Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Melodia proximki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 461
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj proximko, bardzo ładnie urządziła swój dom :-)

Zwłaszcza łazienki mnie urzekly. Do swojej też wybrałam NG Signum. Stąd też moje pytanie. W szarej łazience masz ładne szafki pod umywalka białe, mają one po 2 szuflady? Jakiej są firmy bo szukam wlasnie podobnych. No i blat sliczny, super pasuje i łagodzi szarości, zamawialas u stolarza? Ją nie wiem jak u mnie rozwiązać sprawę umywalek bo planuje dwie nablatowe, tylko póki co nie spodobała mi się żadna szafka podumywalkowa... ale twoje są śliczne :-)

Witaj proximko, bardzo ładnie urządziła swój dom :-)

Zwłaszcza łazienki mnie urzekly. Do swojej też wybrałam NG Signum. Stąd też moje pytanie. W szarej łazience masz ładne szafki pod umywalka białe, mają one po 2 szuflady? Jakiej są firmy bo szukam wlasnie podobnych. No i blat sliczny, super pasuje i łagodzi szarości, zamawialas u stolarza? Ją nie wiem jak u mnie rozwiązać sprawę umywalek bo planuje dwie nablatowe, tylko póki co nie spodobała mi się żadna szafka podumywalkowa... ale twoje są śliczne :-)

Ja swoje zamawiała u stolarza, tego co robił kuchnie. są super - dużo miejsca wysuwają cię całe więc nie ma problemu żeby dostać się do szuflady no i nic nie stoi na wierzchu. Są to dwie podwójne szuflady po 90cm szerokości i 42cm głębokości. Blaty robił mi stolarz od schodów - jest to dąb olejowany i jestem z nich bardzo zadowolona więc polecam

A ja ciągle mam problem z kostką. Najpierw wybór kosztki, to była mordęga że by tanio coś fajnego znaleźć a teraz obrzeża. Jakoś w ogóle tego nie czuję:( Szukamy palisad, ale nie mogę się zdecydować, z wykonawcą też mamy problem i już marzę żeby wszystko było zrobione żebym już nie musiała o tym myśleć. Trzymajcie kciuki za dobre wybory

A jaką kostkę wybrałaś, Proximko???

Jakie kolory?

Ja jestem właśnie na etapie decyzji - u nas będzie kostka płukana szlachetna (taka z drobinkami), nie gładka.

Ze względów finansowych szukaliśmy najtańszej kostki, która nie byłaby jednak kostką "przemysłową" Padło na LIBET AKROPOL - kolor szary. U nas podjazd to będzie totalny minimalizm, Proste podjazdy, obrzeża też w kolorze szarym, nawet taras i wejście w kostce. Trochę się boję że nie wyjdzie ładnie ale już nie ma wyjścia, kostka kupiona. Gdybym chciała zrobić taras taki jak chciałam czyli z drewniany byłoby ładniej ale cóż, w kieszeni niewiele zostało więc trzeba zminimalizować wydatki ;). Dla mnie wybór kostki to była mordęga, mam nadzieję że tobie pójdzie lepiej no i że starczy ci na to co chcesz:bye:

Proximko - my też robimy schody z kostki, wg mnie tak jest najspójniej.

Libet Akropol to bardzo ładna kostka, na pewno wyjdzie świetnie!!!!!

Ja zafiksowałam się po prostu na "kostkę szlachetną płukaną jasnoszarą i grafitową", i NIC innego nie oglądam w katalogach ani w w realu:D - licząc, że nic mnie innego nie skusi i wybiorę, co miałam wybrać.

• 2 weeks później...
Witam się serdecznie:) Proximka, czy mogłabyś mi napisać gdzie zamawiałaś swoje listwy przypodłogowe? Pozdrawiam i gratuluję pięknie urządzonego domku:yes:

Przepraszam że długo nie odpowiadałam ale trochę mi się pokomplikowało w życiu bo ostatni tydzień spędziłam w szpitalu z moją córcią.:(.

Listwy kupione przez internet http://foge.pl/

bardzo dobre jakościowo tylko trzeba się zastanowić nad wymiarem bo mało jest fachowców którzy chcą montować wysokie listwy (10,12 cm). Ja polecam, u nas w końcu montował mąż.

Strasznie współczuję pobytu w szpitalu, ale mam nadzieję, że z córcią już wszystko dobrze:hug:

Bardzo dziękuję za namiar już do nich napisałam mam nadzieję że odpisują na maile, ja potrzebuję 10cm wysokie gr 19mm i właśnie o tą grubość mi się rozchodzi, bo na stronie nie ma informacji czy takie grube robią, więc muszę czekać co odpiszą pozdrawiam:bye:

Proximko, mam pytanie, gdzie zamawiasz grafiki - plakaty, które następnie oprawiasz w ramki Ikei? Myślę o zmianie obrazu w salonie ( w końcu) i ostatnio mam ochotę na jakąś grafikę. Widziałam fajne na pakamerze, ale może uda się gdzie indziej taniej:)) Będę wdzięczna.

np:

http://mmhd.pl

http://babafu.pl

http://www.minimalliving.pl

• 1 month później...

Hej Remika. Nowości chyba niewiele. Dokupiłam tylko stoliki (ławy) do salonu, takie fajne w kształcie kamieni. wkleję przy okazji. Nie wchodzę tu często bo jak odwiedzających nie ma to i po co.;). Trochę wkurzona jestem na narożnik bo się zaczął strasznie mechacić po pół roku użytkowania. Na szczęście uznali nam reklamację i wymieniają nam obicie, to plus, ale minusem jest to że nie podobały mi się żadne tkaniny w mojej grupie cenowej i muszę dopłacić 320zł do innej a to boli bo przecież narożnik sam w sobie tani nie był.

Za to cały czas nie mogę uwierzyć że mieszkam w takim pięknym miejscu i w moim domu czuję się jak na wakacjach, tylko żeby weekendy dłuższe były,:yes:Pozdrawiam cię i idę do ciebie żeby podejrzeć zmiany

HEJ:) No nareszcie 8) Kobieto nie czekaj tylko wklejaj ten stoliczek :popcorn: Jak to nie ma oglądających ....?, a ja? :wiggle: Fakt sezon urlopowy się zaczął... i ludziska o plaży myślą...

Z kanapą się nie martw, tak to już jest. Nie uda się niestety latami utrzymać wszystkiego bez śladu użytkowania, u mnie już lakierowali ponownie białą część mebli kuchennych (frezowanie) :bash:

Mi też osobiście przydałoby się trochę więcej czasu na "pomieszkanie" w domku:)

Co do obrazu, b. fajny ten Twój!!! Kolorowy, jak lubię:) Mój jest zabawny, taki na chwilę.... bo lubię zmiany i wszystko mi się szybko nudzi. Ja swój sama spłodziłam, tzn. kupiłam ramkę w Ikei i oprawiłam nią materiał:)

Czekam na fotki stoliczka!!!

Pozdrawiam :bye: