Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

domek w mieście-zapraszamy w nasze skromne progi :)

Recommended Posts

Sylwia Kochanie, toz ja jakaś niekumata jestem, nie wiedziałam, że Ty wątek posiadasz :( (nie masz linku ????? dlaczego???) Córeczkę masz przepiękną, ja uwielbiam małe dzieci, więc tym bardziej robi na mnie wrażenie :) No i takie fajne zdjątka :)

A i domek masz ciepły i fajny, pozdrawiam L........kę :) i uściski zostawiam :hug::hug::hug:

emirando :) nasza dobra duszyczko

Bo to taki wątek dla wtajemniczonych :cool:

O linka w stopce jakoś nie zadbałam...Sama nie wiem dlaczego :lol2:.A poważnie to wątek założyłam aby nie śmiecić dziewczynom w ich wątkach moim paplaniem :D.Bo ja raczej z tych co wolą po chałukach innych forumowiczek latac i plotkować :D

Małe dzieci są przesłodkie :) Potwierdzam :yes:.A o mojej Poluni mogłabym pisać godzinami :D. Ale nie chcę nikigo zanudzać więc się powstrzymuję :D.Teraz słodko śpi :).Już 2 godziny :rolleyes:

Sylwia masz śliczny dom, taki przytulny :yes:

Ozdoby zwłaszcza na schodach super, już widzę moje szalejące sierści :lol2:

Dziękuję,dziękuję....:)

Venusko :)

Nasza Rita też uwielbia się bawić zwisającymi jajkami :lol2: . No..................pięknie zabrzmiało :yes: :lol2:

Jak zdrowie? Mam nadzieję,że lepiej ;)

Uwielbiam twój dom :rolleyes: I nawet na nie które ozdoby wiosenne załapałam się na ostatniej wizycie u Ciebie, widzę doszło trochę nowych:)

Znowu dostałaś od Artura tulipany? :eek: szczęściara :p

Chciałam jeszcze dodać, że fotki domu Lady to pikuś, na żywo dom prezentuję się jeszcze lepiej :rolleyes: Za każdym razem gdy jestem u Ciebie szczena mi opada :jawdrop:

Maruśka :)

Kolejne tulipany dostałam,bo może A.zapamiętał jak mu wieczorem ze wcześniejszy bukiet podziękowałam :cool: :lol2:

A ozdoby świąteczne mogą u mnie i miesiąc przed Świętami wisieć,bo dzień po Świętach już mnie drażnią :rolleyes:.Mam tak zarówno z Bożym Narodzeniem jak i z Wielkanocą :D

piękne spójne wnętrza ... z klasą :)

śliczne wiosenne ozdoby... piękny królik ? sama szyłaś (nie pamiętam niestety czy szycie to Twoje klimaty) :(

Bardzo podoba mi się pomysł z trzema lustrami nad komodą ...

Wszystko mi się u Ciebie podoba :) słodka kołyska Poli ... :)

Mugatko,niestety szczytem moich krawieckich możliwości jest przyszycie guzika :(. Nad czym bardzo ubolewam ....:(.Dlatego tak bardzo cenię Ciebie i Twoje niesamowite prace :yes: .

Miło mi,że Ci się się podoba :)

Lady, jesteś wreszcie:hug:

Ale masz słodką kruszynkę:) Taką do schrupania:yes::yes::yes: Śliczna jest!!! I ta kołyska.... ach...

Cały domek cudowny, ale ta kołyska jest jak z bajki:yes:

Jeszcze raz serdecznie gatuluję MAŁEGO WIELKIEGO szczęścia:hug:

Yuko :hug: fajnie,że jesteś :) Muszę koniecznie zajrzeć do Ciebie...:)

Dziękuję bardzo za komplementy :*.

Kołyska również bardzo mi się podoba :).Jestem nieskromna :o .ale szczera :D.

Myślę,że każdą z nas cieszą gadżety dla dzieci i lubimy piękne przedmioty-więc szczytem marzeń jest jeśli mozemy połączyć funkcjonalne z ładnym :D.

Kołyska jest bardzo wygodna dla takiego małego dziecka-delikatne bujanie uspokaja i kojarzy się maluchowi z życiem prenatalnym.Niestety nie służy za długo-do momentu aż dziecko zacznie się podnosić do siadania.

Edytowane przez lady in red

• Odpowiedzi 749
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak to się stało, że ja ruch na Twoim wątku przeoczyłam??? :bash:

I prawie takie cudne fotki mnie ominęły :eek:?

Córeczka prześliczna, aż ma się ochotę wycałować :yes:. I te buciki :jawdrop:.

Jeśli chodzi o dekoracje, to mam pytanko: skąd kule bukszpanów i jakiej są mniej więcej wielkości?

Ta kołyska w salonie wygląda przesłodko :).

Sylwia, jest jeszcze ładniej niż zapamiętałam :o

narendil :)

Dziękować,dziękować :).

Ale niezły widok to Ty masz dziś u siebie na wątku :cool: :rolleyes:

Sylwia dobrze pamiętam, że sprzedajesz dekoracje okienne? :rolleyes:

Tak sprzedajemy m.innymi rolety na okna-ale w stacjonarnym sklepie :).Rolety są oczywiście robione na wymiar :D.ale nie sprzedajemy przez neta-bo jak to w przypadku materiałów i kolorów nietrudno o rozczarowanie klienta-bo materiał ma inny odcień/fakturę lub wzór :D

A zadowolony klient to dla nas priorytetowa sprawa :)

Masz przesłodką różową pysię. I'm in love http://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif

Dropku :hug:

Tak,tak to moja roziowa panienka .Mam starszego Syna i po tych wszystkich chłopięcych ubrankach jestem spragniona różu :lol:

Lady.....gratuluję ślicznej córeczki:) I życzę wam zdróweczka:)

bogumil :hug:

Fajnie,że jesteś...:) .Co u Ciebie? :) Zresztą looknę do Twojego wątku :yes:

Tak,tak-zdrówka DUŻO poprosimy :yes:,Bo przecież to w życiu najważniejsze :)

Cześć Sylwuś :hug: :hug: :hug:

Ale sie cieszę z Twojego powrotu na łono FM :D :wiggle:

Wprawdzie spotkania osobiste, podobnie jak Twoje drineczki :D są niezastąpione :no: ale fajnie mieć Cię tutaj :)

Dziewczyny ja miałam tą MEEEGA przyjemność obcowania z małą Lady osobiście i jest PRZECUDOWNA!!!

Śliczna, delikatna jak mała dama i te malutkie dołeczki kiedy się usmiecha :rolleyes: no cuuudo :)

Została wyprzytulana, wycałowana i troche nawet "pogadałyśmy" :D

Uwielbiam Polusię :yes:

Jej garderoba :jawdrop:

Sylwusia pienie masz i mega przytulnie, ale to doskonale wiesz, bo powtarzam to za każdym razem kiedy goszczę w Twoich progach ;)

Pozdrawiam serdecznie i proszę tu z nami juz zostać!!!! :hug:

Karola :hug:

Jak ja mogłam nie powrócić skoro 2 nawiększe gwiazdy forum pofatygowały się do mnie OSOBIŚCIE :eek: aby mnie sprowadzić na ziemię :D.To znaczy na forum :lol2:.

I dzięki za wszystkie miłe słowa NAJWSPANIALSZA CIOTKO WSZYSTKICH DZIECI :yes:

A jak u Ciebie zdrówko? Jajeczniki wygrzane? :lol2:

Jak to się stało, że ja ruch na Twoim wątku przeoczyłam??? :bash:

I prawie takie cudne fotki mnie ominęły :eek:?

Córeczka prześliczna, aż ma się ochotę wycałować :yes:. I te buciki :jawdrop:.

Jeśli chodzi o dekoracje, to mam pytanko: skąd kule bukszpanów i jakiej są mniej więcej wielkości?

Ta kołyska w salonie wygląda przesłodko :).

Ilona :) Najważniejsze,że nadrobiłaś zaległości :)

Dziękujemy za miłe słowa :)

Kule bukszpanowe kupione w hurtowni kwiatów w Lublinie :) Ale myślę,że bez problemu znajdziesz takie takie u siebie w kwiaciarni lub na giełdzie kwiatowej :).Ja mam 2 rodzaje tych kul-jedne są z takiego ładnego miękkiego jak naturalnego plastiku.Inne natomiast są takie sztywne i ten plaskik jest taki.........plastikowy :D.W każdym razie te pierwsze są ładniejsze :D.

A średnica? Ok 20 cm. :)

Widziałam zakupiony fotelik samochodowy :).My też kupiliśmy maxi-cosi .róziowy z czarnym :lol:.Dokupiliśmy jeszcze przykrycie na nózki dziecka.Kierowaliśmy się wynikami testów bezpieczeństwa-dlatego padło na ten model.

Dużą wygodą dla mnie jest fakt,że fotelik mogę wpiąć w stelaż wózka :).Nasza Pola zawsze śpi w samochodzie.Jeśli przenosimy ją śpiącą w foteliku na wózek nie budzi się :)Jest to naprawdę duże udogodnienie....

Trzeba tylko dokupić adaptery pasujące do stelaża wózka i fotelika.

Maxi cosi jest dość popularny i pasuje do większości modeli wózków :).My mamy x-landera. O takiego:

http://nokautimg1.pl/p-87-96-879672433f37faeee3fa5d7455fabd34500x500/x-lander-x-a-z-gondola-fotelik-x-car.jpg

Wy wózek już kupiliście? :)

Sylwia lepiej dziękuję :hug:

Napisz coś o Poluni, lubię czytać o małych gugu :rolleyes:

Venusko-bardzo się cieszę,że jest LEPIEJ i mam nadzieję,że jutro już będzie zupełnie DOBRZE :rolleyes: :lol2:

OOOO o Poli to ja mogę długo.....naprawdę długo gadać :).Zresztą o 2 moich dzieci :).Między naszymi dziećmi jest 10 lat różnicy i obydwoje dzieci są w 100% zaplanowane :cool: :yes:.

I powiem więcej....Jestem z tak dużej róznicy BARDZO zadowolona :).Rodząc Syna byliśmy jeszcze młodzi-odchowaliśmy Młodego,poimprezowaliśmy (oj naprawdę wiele imprez za nami :yes:),wybudowaliśmy dom,trochę podróżowaliśmy.....Aż przyszedł moment gdy wszystko to nam już się znudziło (bo ile można się bawić :D) a odezwał się po raz kolejny instynkt macierzyński/ojcowski :).

I teraz jako dojrzalsi rodzice jestemy mega szczęsliwi :).Mamy dużego Syna i malutka córeczkę :). I teraz inaczej już wygląda nasz wolny wieczór...:).Nie są to już szalone imprezy,ale my+kominek+dobre wino+ film+(ewentualnie przyjaciele) :)

Nasz Syn jest wobec Poli bardzo opiekuńczy-nosi ją na rękach,całuje i uczestniczy przy każdej kąpieli :D

Poza tym jak to taki duży chłopak.... nie spędza z nami już tak wiele czasu-bo szkoła,treningi,koledzy,komputer :D...itp.Więc strasznie się cieszę,że mamy drugie dziecko :yes:.

Ponadto zauważyłam,że póżniejsze macierzyństwo jest takie...spokojniejsze:) .Człowiek się cieszy i docenia każdą chwilę :)

Popisz jeszcze :wiggle:

U nas jest spora różnica wieku, ja gufniara 24 w tym roku, a de menrzu 33. Ja bym mogła już mieć dziecko, tylko że ja jestem realistką i muszę jak najbardziej ustabilizować swoją pozycję zawodową aby później móc wrócić i nie zaczynam od parzenia kawy dyrektorom ;) U nas impreza to właśnie posiadówka z przyjaciółmi przy winku i dobrym jedzonku :yes: Na pewno chcemy dwoje dzieciaków, mąż chciałby jedno po drugim, a ja chyba z dosyć sporą różnicą :yes: bardzo chciałabym posiedzieć z dzieckiem 2 lata na wychowawczym, a jak machniemy 2 na raz to 4 lata mi zlecą :p

Lady, dzięki za odpowiedź, ja bym chciała dokładnie dwie bukszpanowe kule na stół w różnych rozmiarach. Strasznie podobają mi się te, które są w Almi Decor, ale cena zaporowa i rozmiar nie ten (większa kula jest za duża), dlatego ich nie kupię, a mają ładny, limonkowy kolor. Niestety, podobne rozmiary widziałam w sklepach budowlanych (Obi, Praktiker), więc szukam dalej i łudzę się, że może kiedyś trafię. 20 cm jest ok, natomiast ta większa chciałabym, żeby była tylko ciut większa od małej.

Wózek mamy taki:

http://image.ceneo.pl/data/products/5811172/a55ba197-394f-4343-af2a-45c3b705133e_product.jpg

I fotelik też do niego pasuje, ale nie dokupiliśmy jeszcze adapterów :no:. Jak widzisz, u nas takie męskie kolorki bardziej, choć staram się, żeby było uniwersalnie, bo nie ukrywam, że chcielibyśmy jeszcze mieć kiedyś córkę i pewnie wszystko odziedziczy po starszym braciszku :yes:.

Pomiędzy mną a bratem też jest duża różnica wieku (8 lat) i ja z perspektywy młodszego oczka w głowie bardzo to sobie chwalę :yes:. Do dzisiaj brat jest dla mnie największym autorytetem, a i sporo rodzicom przy mnie pomagał. Jak już byłam w wieku przedszkolnym, praktycznie mnie wychowywał: czesał warkoczyki co rano, odprowadzał i odbierał z przedszkola (miał po drodze do szkoły), a w weekendy rodzice mogli dłużej pospać, bo jak się obudziłam, to on mi gotował jajko na śniadanie i sadzał przed tv na "5-10-15" :lol2:.

Także według mnie duża różnica wieku między rodzeństwem jest fajna, choć od starszego wymaga się wtedy sporego zaangażowania i odpowiedzialności, ale to też jakoś kształtuje mu charakter (zwłaszcza jeśli to chłopak). Niestety, my z mężem jesteśmy w takim wieku, że przerwa pomiędzy pierwszym a drugim dzieckiem nie będzie już taka duża :no:.

Między mną a bratem jest 12, a między mną a siostrą 7 i też sobie chwalę :) ale nie wiem czy sama bym tak chciała hehe :D.

Właśnie się mocujemy z fotelikiem. Ponoć mam urodzić w tym tygodniu :o.

:eek:

Lekarz już powiedział?

Ja idę w czwartek i jestem strasznie ciekawa :yes:.

To trzymam kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem i gładko :).

Ilonka, pisze pw do Ciebie :D.

Ale ja jestem niekulturalna! Sylwia, od dawna mi się Twój salon podoba. Bo nie jest taki od linijki i w tych kolorach co u każdego :) wygląda na super przytulny i aż chciałoby się w nim wypoczywać :yes: więc te wieczory przy kominku absolutnie mnie nie dziwią :).

Małe dzieci są przesłodkie :) Potwierdzam :yes:.A o mojej Poluni mogłabym pisać godzinami :D. Ale nie chcę nikigo zanudzać więc się powstrzymuję :D

Sylwio pisz, pisz ja chętnie poczytam np o każdej nowej umiejetności malutkiej :)

Powiem ci, że podziwiam Twojego syna, ja tez jestem starsza od mojego brata 10 lat, wcale się nim nie zajmowałam i byłam bardzo o niego zazdrosna :( No cóż może mnie mama źle przygotowała do bycia siostrą, a może jestem po prostu taka wredna :lol2:

Bardzo sie cieszę, że dziewczyny wyciągnęły Cię z forumowego "niebytu", bo dzięki temu mogłam tu trafić.

Przede wszystkim gratuluję słodziutkiej córeczki :) Moja ma 16 miesięcy więc też wiem co to mieć księżniczkę w domu ;)

Gratuluję domku, super klimat stworzyliście. Widzę, że my z tego samego miasta. Może kiedyś gdzieś Cię wypatrzę ;)

Mówisz, że macie sklep z roletami itp? To ja do Ciebie na priva lecę :)

Popisz jeszcze :wiggle:

U nas jest spora różnica wieku, ja gufniara 24 w tym roku, a de menrzu 33. Ja bym mogła już mieć dziecko, tylko że ja jestem realistką i muszę jak najbardziej ustabilizować swoją pozycję zawodową aby później móc wrócić i nie zaczynam od parzenia kawy dyrektorom ;) U nas impreza to właśnie posiadówka z przyjaciółmi przy winku i dobrym jedzonku :yes: Na pewno chcemy dwoje dzieciaków, mąż chciałby jedno po drugim, a ja chyba z dosyć sporą różnicą :yes: bardzo chciałabym posiedzieć z dzieckiem 2 lata na wychowawczym, a jak machniemy 2 na raz to 4 lata mi zlecą :p

Ja urodziłam Syna właśnie w wieku 24 lat :D.A Polę ( co łatwo policzyć :cool:) w wieku 34 :D

Ja jestem zwolenniczką albo małej (wręcz bardzo małej- do 2 lat) różnicy wieku między dziećmi lub dużej ( z 10 lat :)).Przy małej różnicy-dzieci żyją jeszcze w tym samym świecie-bawią się tymi samymi zabawkami,grają w te same gry,oglądają te same bajki :) Tyle,że dla rodziców to jest naprawdę duży ogrom pracy-szczególnie na początku :yes:.Poźniej za to mają już " z gorki" :lol:.

Lady, dzięki za odpowiedź, ja bym chciała dokładnie dwie bukszpanowe kule na stół w różnych rozmiarach. Strasznie podobają mi się te, które są w Almi Decor, ale cena zaporowa i rozmiar nie ten (większa kula jest za duża), dlatego ich nie kupię, a mają ładny, limonkowy kolor. Niestety, podobne rozmiary widziałam w sklepach budowlanych (Obi, Praktiker), więc szukam dalej i łudzę się, że może kiedyś trafię. 20 cm jest ok, natomiast ta większa chciałabym, żeby była tylko ciut większa od małej.

Wózek mamy taki:

http://image.ceneo.pl/data/products/5811172/a55ba197-394f-4343-af2a-45c3b705133e_product.jpg

I fotelik też do niego pasuje, ale nie dokupiliśmy jeszcze adapterów :no:. Jak widzisz, u nas takie męskie kolorki bardziej, choć staram się, żeby było uniwersalnie, bo nie ukrywam, że chcielibyśmy jeszcze mieć kiedyś córkę i pewnie wszystko odziedziczy po starszym braciszku :yes:.

Pomiędzy mną a bratem też jest duża różnica wieku (8 lat) i ja z perspektywy młodszego oczka w głowie bardzo to sobie chwalę :yes:. Do dzisiaj brat jest dla mnie największym autorytetem, a i sporo rodzicom przy mnie pomagał. Jak już byłam w wieku przedszkolnym, praktycznie mnie wychowywał: czesał warkoczyki co rano, odprowadzał i odbierał z przedszkola (miał po drodze do szkoły), a w weekendy rodzice mogli dłużej pospać, bo jak się obudziłam, to on mi gotował jajko na śniadanie i sadzał przed tv na "5-10-15" :lol2:.

Ilonko,świetny ten wózek :) I kolor bardzo uniwersalny :)

U nas z racji dużej różnicy wieku raczej nic nie zostało po Synu :(.Wszystko gdzieś się "rozeszło" :eek:.To znaczy pożyczałam rzeczy po Synu-bo planowaliśmy jeszcze dziecko,ale jakoś nie wracały :rolleyes::rolleyes:.A jakoś głuio mi było się upomnieć..Póżniej zresztą zapomniałam co komu pożyczyłam :).

Zresztą przez te 10 lat tak dużo się zmieniło,pojawiło tyle nowości dla dzieci :eek: że mogłam spokojnie zakupowo poszaleć.Więc może to i dobrze.....:lol2:

Będąc w ciąży dzięki zakupom netowym kupiłam tak dużo ubranek....:jawdrop:.....że niektóre moja córeczka założyła tylko raz:oops:.Te małe sukieneczki są tak słodkie,że nie mogłam się powstrzymać :rolleyes:.Ostatnio koleżanka przywiozła mi dużo świetnych,markowych ciuchów po swojej córce (na szczęście takie większe :)).Trochę ubranek dostałam też od bratowej :).Także garderoba Poli pęka w szwach :yes:.

Wasza rodzina potwierdza moją teorię,że fajnie mieć taką dużą różnicę- i mam nadzieję,że powtórzymy Wasz sukces!.Na razie Dawid jest strasznie zakochany w Poli -uwielbia ją,nosi na rękach,całuje :yes:.Trzeba go będzie jeszcze warkoczyki nauczyć pleść :rotfl:

Młody potrafi już śniadanie przygotowywać :cool: :yes:,a My lubimy długo spać :lol2: ;)

Ilonka a szukałaś bukszpanów w tym sklepie Belle Mansion czy jakoś tak? :)

Fantastyczny sklep ! :yes: Przepadniesz ;)

Nie, nawet nie wiedziałam, że taki istnieje.

Dzięki, zaraz zajrzę :).

Wchodzisz na własną odpowiedzialność :D.Żeby nie było,ze nie uprzedzałam :lol2:

Między mną a bratem jest 12, a między mną a siostrą 7 i też sobie chwalę :) ale nie wiem czy sama bym tak chciała hehe :D.

Właśnie się mocujemy z fotelikiem. Ponoć mam urodzić w tym tygodniu :o.

To Ty jeszcze zdziwiona jesteś,że to w tym tygodniu :eek: ;) :rotfl:

A tak na poważnie.....:) Ania-jesteś już po terminie wyliczonym z OM....Czy Ty chodzisz na ktg? :)

Ja zarówno przy pierwszej jak i drugiej ciąży chodziłam codziennie do szpitala na zapis ktg.Przy drugiej ciązy "mój" profesor umawiał się ze mną nawet kila dni przed porodem na zapisy...Najpierw co 2-gi dzień,a od terminu codziennie :yes:.

W dniu porodu o godz.15 miałam jeszcze usg,a o 16:40 urodziłam :rotfl:.Lekarz robiący usg-powiedział mi,że tego dnia urodzę,ale pewnie nie spodziewał się,że tak szybko :lol2:

:eek:

Lekarz już powiedział?

Ja idę w czwartek i jestem strasznie ciekawa :yes:.

To trzymam kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem i gładko :).

Ja wciąż trzymam kciuki :yes:

Dziewczyny,piszcie o swoich ciążach-bo jak bardzo lubię ten okres...:yes:Powspominam sobie :D