliżej przez niego z kuchni do pokoji

- sypialnia bezpośrednio z salonu- głośno i mało intymnie

- kotłownia z kuchni

- z garażu do domu przez kotłownię i kuchnię /brud, w butach, w płaszczach itp/

- bardzo mało blatu roboczego w kuchni

- brak pomieszczenia gospodarczego

Niby ciekawy ale dla mnie nie funkcjonalny.

Bardzo dziękuję za szczerą opinię.Ten projekt można zmienić pod kątem wiatrołapu.Można go zmniejszyc likwidując drzwi od kuchni i przenieść je wyżej do holu.Sypialnia podoba nam się ponieważ jest odseparowana od pozostałych a przede wszystkim wygodna osobna łazienka.Pomieszczenie przy kuchni będzie kotłownią z prawdopodobnie kompaktowym kotłem gazowym np.vitodens 222 który zajmie 1m2.Reszta to będzie pomieszczenie gospodarcze czyli pralka i inne półki.Poza tym będzie(w planach moich garaż ok. 32m2) dużo miejsca w garażu.Z garażu do domu przez kuchnię wygodnie przenieść zakupy wygodnie również przejść na sucho rano po samochód.Minus to oczywiście wielokrotnie brudne buty zimą ale coś za coś.Chociaż przecież buty można zostawić w pomieszczeniu gosp.Blatu roboczego moze być ok 5m łącznie.Duzo to i mało.Jeszcze raz dziękuje za opinie i czekam na następne.Pozdrowiam!