Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

domek w mieście-zapraszamy w nasze skromne progi :)

Recommended Posts

Lady, ale wieści. OGROMNE GRATUKACJE! Życzę Ci żeby druga połowa ciąży mieneła przyjemnie i nie narzekała na przypadłości z nią związane ;)

Ps. Jaka różnica wieku będzie pomiędzy dziećmi?

Ps. Synkowi życzę wygranej. Trochę wiary mamo!

Witaj rere79 :hug:

Dziękuję bardzo-sobie też życzę aby życzenie się spełniło :)

Wiesz,że między dziećmi będzie 10 lat różnicy :).Jakoś tak się rozleniwiliśmy się :D wygodnie Nam było,Młody taki samodzielny... Po odchowaniu Młodego zdążyliśmy powrócić do imprezowego życia,ale już nam się to trochę chyba znudziło....A teraz z powrotem powrót do pieluch :).Szczerze,to nawet cieszę się z takiej różnicy wieku :yes:.Młody ma juz swoje sprawy , dużo czasu spędza z kolegami,na zajęciach dodatkowych,treningach-więc fajnie,ze pojawi się nastepny "czasoumilacz ". :lol2:

Apropo wygranej :)-gramy mecz z drużyną ze szczytu tabeli :mad:. W dodatku w osłabionym składzie :o.Więc jakoś czarno to widzę :D. Choć życie czasem zaskakuje :D

• Odpowiedzi 749
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lady no jak tak mogłaś limit wykorzystać!

To kiedy będzie nowy? :lol2: Strasznie jestem ciekawa tej porcelany :D

Sama jestem wkurzona :mad: Zwiększyłam limit i........cisza.

Najwyżej założę konto gdzie indziej ;) więc zdjęcia i tak będą :D

A porcelana- jak porcelana- biała :) Lecz mi chodziło o taką klasyczną elegancję ,więc jestem zadowolona :)

A porcelana jak porcelana-klasyczna, biała...Lecz mi chodziło o taką spokojną elegancję

Przyszłam się przywitać do Ciebie :welcome:

Cieszę się,że wróciłaś na forum, oczywiście nie znamy się,ale ja Twój domek znam bardzo dobrze bo od dawna jestem w nim cichym gościem :yes:

No i przy okazji WIELKIE GRATULACJE ZOSTAWIAM :wiggle:

Z niecierpliwością czekam na jakieś nowe fotki :)

Pozdrawiam :wiggle:

Majeczko :) Znam Cię z wpisów u innych dziewczyn :).Oficjalnie,bardzo serdecznie witam Cię u mnie :D

Dziękuję za odwiedziny i gratulacje ;)

Zdjęcia będą-dość dużo się u mnie zmieniło ,bo mam teraz syndrom "budowania gniazda" i wszystko bym zmieniała,przestawiała,malowała :lol:

Więc nowe zdjęcia NA PEWNO się pojawią jak mi tylko zwiększy się limit na imageshack :mad:.

Bużka !

Sylwuś 4 miesiąc?:jawdrop: to ja cię już tyle nie widziałam? :eek:

Kochana ogromnie się cieszę :hug: Po niedzieli zadzwonię do Ciebie może się umówimy? muszę kończenie zobaczyć twoje trzy piłeczki :lol2:

Pracujesz czy siedzisz w domku? , może bym wpadła do ciebie któregoś dnia na chwilusie coby nacieszyć oko ciężarną Lejdi :hug::D

Martuś!

Cieszę się że I ty mnie nawiedzasz :D :hug:

Bardzo,bardzo serdecznie Cię zapraszam :hug:.Wpadnij koniecznie-poplotkujemy-mamy co nadrabiać,szkoda zdzierać paznokci na klawiaturze :D

W zasadzie większość dnia jestem w domu- to znaczy jeżdzę do firmy w "pilniejszych sprawach" :) Zresztą wiele spraw i wycen załatwiam przy pomocy internetu i telefonu w domu :).

Zapraszam Cie bardzo serdecznie i już się cieszę na spotkanie :hug:. Może Karola też wpadnie....:)

Martuś! Baw się dobrze w w tej Wawce ;) (znaczy w Milanówku).Co nie znaczy grzecznie :cool: - godnie nas tam reprezentuj;) i zbij parę kieliszków - cyckiem :cool: :lol:Pozdrów ode mnie wszystkie forrumowiczki!!! Z zrób duuuuuuuuuuuuuużo zdjęć.

Szerokiej drogi !!!

Edytowane przez lady in red

Anetko :)

Dziękuę bardzo :) Metoda "na Marysię" wykorzystana, więc pozostaje czekać :D

raczej się udało :wiggle:

Kochana najwazniejsze, żebyście zdrowi byli i tego Wam życzę!:hug::hug::hug: koniecznie nam się pochwal jak juz Będziesz wiedziała czy aby na pewno małe kiecusie Będziesz kupować...:yes::D

Usmiałam się z "cyców":lol2::lol2::lol2:. Marta musi koniecznie plastikowe kubki ze sobą zabrać bo jak już wytłucze kieliszki to przeciez impreza musi trwać nadal ...:yes::cool:

Cześć lady

Przybyłam zobaczyć co tu się ciekawego dzieję bo widzę duże zamieszanie

Wow gratulejszyn z powodu brzuszka życzę spokojnej ciąży http://www.picgifs.com/baby-graphics/baby-graphics/pregnancy/baby-graphics-pregnancy-820755.gif

Chciałam również pochwalić pięknie urządzony domek :eek:

cio???? jaka metoda na MArysie? poproszę o patencik :lol:

mariomili (kurczę nie potrafię wstawić multicytatu :mad:)

Metod panowania płci dziecka jest wiele - zaczynając od dietetycznej (dieta matki)-na kierunku świata łóżka kończąc :lol:

Metodą potwierdzoną naukowo i podaną mi przez pewną forrumowiczkę jest następująca metoda:

Metoda owulacyjna-metodę tę opracował polski lekarz, Franciszek Benendo. Metoda opiera się na założeniu, że jeśli chcemy zaplanować płeć dziecka, musimy wyznaczyć dokładnie dzień owulacji.

Aby określić, kiedy mniej więcej miało miejsce jajeczkowanie, (bo dokładny moment owulacji można potwierdzić tylko poprzez wykonanie badania usg), pomocne może być prowadzenie obserwacji cyklu na wykresie, czyli mierzenie temperatury, ocenę śluzu szyjkowego oraz szyjki macicy.

Badania wykazały, że plemniki męskie, jako bardziej ruchliwe, szybciej tracą żywotność, natomiast plemniki żeńskie są wolniejsze, ale żyją dłużej w sprzyjającym środowisku. Dlatego też rodzice pragnący syna powinni współżyć w dniu owulacji lub zaraz po niej. Istnieje wtedy większe prawdopodobieństwo, że do komórki jajowej pierwsze dotrą szybsze plemniki męskie.

Szanse na poczęcie dziewczynki są największe, gdy do stosunku dojdzie na 2-3 dni przed owulacją – wówczas komórka jajowa zostaje zapłodniona przez żyjące dłużej i wytrzymalsze plemniki żeńskie.

W skrócie mówi się o „celowaniu” w chłopca lub „wyczekiwaniu” na dziewczynkę.

Metoda ta była analizowana kilkanaście lat temu przez zespół ginekologów-endokrynologów pod kierunkiem prof. Jerzego Tetera z Akademii Medycznej w Warszawie. Badania kliniczne na kilkuset przypadkach potwierdziły skuteczność tej metody w odniesieniu do dziecka płci męskiej w 90%, a w stosunku do dziecka płci żeńskiej w prawie 60% .

Co ciekawe Hipokrates pisał: „Mężczyzna, który pragnie mieć córkę, musi zbliżać się do żony po ustaniu miesiączki i traktować ją codziennie czule, aż do utraty swych sił witalnych. Mężczyzna, który pragnie mieć syna, winien zbliżać się do swej żony, gdy ona ma na to ochotę” – co byłoby zgodne z metodą owulacyjną.

Warto także dodać (a raczej wspomnieć o tym partnerowi), że Talmud zaznacza, iż orgazm kobiety zwiększa szansę na poczęcie chłopca.

Mam nadzieję,że wyjaśniłam :cool:

Kochana najwazniejsze, żebyście zdrowi byli i tego Wam życzę!:hug::hug::hug: koniecznie nam się pochwal jak juz Będziesz wiedziała czy aby na pewno małe kiecusie Będziesz kupować...:yes::D

:

Amen :) Też uważam ,że zdrowie najważniejsze :yes: :)

A płcią na pewno się pochwalę ;)

dziękuję Anetko ;)

Buźka!

Lady, przyszłam do Ciebie złożyć Ci osobiście GRATULACJE!!!

Oj, niełatwo Cię znaleźć;)

Ale domek masz piękny:yes:

Będę już stałym gościem...

yuka :hug:

Słynna forrumowa ogrodniczka mnie odwiedziła ;) :D

Dzięki za gratulacje i zapraszam częściej :lol:

Tym bardziej,że zamierzam nowe,jeszcze ciepłe zdjęcia wrzucić :).

A na razie klnę imageshack :wrr: :mad:

Edytowane przez lady in red

Cześć lady

Przybyłam zobaczyć co tu się ciekawego dzieję bo widzę duże zamieszanie

Wow gratulejszyn z powodu brzuszka życzę spokojnej ciąży http://www.picgifs.com/baby-graphics/baby-graphics/pregnancy/baby-graphics-pregnancy-820755.gif

Chciałam również pochwalić pięknie urządzony domek :eek:

karolku :lol:

witam Cię serdecznie :). Twój obrazek mnie rozbawił :lol2: rewelacja no :) gdzie Ty takie cuda wynajdujesz :lol2:

Dziękuję za gratulacje i baaaaaaaaaaardzo mi miło,że podoba Ci się u mnie :)

Przyznam szczerze,że podglądałam Twój dom :o. To jest dopiero cudo :) Na razie nie miałam odwagi nic napisać,ale na pewno się ujawnię :yes:Na razie nadrabiam zaległości forrumowe,a że gaduły jesteście - mam co nadrabiać :lol2:

To ja tym właśnie sposobem mam dwóch synów :)

dwa razy robiłam na dziewczynkę z w/w przepisu i co i d...pa blada

Trzeci raz nie zamierzam:lol2:

Karolku.........:lol:

Hmmm a czy na pewno dobrze wyznaczyłaś moment owulacji ? :cool:. Bo jak na razie u większości znajomych metoda się sprawdza :)

Może się jednak skuisz i sprawdzisz jeścio raz :lol2:

Aby określić, kiedy mniej więcej miało miejsce jajeczkowanie, (bo dokładny moment owulacji można potwierdzić tylko poprzez wykonanie badania usg), pomocne może być prowadzenie obserwacji cyklu na wykresie, czyli mierzenie temperatury, ocenę śluzu szyjkowego oraz szyjki macicy.

Tylko jedna drobna uwaga z mojej strony :lol2:

Temperatura niewiele tu daje, bo jej owulacyjny skok możemy potwierdzić trzy dni po fakcie. A to już raczej za późno, biorąc pod uwagę czas życia komórki jajowej.

No chyba, że o czymś nie wiem :rolleyes:

W takim razie chętnie się dowiem, bo pośrednio jest to tematem mojego doktoratu.

Z całą resztą się zgadzam :lol2: