Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

domek w mieście-zapraszamy w nasze skromne progi :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 749
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

yokasta zapewniam CIę że nie Każda po sn tak śmiga! :eek:

Rana po nacięciu ( u nas z reguły nacinają, by nie popękać) i po szyciu, też booooli i długo nie można usiąść :( Wstawanie z łóżka już w szpitalu to też problem.

Ja się spotkałam do tej pory TYlko z JEDNĄ dziewczyną, która 4h po porodzie bez problemy poleciała do ubikacji :o

Edytowane przez ida2

Ależ Pola CUDOWNA :rolleyes:

Mogła by moją synową zostać :yes: Tylko od nas do L-na jednak kawałek ;)

A mi tak trudno teraz za aparat złapać, że aż wstyd :oops:

Ida :hug: teściowa na odległość to skarb :cool::D.I jak zgoda w rodzinie :lol2:

Pola jest przesłodka, ma piękne imię i piękny pokoik

Diana-dziękuję bardzo :).Potwierdzam,że jest przesłodka :yes: :D

Lady czuję się dobrze, dziękuję :) Jutro zaczynam 32tc. I prawdopodobnie w przyszłym będzie usg.

No widzisz Lady to ja nie mogę tego o sobie powiedzieć, bo...od początku czułam, że będzie chłopak :lol2: Na pierwszym usg prenatalnym w 12tc lekarz powiedział nam, że na 90% dziewczynka. Ale ja sobie tego do serca nie brałam, bo przecież narządy jeszcze niewykształcone w tym czasie. A na prenatalnych w 20tc potwierdził nam to i też jest właśnie na opisie badania zaznaczone, że "prawidłowe narządy żeńskie". Także dowód na papierze mam jakby co :lol: Teraz już mu ufam i się przyzwyczaiłam, ale po rodzinie nam nieraz mówią, że mój brzuch na dziewczynkę nie wygląda albo, że nieraz się zdarzają pomyłki. I zawsze to ziarno niepewności zasieją ;)

A butki chłopięce przed 20tc też zakupiłam, więc teraz pozostaje mi wystawienie ich na allegro :D

Piękna gwiazda :yes: I te słodkie butki :p Pokoik świetny, szkoda, że tak mało pokazałaś ;)

Pysiaczku czyli jesteście potwierdzeniem reguły :D.Tej o wyjątkach :D

Bucików na razie nie sprzedawaj-może drugi raz chłopiec będzie :lol2:

Jaka piekna księżniczka :) i piekne imię dla pięknej księżniczki :)

Lady nie bądź taka pokaż więcej zdjęc, uwielbiam oglądac zdjęcia małych dziewczynek :)

ja też, ja też!! ogólnie bobasów :D :wiggle:

Dziękuę za komplementy :).A fotki bendom :D.Juz nawet są zrobione :cool: I zgrane na kompa :D.Połowa drogi już za nami :D

Lady, śliczna Pola :hug: uściski dla Niej od mojego Antosia :D.

I vice wersa :hug: :).Jak sobie radzisz z opieką nad Synkiem Aniu?? :)

yokasta zapewniam CIę że nie Każda po sn tak śmiga! :eek:

Rana po nacięciu ( u nas z reguły nacinają, by nie popękać) i po szyciu, też booooli i długo nie można usiąść :( Wstawanie z łóżka już w szpitalu to też problem.

Ja się spotkałam do tej pory TYlko z JEDNĄ dziewczyną, która 4h po porodzie bez problemy poleciała do ubikacji :o

To ja byłam lepsza :D.1,5 godz po porodzie byłam w toalecie :D.A po zawiezieniu na salę dla położnic ,nakarmiłam dziecko i pobiegłam pod prysznic :D Przecież się spociłam :D.To było jakieś 3 godziny po porodzie sn :).Ale położna mnie zrąbała,bo poszłam bez jej zgody :p

Święta święta i po świętach :D

Patrzę, a tu od zajączka taki prezent czeka!! Ale cudna Pola :lol2::yes: A jaka wystrojona. Super!

A to łóżko wielkie, to jej?

Madzialenko :hug: fajnie,że jesteś :D.

Łózko Poli jest faktycznie duże i-ale nie kupowane z myślą o niej:no:.Wcześniej był to pokoik gościnny-stąd podwójne łóżko :D A,że przerabialiśmy pokój gościnny na pokój dziecka raczej niedużym kosztem i łóżko pozostało :).Poza tym lubię je :).Ale jest trochę za duże jak dla małej dziewczynki i planuję zmianę :cool:

Lady witam sie serdecznie u Ciebie :bye: Gratulacje dla Mamusi , Pola Prześliczna :hug:

ZUZIA :hug: witam Cię serdecznie i dziękuję za gratulacje i komplementa :D

Edytowane przez lady in red

hej śliczniutka niunia:)..

mam do Ciebie pytanie...jakie masz parapety pod tymi oknami ciemnymi???chodzi mi o materiał i kolor???

Hej Anuszko :)

Parapety są z agglomarmuru-kolor to new marfil :).Jestem z nich bardzo zadowolona :)

Zarówno z efektu wizualnego ( bo są delikatne i nie mają takich "salcesonów" -czyli dużych kawałków marmuru) :D.jak i z faktu,że łatwo je utrzymac w czystości i nie rysują się :)

Polecam...:)

Polinka jest cudna!!!

lady gdzie się podziewasz, znowu nas zdradzasz:cool:

właśnie :mad:

Jestem,, jestem - dziewczynki :D.

Ale dziękuję,że trzymacie "rękę na pulsie" i przywołujecie mnie do porządku :).

Piękna pogoda więc dużo czasu spędzam z dziećmi na dworze :).A ponadto walczę z problemami laktacyjnymi :(:mad:

Niestety zaczyna mi zanikać laktacja :(.Walczę o utrzymanie jak mogę :).Przystawiam Polę jak najczęściej do piersi,ale Ona nie chce odkąd jje inne produkty poza mlekiem Mamy.Poza tym dziecko szybko się zniechęca-bo z piersi już niewiele leci :eek::bash:

Ściągam więc mleczko laktatorem.Pomimo,że Mąż mi kupił mercedesa wśród laktatorów :D to i tak udaje mi się ściągnąc od 60 do 150 ml.Dobre i to...Mam nadzieję,że uda mi się jednak jeszcze rozhuśtać tę laktację :)

Niby "plan minimum" już prawie wykonany :D.Pola ma już 5,5 m-ca- a pediatrzy i specjaliści od żywienia zalecają karmienie piersią do 6-stego miesiąca życia :yes:>Ale ja nie chcę wykonywać tylko planu minimum ,chciałabym karmić do ok. roku :).A przynajmniej do 9-tego miesiąca :D.

Pola ma już rozszerzoną dietę-jje owoce,kaszkę mleczno-ryżową,przeciery warzywne jednak mleko nadal stanowi jej główne pozywienie,

Z bólem serca kupiliśmy paczkę mleka Bebiko i dokarmiamy,a ja wciąż walczę ;)

Trzymajcie kciuki!

Lady też trzymam kciuki :hug: Teraz czas już na stałe posiłki, także mleczka powinno wystarczyć :yes:

Ja dopiero zaczynam wprowadzać zupki ;)

A co z chustą? Zdecydowałaś się? Tyle Ci pisałam o chuście, a w końcu przez to że nasze maluszki juz nie takie małe, w ostatniej chwili wziełam nosidełko :D Mamy dokładnie takie:

OBR_IMG_8016_w350h350.jpg

I jestem bardzo zadowolona, nie mam żadnych problemów z wiązaniem, czego obawiałam się przy chuście ;)

Edytowane przez ida2

Lady trzymam kciuki za laktacje :hug: mi sie udalo karmic rok i jak kiedys bedziemy mieli drugie Malenstwo to tez bym chciala rok karmic piersia :yes: czas pokaze jak bedzie...

Kasia!

Też uwazam,że karmienie dziecka do +/- roku jest najlepsze :).

Tak się cieszyłam,że początkowe problemy laktacyjne (nawały mlecze,zapalenia piersi) już za mną...... :D.a teraz kryzys...:mad:

Ale się nie poddaję i pobudzam laktację :)Zaraz biorę laktator w dłoń i do dzieła :D.

Dziś w nocy Pola obudziła się głodna i po raz pierwszy przygotowałam jej mieszankę mleczną w nocy :/.Doceniłam,ze karmienie natruralne jest nie tylko zdrowe ale i wygodne dla Mamy :yes:.Wcześniej brałam dziecko do nas do łóżka, wyjmowałam cycusia....i tyle :D.Przysypiałam przy karmieniu,czasem nie wiem która z nas pierwsza usnęła Pola czy ja :DA tak trzeba przygotowywać podgrzewacze,odmierzać wodę,mleko...:sick:.

No nic walczę dalej... :rolleyes: