Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Melodia proximki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 461
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziś kurier przywiózł płytki, hmmmmmmmmmmm sama nie wiem czy dobrego wyboru dokonałam, są ładne, nie błyszczą się jak... Ale ja tam zawsze wolę czystą biel, ale że dolna łazienka w bieli,i dałam się ugiąć i przełamać , wybrałam to IVORY. Jutro zrobię fotki w świetle dziennym, ale to taka złamana biel z odcieniem beżu i szarości, do podłogowych villeroy Bernina pasuje idealnie. Ale muszę to jakoś ożywić, bo inaczej będzie mdło. Będzie na pewno biała szafka z drewnianym dębowym blatem , w tym kolorze ( dębu ) też jest okno. I już się zastanawiałam czy na żywca nie odgapić drewnianej mozaiki od Ciebie :) i zaczęłam szukać , głowa mi chyba ześwirowała, bo jak mąż zobaczył, że przykładam wielką płytkę do monitora , na którym widać kawałek tej mozaiki to mało nie zszedł ....A ci myślisz i inni tu zaglądający o tej :

http://mera24.pl/Mozaika-Halcon-Micron-C-013-30x30-cm-p12646.html#.UR62FaVmtB0

Sorki Piroximka za zaśmiecanie wątku, jakoś tak wsiąkłam w Twój domek :) ale zaraz mogę usunąć, póki nie dorobię się swojego wątku.

Jak napisałaś o monitorze to od razu sobie ciebie wyobraziełam:lol2: Nieźle to musiało wyglądać, hi hi. Moje się świeciły jak psu.... ale na ścianie tego nie widać. A druga połowa zadowolona? Jak jest to przełamana biel z szarością to super, dasz jakiś mocny kolorystycznie dodatek (np ręcznik) i będzie wspaniale. Co do mozaiki to drewno ci trochę ją ociepli ale te szklane płyteczki też wyglądają ciekawie. Ja pomalowałam ścianę w łazience i górna już chyba skończona. No jeszcze muszę kupić jakiś ładny zestaw na mydło i szampon, najlepiej w morskim kolorze (tak jak ręczniki):cool:

A mój wątek zaśmiecaj do woli, ja już skończyłam się urządzać więc jak mogę komuś doradzić i coś podpowiedzieć to się bardzo cieszę:). Wklejaj zdjęcia !!

Edytowane przez proximka

cudowny domek! możesz podać wymiary kuchni?

agulku695 sorry że nie odpowiedziałam wcześniej ale jakoś mi umknęło.Trudno mi określić jaki wymiar cię interesuje bo mam kuchnię połączoną z salonem. Sama powierzchnia gdzie są szafki ma 270 na 365 (ale odchodzą drzwi więc szafki mają 265).

Proximko - gratuluję Wam ślicznego domku i życzę samych szczęśliwych chwil w nim spędzonych :)

I jeszcze mam prośbę - czy możesz napisać jakie masz umywalki w łazienkach - firma, wielkość i jeśli mogę prosić to jakieś własne spostrzeżenia: czy dobrze się je użytkuje, czy dobrze spływa z nich woda itp.

Z góry bardzo Ci dziękuję :)

Proximko - gratuluję Wam ślicznego domku i życzę samych szczęśliwych chwil w nim spędzonych :)

I jeszcze mam prośbę - czy możesz napisać jakie masz umywalki w łazienkach - firma, wielkość i jeśli mogę prosić to jakieś własne spostrzeżenia: czy dobrze się je użytkuje, czy dobrze spływa z nich woda itp.

Z góry bardzo Ci dziękuję :)

Nie wiem czy jest się czym chwalić bo kupiłam jedne z tańszych na allegro u sprzedawcy superceramika_pl. Ale powiem szczerze że nie żałuję. No na pewno jakbym zapłaciła z 1000zł za umywalkę wyglądałaby ona idealnie ale akurat szkoda mi było tyle kasy wydawać. Obie umywalki są ok, dobrze zlatuje z nich woda, ładnie wyglądają, może ta większa na dole nie jest taka bardzo gładka, tzn jak się bierze ręką to nie czuć żadnych nierówności ale jak jest dzień to jak się dobrze przyjrzeć to nie jest idealna, no ale za te pieniądze to wiedziałam że tak może być. Natomiast ta mniejsza z racji tego że nie ma 70cm :) tylko jest dużo mniejsza wygląda super i nie kupiłabym innej. Więc jak zamierzacie wydać pieniążki na coś innego to nie przepłacajcie :yes:

Witaj proxima, chyba uzależniłam się od Twojego dziennika i codziennie tu zaglądam. Widzę że suuper się urządziliście. My w naszej melodii ruszamy dopiero z łazienkami :( Nie wiem czy już o tym pisałaś jak tak to mi umknęło i z góry przepraszam ale chciałam się zapytać jak rozwiązaliście połączenie płytek z panelami?? Łączyliście je jakąś listwą?

Bardzo dziękuje za odpowieć ja będe miała identyczne ustawienie meble też mam podobne wymiary kuchni i wtych samych miejscach okno i drzw i moje kolejne pytanie dotyczy mebelków były robione na zamówienie czy ze sklepu i jaki jest koszt? oczywiście jeśli możesz mi napisać.z góry dziękuje

Witaj proxima, chyba uzależniłam się od Twojego dziennika i codziennie tu zaglądam. Widzę że suuper się urządziliście. My w naszej melodii ruszamy dopiero z łazienkami :( Nie wiem czy już o tym pisałaś jak tak to mi umknęło i z góry przepraszam ale chciałam się zapytać jak rozwiązaliście połączenie płytek z panelami?? Łączyliście je jakąś listwą?

dzola11 ja też zastanawiałam się jak to zrobić, w końcu jednak będą dylatacyjne listwy panelowe. Na początku nie chciałam bo trochę odstają ale teraz mi to nie przeszkadza już. Oswoiłam się :bash: Nawiet mamy kupione ale mój małżonek montuje listwy przypodłogowe i dopiero później zamontujemy te o których piszesz. Jak będę miała zrobione to wkleję zdjęcia.

witam.piękny domek

mam kilka pytań:jaki masz kolor lodówki lub czy jest zabudowana?bo jej nie widzę :cool:

jaki jest kolor paneli podłogowych?

jak jest z tym odpływem liniowym?czy podczas brania prysznica woda nie rozlewa się na resztę łazienki ???

z góry dziękuję za odpowiedzi :D

witam.piękny domek

mam kilka pytań:jaki masz kolor lodówki lub czy jest zabudowana?bo jej nie widzę :cool:

jaki jest kolor paneli podłogowych?

jak jest z tym odpływem liniowym?czy podczas brania prysznica woda nie rozlewa się na resztę łazienki ???

z góry dziękuję za odpowiedzi :D

Lodówkę mam zabudowaną w tej wysokiej zabudowie. Nie wyobrażałam sobie widocznej lodówki :). Panele to dąb ale musiałabym sprawdzić dokładną nazwę. Ale to podchodzi pod naturalny dąb. Co do łazienki to właśnie mamy mały problem bo glazurnik nie zrobił takiego spadku jak miał zrobić i ratuja nas tylko to że mam dosyć głęboki prysznic bo z wnęką ma 130cm. Mi się nie chlapie ale mąż jak puści wodę to musi szmatkę podłożyć :D Ale mimo tego polecam takie rozwiązanie bo po pierwsze super wygląda a po drugie nie trzeba kupować brodzika. Tylko glazurnik musi być myślący

Oj zmęczona jestem po weekendzie. Urodziny mojej córci odbyły się. Trwały dwa dni:D Sobota dla dzieci, niedziela dla rodziny. Narobiłam się strasznie ale warto było dla tego uśmiechu zadowolenia na buzi 3-latki. Mieszkając w poprzednim mieszkaniu nie zapraszaliśmy zbyt wielu gości natomiast teraz było 17 osób i wszystkie się zmieściły:yes:

wreszcie zdjęcia moich szarości, choć nie dużo ale miały być i są :lol2: I wyczekiwane listwy przypodłogowe (jeszcze nie wszędzie zamontowane ale robią się :D)

http://imageshack.us/a/img402/3341/imag0992w.jpg

http://imageshack.us/a/img819/3018/imag0991t.jpg

http://imageshack.us/a/img96/2493/imag0990v.jpg

Edytowane przez proximka

I teraz nie pokazywany wcześniej pokój dla gości. Jedyne kolorowe wnętrze w domu (kolorowe tzn oprócz szarego, białego i beżu)

http://imageshack.us/a/img845/3576/imag1006s.jpg

http://imageshack.us/a/img849/7411/imag1008rd.jpg

http://imageshack.us/a/img27/2953/imag1007b.jpg

i obraz autorstwa mojej mamy - pasuje idealnie

http://imageshack.us/a/img18/3456/imag1009r.jpg