salik 18.07.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Czy któryś z dużych producentów styropianu, produkuje coś podłogowego (EPS100) z lambdą poniżej 0.035? (np. 0.031)Widzę że są wynalazki typu Neotherm Neographite Dach/Podłoga 031, ale jak zerknąłem w szczegóły to się okazuje że to jest tak naprawdę styropian... fasadowy (mała wytrzymałość).Isover ma też coś podobnego, ale z Isoveru to ja bym jednak wolał styropianu nie brać.Z tego co widzę większość dużych producentów ma styropiany podłogowe z lambdą zaczynającą się w okolicach 0.036. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kompan_tom 19.07.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ja osobiscie planuje Termoorganika PLATINUM PLUS dach i podłoga 0,31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.07.2011 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Niestety Termoorganika ma 2 problemy:- kiepską kontrolę jakości i dużo płyt przyjeżdża krzywych- ma wytrzymałość tylko 80kPa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts