Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Melodia proximki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 461
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No proszę. Zdolniacha! Rozumiem, że na all... zakupiłaś filc odpowiednio sztywny. Ile ma milimetrów?

Szare wyszło mi idealne, nie pamiętam już ile mm, ale ledwo przeszyłam na maszynie. Mam jeszcze czarne pudełka, te niestety z cieńszego filcu i musiałam w środek włożyć pudło od papieru do drukarki żeby się trzymało:p.

Trochę się przy nich namęczyłam, bo zaplanowałam wszyć tą czarną tasiemkę na obwódkach. No nie powiem, że było łatwo. Nie jestem zbyt dobrą krawcową. Jak tak dalej pójdzie to będziemy mieli w domu mnóstwo poduszek:rolleyes:

Wpadłam jeszcze na pomysł litery a'la neon. To inspiracja:

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/33/of5y.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/163/p6o7j.jpg

daj znac jak ci wyjdzie neonowa litera bo taka to z checia bym u dzieciakow na scianie widziala (albo duza gwiazde) :)

Z tą literą to chyba tak szybko nie będzie, pomysłów mam mnóstwo ale na wykonanie czasu brak. Wypatrzyłam już z czego zrobię, tylko muszę małe zakupy w internecie zrobić. Od trzech miesięcy mierzę półki w pralni ;)

Ja swoje zamawiała u stolarza, tego co robił kuchnie. są super - dużo miejsca wysuwają cię całe więc nie ma problemu żeby dostać się do szuflady no i nic nie stoi na wierzchu. Są to dwie podwójne szuflady po 90cm szerokości i 42cm głębokości. Blaty robił mi stolarz od schodów - jest to dąb olejowany i jestem z nich bardzo zadowolona więc polecam

Witaj Proximko, czytam Twój dziennik i gratuluje tego co zrobiłaś. Piękna kuchnia, schody, podłogi. To wszystko jest przede mną i nie wiem czy dam radę. Nie cierpię robić zakupów ale niestety ktoś musi. Jeśli mogłabyś napisać mi na priv ewentualnie ile Cie kosztowała kuchnia. Bardzo mi się [email protected][/email]

• 3 weeks później...

Kori u nas wszystko w porządku, dziś młoda obchodziła 4 urodziny :). Właśnie przy sprzątaniu stwierdziłam, że białe ściany przy małym dziecku to nie jest dobry pomysł:D. Blat sprawuje się dobrze, choć na pewno trzeba o niego dbać dużo bardziej niż o zwykły z płyty. Jak wyleje się coś to należy od razu wytrzeć bo po kilku godzinach niestety rob się ciemniejsza plama, ale ja się nie przejmuję, przyzwyczaiłam się a jak już będzie brzydko wyglądalł to po prostu można zeszlifować i zawoskować.

lukasz69karolina ja będę robiła literkę z płyty piankowej, można kupić w sklepie dla plastyków, będzie grubsza wtedy bo taka płyta ma około 5-10mm