Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Melodia proximki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 461
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślałam że domek będę już tylko dekorować :) Przyjechał Pan pomierzyć otwór pod drzwi szklane do garderoby i co się okazało? Wymiar otworu jest różny na różnych jego wysokościach. Dziś mają przyjść "fachowcy" i poprawić. Szkoda tylko, że mam już pomalowane i mam nadzieję, że nie zniszczą mi wykładziny :bash:

A u mnie wczoraj w jednym z okien tarasowych zawisły zasłony. Było późno więc nie robiłam zdjęć może dzisiaj jak skończymy z drugim oknem to strzelę fotki i wkleję na forum. Zasłony zamówiłam w Dekoria.pl i wyglądają super - oczywiście w kolorze szarym:p Edytowane przez proximka

Piroximka ekstra pokój dla gości. Fajnie, że dałaś mu trochę koloru. Ja może w gościnnym też coś dorzucę. Zwłaszcza, że jest od północy i jest tam zero słońca. Podoba mi się sofa w gościnnym właśnie, co to za producent /?

Ja dalej męczę swoją łazienkę z tymi VENUS, było 4 dni przerwy bo zamówiłam za mało płytek, coś się kafelkarz pomylił. W przyszłym tyg. powinno być na gotowo to się pochwalę. Na razie bez dodatków w jakimś mocniejszym kolorze, że tak powiem nie powala. Ale to wszystko nie skończone, niezafugowane, trzeba czekać na efekt końcowy.

Prostuję to co wyżej napisałam, byłam widziałam prawie skończoną i jest .......ładna, podoba mi się. W pon. fugi i reszta i się pochwalę. :yes:

Super że ci się podoba bo już myślałam że źle doradziłam, ale te kafelki są naprawdę super. Co do sofy to mebelplast kupione jakieś 6 lat temu kiedy się jeszcze tak nie cenili i sofy kupiłam za 900 zł (kupiłam dwie teraz jedna stoi w gościnnym a druga w na poddaszu w telewizorni. wklej koniecznie zdjęcia łazienki:yes:

Witaj Proximka!

Właśnie przeglądam sobie Twoją galerię. Piękne wnętrza. Proszę napisz jak sprawują się Twoje płytki Signum. Mam zamiar takie zakupić a właściwie to już powinnam to zrobić, bo inaczej mąż mnie udusi przez to moje niezdecydowanie.:lol2: Czy jesteś z nich zadowolona i czy trudno utrzymać je w czystości? Natchnęłam się na kilka nieprzychylnych opinii na ich temat a muszę już zdecydować. :confused:

Witaj Proximka!

Właśnie przeglądam sobie Twoją galerię. Piękne wnętrza. Proszę napisz jak sprawują się Twoje płytki Signum. Mam zamiar takie zakupić a właściwie to już powinnam to zrobić, bo inaczej mąż mnie udusi przez to moje niezdecydowanie.:lol2: Czy jesteś z nich zadowolona i czy trudno utrzymać je w czystości? Natchnęłam się na kilka nieprzychylnych opinii na ich temat a muszę już zdecydować. :confused:

Juliaalex ja nie mam z nimi problemu. Myje je jak każde, za bardzo nie widać plam, przy prysznicu sprawują się super. Jedyne co to Pan montujący prysznic narzekał, że bardzo twarde i nie może wywiercić w nich otworów, ale to chyba zaleta a nie wada. Co prawda żeby zamontować halogeny w półkach musieliśmy dać do wywiercenia otwory bo kafelkarz nie mógł ale przynajmniej było to zrobione fachowo :)

Więc ja polecam. Do Signum nie mam uwag. Tylko ty zwróć uwagę czy nie kupujesz jednych w NATURZE a drugich REKTYFIKOWANYCH (np dekory) bo różnią się wymiarami

Juliaalex ja nie mam z nimi problemu. Myje je jak każde, za bardzo nie widać plam, przy prysznicu sprawują się super. Jedyne co to Pan montujący prysznic narzekał, że bardzo twarde i nie może wywiercić w nich otworów, ale to chyba zaleta a nie wada. Co prawda żeby zamontować halogeny w półkach musieliśmy dać do wywiercenia otwory bo kafelkarz nie mógł ale przynajmniej było to zrobione fachowo :)

Więc ja polecam. Do Signum nie mam uwag. Tylko ty zwróć uwagę czy nie kupujesz jednych w NATURZE a drugich REKTYFIKOWANYCH (np dekory) bo różnią się wymiarami

Proximka, AnnNS2 - bardzo dziękuję za cenne info. Płyteczki już zamówiłam wczoraj. Będę je miała połączone z płytkami drewnopodobnymi NG orcha. Wasze opinie mnie ucieszyły :yes: i utwierdziły w wyborze, bo przez te płytki to ja w nocy już spać nie mogę. Zostaje jeszcze jedna łazienka na którą nie mam pomysłu. Najchętniej zrobiłabym ją też szarą, bo takie mi się podobają :lol2:

Dziewczymy mozecie podac dokladny wymiar Nowej Gali (30x60 ) i (60x60) Chyba zdecyduje sie na te kolekcje ale jeszcze kombinuje z mozaika bo strasznie droga :-(((

ja u siebie tez kombinowalam i mam w lazience wszystkie 30x60, czesc nad wanna i umywalka jest tylko ponacinana :) zdecydowanie sie bardziej oplaca ;) tylko naciecia musza miec dokladnie taka sama szerokosc jak fuga pomiedzy plytkami :)

AnnNS dziekuje-tez wlasnie kombinuje z nacinaniem ;) Gosc powiedzial ze naciecia beda glebokosci 2mm a szerokosci 1,5 mm (czyli jak fuga )

Powiedzial jednak ze jesli plytka jest szkliwiona moga byc odpryski i nie bedzie to ladnie wygladalo :( BYlam pewna ze Nowa Gala jest matowa a teraz wyczytalam ze jest to gres produkowany w technologi gresu szkliwionego wiec boje sie ze moga byc problemy wspominane przez fachowca.

Mozesz napisac jak bylo u Ciebie?? Czy fachowiec narzekal przy nacinaniu tych plytek?

Nie moge znalezc tez informacji w necie czy oryginalna mozaika z NG jest plytka nacinana czy jest to faktycznie mozaika zrobiona z kosteczek naklejanych na siatke.Moze ogladajac te plytki pamietacie jak to wygladalo?-bede wdzieczna :)

AnnNS dziekuje-tez wlasnie kombinuje z nacinaniem ;) Gosc powiedzial ze naciecia beda glebokosci 2mm a szerokosci 1,5 mm (czyli jak fuga )

Powiedzial jednak ze jesli plytka jest szkliwiona moga byc odpryski i nie bedzie to ladnie wygladalo :( BYlam pewna ze Nowa Gala jest matowa a teraz wyczytalam ze jest to gres produkowany w technologi gresu szkliwionego wiec boje sie ze moga byc problemy wspominane przez fachowca.

Mozesz napisac jak bylo u Ciebie?? Czy fachowiec narzekal przy nacinaniu tych plytek?

Nie moge znalezc tez informacji w necie czy oryginalna mozaika z NG jest plytka nacinana czy jest to faktycznie mozaika zrobiona z kosteczek naklejanych na siatke.Moze ogladajac te plytki pamietacie jak to wygladalo?-bede wdzieczna :)

Jeżeli chcesz ciąć płytki a nie kupować mozaikę to daj do profesjonalnego cięcia. U mnie w Łodzi dawałam bo wycinali mi otwory pod halogeny. Wtedy tną tak że nic nie widać. Na pewno glazurnik nie utnie tak ładnie. Zastanów się tez nad gotową mozaiką. Nowa Gala ma chyba trzy różne do wyboru. Zerknij na stronę producenta. U mnie mozaika była w postaci pasków pięciu naklejonych na siatkę pomiędzy którymi były wstawione takie aluminiowe wstawki. (całość miało wymiar płytki 30x60)