mada1412 21.11.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Lady,świetny pomysł mieliście z garderobą synka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 21.11.2011 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) W czym trzymacie drewno kominkowe? Bo ja mam dylemat.....Jak połączyć ładnie i praktycznie..? U Nas duży zapas drewna mieści się pod schodami-jest tam ok 1 m3 więc dużo .Widzę tego same plusy 1)drewno jest dobrze wyschnięte zanim trafi do kominka 2)szczapy ładnie pociętego drewna pelnią też funkcję dekoracyjną 3)zapach w domu drzewa Dylemat zapasu drewna w domu jest więc rozwiązany;).Chodzi mi raczej o jakiś pojemnik/kosz w którym trzymać będziemy małe kawałki desek,gałązki,gazety,rozpałkę,zapalki.Czyli rzeczy niezbyt ładne :)Dlatego też chciałabym ten pojemnik zamykany lub rozbudowany.Rzeczy te uzywamy na co dzień -chcemy aby stały przy kominku i nie chce się tego codziennie wynosić do garażu. Dodam,że najbardziej chciałabym kosz biały.Myślałam o wilkinie-ale wydaje mi się......Zbyt banalna? Jeśli już to ciemna...Poza tym kosze wiklinowe są zazwyczaj odkryte i widać co w nich jest. Macie takie pojemniki u siebie? Edytowane 21 Listopada 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.11.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Lady zdecydowanie pozytywne zaskoczenie z pokojem gościnnym Ja bym taki cały sielski dom mogła mieć na mazurach ahh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 21.11.2011 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) Może: http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/28/75/61/1928756148 Tylko wolałabym białą.... Albo taką (ale ta jest za mała ) lecz ten styl: http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/11/21/77/1911217702 Co o tym myślicie?Dobry pomysł? Edytowane 21 Listopada 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 21.11.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) Lady zdecydowanie pozytywne zaskoczenie z pokojem gościnnym Ja bym taki cały sielski dom mogła mieć na mazurach ahh Witaj Venusko!:)Ja też chciałabym mieć domek na Mazurach A jeszcze lepiej w górach-taką chatę z bali z kominkiem na wyjazd na narty.Marzenie Na razie mamy domek nad jeziorem.Przez zimę odpocznę od budowy,a w lecie ze zdwojoną energią zabieramy się za remont i taki sielski-anielski klimat chcemy osiągnąć Edytowane 21 Listopada 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.11.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Lady, odczytałam priw, jutro wieczorem obgadamy i dogadamy o tym wszystkim o czym u mnie wspomniałaś Myślę że Karola, zostawi małą Arturowi i nie będzie czekała aż zaśnie, może się jeszcze dziś odezwie u ciebie.... Jaka godzina ci odpowiada?, ja się dostosuję ps. a ja szukam właśnie kosza wiklinowego białego na drewno..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 21.11.2011 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Lady, świetny pomysł mieliście z garderobą synka:) Mado!Witam Cię serdecznie!Bardzo często czytuję Twój wątek i uwielbiam klimat Twojego domku :)Z niecierpliwością czekam na gazetę z Twoimi wnętrzami:)I uwielbiam Twoje niebanalne pomysły Bardzo się cieszę ,że się podoba A co myślisz o pojemniku na drewno na rozpałkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.11.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Kuferek, taki se, ale ten drugi bardzo fajny, szkoda że mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 21.11.2011 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Lady, odczytałam priw, jutro wieczorem obgadamy i dogadamy o tym wszystkim o czym u mnie wspomniałaś Myślę że Karola, zostawi małą Arturowi i nie będzie czekała aż zaśnie, może się jeszcze dziś odezwie u ciebie.... Jaka godzina ci odpowiada?, ja się dostosuję Martuś !Kosza białego szukam i ja-nic fajnego nie znalazłam . Czy ok.18;30-19 Wam pasuje? Bo ja "kobieta pracująca" jestem i wcześniej raczej nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 21.11.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Tak myślę, że wiklina sprawdzi się na drewno najlepiej:) Jest mnóstwo świetnych koszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 21.11.2011 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) Kuferek, taki se, ale ten drugi bardzo fajny, szkoda że mały. Też żaluję,ale nie poddaje się i szukam dalej Motywuje mnie widok wiadra pobudowlanego w którym (NA RAZIE) trzymamy te rozpałki .A ,że prowizorki i "na razie" są wieczne boję się,że tak zostanie .Na początku codziennie wynosiliśmy/wnosiliśmy to wiadro,a teraz już sie nie chce Edytowane 21 Listopada 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.11.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Martuś !Kosza białego szukam i ja-nic fajnego nie znalazłam . Czy ok.18;30-19 Wam pasuje? Bo ja "kobieta pracująca" jestem i wcześniej raczej nie dam rady Ja też szukam i nici:( Mi godzina odpowiada baaardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 21.11.2011 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 ps. a ja szukam właśnie kosza wiklinowego białego na drewno..... Znalazłam też taki-ale też trochę mały http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/29/85/63/1929856300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.11.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ja szukam takiego typowego z rączką, cobym mogła w nim nosić drewno, ale też żeby był na tyle ładny, aby mógł stać obok kominka. We wnęce przy kominku u mnie będzie poukładane drewno, ale bardziej dla ozdoby niż użytku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 21.11.2011 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ja szukam takiego typowego z rączką, cobym mogła w nim nosić drewno, ale też żeby był na tyle ładny, aby mógł stać obok kominka. We wnęce przy kominku u mnie będzie poukładane drewno, ale bardziej dla ozdoby niż użytku:D W mrożny dzień ,pewnie i ozdobne drewno trafi do kominka bo nikomu się nie będzie chciało na mróz wychodzić .Czyli Ty portzebujesz naprawdę duży kosz-my tylko taki na te śmiecie do rozpałki Martuś!-zobaczysz jaki mam jeszcze (mam nadzieję już niedługo) loftowo-industrialny kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.11.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Lady, ja mam taki chytry plan mieć dwa kosze jeden w garażu, a drugi przy kominku:p Tak żeby za jednym wyjściem na dwór po drewno zapełnić dwa kosze, gdzie jeden będzie się już grzał i czekał na swoją kolej w garażu:D Tak to sobie z moim D ostatnio wymyśliliśmy jak będzie okaże się w praktyce, mam nadzieję jeszcze w tym roku:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 21.11.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Cześć Sylwuś Mi ta godzina jak najbardziej pasuje Mam tylko problem z Julką, poza ząbkowaniem, ma totalny katar i zapalenie sitowia, całe oczko spuchnięte, łzawiące i zaropiałe, męczy się bardzo. Nie śpi nocami, płacze, w dzień też strasznie marudzi ... padam już na twarz, przez to wszystko. Od dwóch dni dostaje antybiotyk, jeżeli jutro będzie lepiej to melduję się u Ciebie obowiązkowo, ale jeżeli nadal będzie masakra to nie przyjdę Artur oczywiście bez problemu z nią zostanie, ale jak będzie źle to ni będę w stanie siedzieć sobi i miło plotkować kiedy ona będzie się męczyć. Mam jednak nadziję,że jutro sie spotkamy i o godz. 19.00 się zamelduję w Twojej rezydencji Odezwę się jeszcze jutro i dam ostateczną odpowiedź, zadzwonie albo skrobnę smska Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 21.11.2011 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Cześć Sylwuś Mi ta godzina jak najbardziej pasuje Mam tylko problem z Julką, poza ząbkowaniem, ma totalny katar i zapalenie sitowia, całe oczko spuchnięte, łzawiące i zaropiałe, męczy się bardzo. Nie śpi nocami, płacze, w dzień też strasznie marudzi ... padam już na twarz, przez to wszystko. Od dwóch dni dostaje antybiotyk, jeżeli jutro będzie lepiej to melduję się u Ciebie obowiązkowo, ale jeżeli nadal będzie masakra to nie przyjdę Artur oczywiście bez problemu z nią zostanie, ale jak będzie źle to ni będę w stanie siedzieć sobi i miło plotkować kiedy ona będzie się męczyć. Mam jednak nadziję,że jutro sie spotkamy i o godz. 19.00 się zamelduję w Twojej rezydencji Odezwę się jeszcze jutro i dam ostateczną odpowiedź, zadzwonie albo skrobnę smska Buziaki :*** Karola! Jak najbardziej Cię rozumiem-nami kompletnie się nie przejmuj-dziecko najważniejsze . Współczuję choroby u dziecka.Wyobrażam sobie jak musi Julcia kiepsko się czuć gdy ząbkuje,a do tego jeszcze katar i gorączka .Wiem,że robisz wszystko aby jej pomóc-ale te zapalenia mają to do siebie,że trwają kilka dni.I jak najbardziej Cię rozumiem,że nie mogłabyś się beztrosko bawić gdy dziecko choruje.Choć wiem,że na męża możesz liczyć i z pewnością świetnie zajął by się córką Czuj się usprawiedliwiona:)Teraz pytanie do Marty-czy w związku z zaistniałą sytuacją spotkanie przekładamy czy spotykamy się we dwie?:)Ja się dostosuję A z "rezydencją" to nie żartuj-zobaczysz ile u nas jeszcze nie skończonych rzeczy .Plan był taki,że mieszkamy i powoli robimy :)Plan był z naciskiem na ROBIMY,a wyszło z naciskiem na POWOLI albo WCALE bo się byczymy przed kominkiem albo imprezujemy . Poza tym JESZCZE nie skończyli ogrodzenia :wrr:.Jutro mają się pojawić i zakładać czapki ogrodzeniowe i (jeśli pogoda pozwoli) to tynk.Oby ZDRÓWKA DLA JULCI :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.11.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Lady ile chcesz tych świeczników co podpatrzyłaś u Joliski??? Może uda mi się zaraz kupić.... Spotkanie hmmm nie wiem, może zróbmy tak na ostatnią chwilę, jak Karola da znać że idzie to przyjeżdżamy, a jak nie znowu odkładamy:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 21.11.2011 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Martuś! KOCHAM CIĘ za te świeczniki :D .Nieważna czy kupisz-liczy się pamięć .Jeśli będą poproszę 4 sztuki :)W którym Rossmanie będziesz? Bo i ja się wybieram A ze spotkaniem wolałabym wiedzieć dziś-bo musimy wiedzieć kto Młodego na trening zawodzi.Artur też plany sobie do Nas ustawia ;)Bo od dawna szczerbiotałam mu o tym spotkaniu.Jeśli jutro nie damy rady-przyszły tydzien mam wolniejszy Laski-jaka więc decyzja?Przekładamy czy termin zostaje? Buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts