Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

domek w mieście-zapraszamy w nasze skromne progi :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 749
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W czym trzymacie drewno kominkowe?

Bo ja mam dylemat.....Jak połączyć ładnie i praktycznie..?

U Nas duży zapas drewna mieści się pod schodami-jest tam ok 1 m3 więc dużo :).Widzę tego same plusy

1)drewno jest dobrze wyschnięte zanim trafi do kominka

2)szczapy ładnie pociętego drewna pelnią też funkcję dekoracyjną :)

3)zapach w domu drzewa

Dylemat zapasu drewna w domu jest więc rozwiązany;).Chodzi mi raczej o jakiś pojemnik/kosz w którym trzymać będziemy małe kawałki desek,gałązki,gazety,rozpałkę,zapalki.Czyli rzeczy niezbyt ładne :)Dlatego też chciałabym ten pojemnik zamykany lub rozbudowany.Rzeczy te uzywamy na co dzień -chcemy aby stały przy kominku i nie chce się tego codziennie wynosić do garażu.

Dodam,że najbardziej chciałabym kosz biały.Myślałam o wilkinie-ale wydaje mi się......Zbyt banalna? Jeśli już to ciemna...Poza tym kosze wiklinowe są zazwyczaj odkryte i widać co w nich jest.

Macie takie pojemniki u siebie?

Edytowane przez lady in red

Może:

http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/28/75/61/1928756148

Tylko wolałabym białą....:)

Albo taką (ale ta jest za mała :() lecz ten styl:

http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/11/21/77/1911217702

Co o tym myślicie?Dobry pomysł?:)

Lady zdecydowanie pozytywne zaskoczenie z pokojem gościnnym ;) Ja bym taki cały sielski dom mogła mieć na mazurach ahh ;)

Witaj Venusko!:)Ja też chciałabym mieć domek na Mazurach :) A jeszcze lepiej w górach-taką chatę z bali z kominkiem na wyjazd na narty.Marzenie :D

Na razie mamy domek nad jeziorem.Przez zimę odpocznę od budowy,a w lecie ze zdwojoną energią zabieramy się za remont i taki sielski-anielski klimat chcemy osiągnąć:)

Lady, odczytałam priw, jutro wieczorem obgadamy i dogadamy o tym wszystkim o czym u mnie wspomniałaś:D

Myślę że Karola, zostawi małą Arturowi i nie będzie czekała aż zaśnie, może się jeszcze dziś odezwie u ciebie....

Jaka godzina ci odpowiada?, ja się dostosuję:)

ps.

a ja szukam właśnie kosza wiklinowego białego na drewno.....

Lady,

świetny pomysł mieliście z garderobą synka:)

Mado!Witam Cię serdecznie!Bardzo często czytuję Twój wątek i uwielbiam klimat Twojego domku :)Z niecierpliwością czekam na gazetę z Twoimi wnętrzami:)I uwielbiam Twoje niebanalne pomysły ;):D

Bardzo się cieszę ,że się podoba :)

A co myślisz o pojemniku na drewno na rozpałkę?

Lady, odczytałam priw, jutro wieczorem obgadamy i dogadamy o tym wszystkim o czym u mnie wspomniałaś:D

Myślę że Karola, zostawi małą Arturowi i nie będzie czekała aż zaśnie, może się jeszcze dziś odezwie u ciebie....

Jaka godzina ci odpowiada?, ja się dostosuję:)

Martuś !Kosza białego szukam i ja-nic fajnego nie znalazłam :(.

Czy ok.18;30-19 Wam pasuje? Bo ja "kobieta pracująca" jestem i wcześniej raczej nie dam rady :yes: :D

Kuferek, taki se, ale ten drugi bardzo fajny, szkoda że mały.

Też żaluję,ale nie poddaje się i szukam dalej ;)

Motywuje mnie widok wiadra pobudowlanego w którym (NA RAZIE) trzymamy te rozpałki :D.A ,że prowizorki i "na razie" są wieczne boję się,że tak zostanie :D.Na początku codziennie wynosiliśmy/wnosiliśmy to wiadro,a teraz już sie nie chce :yes: :p

Ja szukam takiego typowego z rączką, cobym mogła w nim nosić drewno, ale też żeby był na tyle ładny, aby mógł stać obok kominka. We wnęce przy kominku u mnie będzie poukładane drewno, ale bardziej dla ozdoby niż użytku:D

W mrożny dzień ,pewnie i ozdobne drewno trafi do kominka :Dbo nikomu się nie będzie chciało na mróz wychodzić :D.Czyli Ty portzebujesz naprawdę duży kosz-my tylko taki na te śmiecie do rozpałki :)

Martuś!-zobaczysz jaki mam jeszcze (mam nadzieję już niedługo) loftowo-industrialny kominek :D

Lady, ja mam taki chytry plan mieć dwa kosze jeden w garażu, a drugi przy kominku:p Tak żeby za jednym wyjściem na dwór po drewno zapełnić dwa kosze, gdzie jeden będzie się już grzał i czekał na swoją kolej w garażu:D

Tak to sobie z moim D ostatnio wymyśliliśmy jak będzie okaże się w praktyce, mam nadzieję jeszcze w tym roku:lol2:;)

Cześć Sylwuś :)

Mi ta godzina jak najbardziej pasuje :)

Mam tylko problem z Julką, poza ząbkowaniem, ma totalny katar i zapalenie sitowia, całe oczko spuchnięte, łzawiące i zaropiałe, męczy się bardzo. Nie śpi nocami, płacze, w dzień też strasznie marudzi ... padam już na twarz, przez to wszystko.

Od dwóch dni dostaje antybiotyk, jeżeli jutro będzie lepiej to melduję się u Ciebie obowiązkowo, ale jeżeli nadal będzie masakra to nie przyjdę :(

Artur oczywiście bez problemu z nią zostanie, ale jak będzie źle to ni będę w stanie siedzieć sobi i miło plotkować kiedy ona będzie się męczyć.

Mam jednak nadziję,że jutro sie spotkamy i o godz. 19.00 się zamelduję w Twojej rezydencji :D

Odezwę się jeszcze jutro i dam ostateczną odpowiedź, zadzwonie albo skrobnę smska ;)

Buziaki :***

Cześć Sylwuś :)

Mi ta godzina jak najbardziej pasuje :)

Mam tylko problem z Julką, poza ząbkowaniem, ma totalny katar i zapalenie sitowia, całe oczko spuchnięte, łzawiące i zaropiałe, męczy się bardzo. Nie śpi nocami, płacze, w dzień też strasznie marudzi ... padam już na twarz, przez to wszystko.

Od dwóch dni dostaje antybiotyk, jeżeli jutro będzie lepiej to melduję się u Ciebie obowiązkowo, ale jeżeli nadal będzie masakra to nie przyjdę :(

Artur oczywiście bez problemu z nią zostanie, ale jak będzie źle to ni będę w stanie siedzieć sobi i miło plotkować kiedy ona będzie się męczyć.

Mam jednak nadziję,że jutro sie spotkamy i o godz. 19.00 się zamelduję w Twojej rezydencji :D

Odezwę się jeszcze jutro i dam ostateczną odpowiedź, zadzwonie albo skrobnę smska ;)

Buziaki :***

Karola!

Jak najbardziej Cię rozumiem-nami kompletnie się nie przejmuj-dziecko najważniejsze :).

Współczuję choroby u dziecka.Wyobrażam sobie jak musi Julcia kiepsko się czuć gdy ząbkuje,a do tego jeszcze katar i gorączka :(.Wiem,że robisz wszystko aby jej pomóc-ale te zapalenia mają to do siebie,że trwają kilka dni.I jak najbardziej Cię rozumiem,że nie mogłabyś się beztrosko bawić gdy dziecko choruje.Choć wiem,że na męża możesz liczyć i z pewnością świetnie zajął by się córką :)

Czuj się usprawiedliwiona:)Teraz pytanie do Marty-czy w związku z zaistniałą sytuacją spotkanie przekładamy czy spotykamy się we dwie?:)Ja się dostosuję :yes:

A z "rezydencją" to nie żartuj-zobaczysz ile u nas jeszcze nie skończonych rzeczy :yes:.Plan był taki,że mieszkamy i powoli robimy :)Plan był z naciskiem na ROBIMY,a wyszło z naciskiem na POWOLI albo WCALE :D bo się byczymy przed kominkiem albo imprezujemy :D.

Poza tym JESZCZE nie skończyli ogrodzenia :wrr:.Jutro mają się pojawić i zakładać czapki ogrodzeniowe i (jeśli pogoda pozwoli) to tynk.Oby ;) :p

ZDRÓWKA DLA JULCI :) :) :)

Martuś!

KOCHAM CIĘ za te świeczniki :D :D :D.Nieważna czy kupisz-liczy się pamięć ;).Jeśli będą poproszę 4 sztuki :)W którym Rossmanie będziesz? Bo i ja się wybieram :)

A ze spotkaniem wolałabym wiedzieć dziś-bo musimy wiedzieć kto Młodego na trening zawodzi.Artur też plany sobie do Nas ustawia ;)Bo od dawna szczerbiotałam mu o tym spotkaniu.Jeśli jutro nie damy rady-przyszły tydzien mam wolniejszy :)

Laski-jaka więc decyzja?Przekładamy czy termin zostaje?

Buziaki!