lady in red 24.04.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) Lady też trzymam kciuki Teraz czas już na stałe posiłki, także mleczka powinno wystarczyć Ja dopiero zaczynam wprowadzać zupki A co z chustą? Zdecydowałaś się? Tyle Ci pisałam o chuście, a w końcu przez to że nasze maluszki juz nie takie małe, w ostatniej chwili wziełam nosidełko Mamy dokładnie takie: [ATTACH=CONFIG]185447[/ATTACH] I jestem bardzo zadowolona, nie mam żadnych problemów z wiązaniem, czego obawiałam się przy chuście Cześć Ida Twój synek jet chyba z miesiąc starszy od Poli? Z tego co pamiętam październikowy? Moja Pola jje już: słoiczki (te powyzej 4-tego i 5-tego) miesiąca a z dań przygotowanych przeze mnie: ziemniak+ marchewka gotowane bez soli z łyzeczką oleju banan+jabłuszko pije kompocik z jabłek lub gruszek (soczki jakoś jej nie bardzo smakują) kaszka mleczno-ryzowa z jabłuszkiem,maliną lub brzoskwinią Zupki jadła na razie 2 x (ze słioczka) Bardzo jej smakowały .Jedna z królikiem,druga z indykiem .Niedługo będę sama gotowała jej zupki .Dziś może dodam odrobinę gotowanego kurczaka do marchewki z ziemniaczkiem:rolleyes: My też kupiliśmy nosidełko .W zasadzie to Mąż pojechał i kupił,bo ja bym się jeszcze zastanawała nad modelem :lol2:więc Mąż postawił mnie przed faktem dokonanym i jest nosidło . Na pewno ułatwia życie,ale Pola nie posiedzi w nim dłużej niż kilka,kilkanascie minut-bo jej się chyba nudzi .I ma ograniczone widzenie-bo widzi dekold osoby noszącej+ świat po bokach :)Ostatnio podlewałam ogród z Polą w nosidełku,sprzątałam w kuchni. Nasze nosidło na ramiączka na zasadzie plecaka (jest regulacja (wyzej, niżej) dla osób o różnym wzroście i gabarytach .Niczego samemu się nie wiąże. Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 24.04.2013 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Lady dajemy rade z małym mlekopijcą . Ładnie rośnie i przybiera, coraz więcej obserwuje. Teraz czekam na świadomy uśmiech bo po karmieniu zawsze się uśmiecha ale nieświadomie . Jest śliczny i kochany synuś mamusi . Ania! Cieszę się,że sobie radzicie . Ciesz się chwilą,bo ten czas tak szybko leci..... Mam wrażenie,że niedawno robiłam test ciązowy,a już niedługo moja córka siadać będzie . Te pierwsze chwile z maluszkiem sa cudowne... Moja Pola zaczęła się do nas uśmiechac w trzecim miesiącu życia .Teraz jak widzi kogoś kogo zna-śmieje sie pełną bużka .A swojego brata poprostu uwielbia -jak Syn przyjdzie ze szkoły i Pola go zobaczy-śmieje sie w głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.04.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Po cichu liczę, że zaszczyci mnie uśmiechem już niedługo . Za 5 dni kończy miesiąc, który nie wiem kiedy zleciał. Oglądam zdjęcia ze szpitala i się zastanawiam gdzie moja kruszynka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 24.04.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Lady przesliczna masz ksiezniczke Pola cudowna a miłość rodzenstwa piekna serce peka z dumy jak sie patrzy na te skarby co ? odnosnie laktacji - to przejsciowe podejrzewam i zwiazane wlasnie z tym, ze Pola otrzymuje wiecej posilkow stalych ja karmilam dosc dlugo i jak juz wchodzily pokarmy stale, to co drugi posilek to bylo mleczko ........ pozniej bylo tylko dwa razy ......... pozniej raz ........ az mojej tuptajacej juz pannie szkoda bylo czasu na cycowanie mi mowiono, ze najlepszy laktator nie wyciagnie tyle ile dziecko i ze czasem mamom sie wydaje, ze tam nic nie leci, a maluch i tak zje tyle ile potrzebuje wiec moze u Ciebie laktacja nie zanika, a jedynie dopasowuje sie do posilkow coreczki ?? Yokasta juz miesiac ? faktycznie czas nie pedzi a galopuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 24.04.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Witaj Lady Mnie też sie wydaje że to nie wina zanikającej laktacji , a tego ze wprowadzilas juz stale pokarmy do jadlospisu corci i nie je juz tylko samego mleczka. Ja tez mialam taki sam problem jak ty, bylam zalamana wydawalo Mi sie że mam coraz mniej mleka ,a kiedy probowalam sciagnac laktatorem to ledwo sciagalam 60ml. Natomiast kiedy przystawialam córcie do piersi mleczko zaczynalo samo leciec i mala sie najadala Moja corcia ma teraz 11 miesiecy i nadal karmie ja piersia wiem że niedlugo trzeba bedzie ja przestawiac na inne mleczko , ale odkladam to narazie na pozniej bo po pierwsze ma skaze bialkowa a mleczko dla takich dzieci jest ochydne w smaku i zapachu, no i Wygoda jak sama napisalas przewaza wiec karmimy sie Dalej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.04.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Cześć Sylwuś Dawaj te nowe focie Polusi, ciekawa jestem jak się zmieniła i pewnie bardzo urosła A może ty już jej za dużo wprowadziłaś nowego jedzonka i stąd te zaniki Twojego mleczka? Z tego co piszesz to sporo tego jest, jak na wiek Polci:rolleyes: A bez tego sztucznego mleczka nie da się przeżyć? Wydaje mi się że, takim dokarmianiem możesz tylko pogorszyć sprawę , chyba że mała faktycznie głoduje... Piszę tylko z swojego doświadczenia , znawcą nie jestem. Ja przez pierwsze pół roku, tylko cyc plus deserki owocowe, potem były zupki, a po zupkach kaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 25.04.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (...) Ja przez pierwsze pół roku, tylko cyc plus deserki owocowe, potem były zupki, a po zupkach kaszka To tak jak u nas obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 25.04.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ja przez pierwsze pół roku, tylko cyc plus deserki owocowe, potem były zupki, a po zupkach kaszka Ja tez tak robilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 26.04.2013 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Cześć Sylwuś Proszę tu szybciutko wrzucać fotki mojej małej ksieżniczki!!!! Masz ślicznotke to osę proszę chwalić i ciekawość citki zaspokoić Kochana mam nadzieje,że laktacja sie ustabilizuje i będzie oki. Ale jak nawet nie, to i tak wytrwałaś prawie pół roku Malutka zdrowa, ładnie konsumuje inne rzeczy więc się aż tak nie przejmuj Buziaki zostawiam dla Ciebie i Polci i czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 04.05.2013 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) Po cichu liczę, że zaszczyci mnie uśmiechem już niedługo . Za 5 dni kończy miesiąc, który nie wiem kiedy zleciał. Oglądam zdjęcia ze szpitala i się zastanawiam gdzie moja kruszynka . Pierwszy miesiąc Twojego synka już minął -więc spóźnione ale szczere - wszystkiego najlepszego . A tak niedawno pisałaś mi na priva ,że jesteś w ciąży Kilka dni temu leżeliśmy z Mężem w łózku ,miedzy nami Pola i rozmawialiśmy....-tak szybko rośnie nam niunia,że trzeba się cieszyc każdą minutą....Niedawno przywiezliśmy ze szpitala bezbronną kluseczkę,a już mamy półrocznego bobasa W pierwszym roku dziecka można codziennie obserwować zmiany i nowe umiejętności dziecka :yes:To taki niesamowity czas....A mój macierzyński już się skończył :sic: i teoretycznie powinnam wrócić do pracy .Tak więc od kilku dni stałam się bezrobotną bez prawa do zasiłku .Bo prowadząć działalnośc gospodarczą z Mężem a będąc na wychowawczym powinniśmy odpowadzac za mnie należność do Zus .Co prawda nie pełną składkę,ale nie dość,że nie zarabiam to jeszcze mam Państwo wspierać ! . Aniu,ty urodziłaś już po 17 marca 2013 więc jesteś w komfortowe sytuacji jeśli chodzi o macierzyński Lady przesliczna masz ksiezniczke Pola cudowna a miłość rodzenstwa piekna serce peka z dumy jak sie patrzy na te skarby co ? odnosnie laktacji - to przejsciowe podejrzewam i zwiazane wlasnie z tym, ze Pola otrzymuje wiecej posilkow stalych ja karmilam dosc dlugo i jak juz wchodzily pokarmy stale, to co drugi posilek to bylo mleczko ........ pozniej bylo tylko dwa razy ......... pozniej raz ........ az mojej tuptajacej juz pannie szkoda bylo czasu na cycowanie mi mowiono, ze najlepszy laktator nie wyciagnie tyle ile dziecko i ze czasem mamom sie wydaje, ze tam nic nie leci, a maluch i tak zje tyle ile potrzebuje wiec moze u Ciebie laktacja nie zanika, a jedynie dopasowuje sie do posilkow coreczki ?? Yokasta juz miesiac ? faktycznie czas nie pedzi a galopuje Słonko .Pięknie to ujęłaś w słowa-to przywiązanie Brata do malutkiej siostrzyczki jest naprawdę niesamowite.... Młody ją po prostu uwielbia! I jak mogłabym synowi wiele zarzucić (szczególnie zaczyna pyskować ) to dla siostry jest zawsze czuły i opiekuńczy Może i masz rację,że organizm się dostosowuje.....Juz przestałam się załamywac,bo tylko sie niepotrzebnie nakręcam..... A nerwy też mają wpływ na laktację.Ale się nie poddaję i walczę dalej Witaj Lady Mnie też sie wydaje że to nie wina zanikającej laktacji , a tego ze wprowadzilas juz stale pokarmy do jadlospisu corci i nie je juz tylko samego mleczka. Ja tez mialam taki sam problem jak ty, bylam zalamana wydawalo Mi sie że mam coraz mniej mleka ,a kiedy probowalam sciagnac laktatorem to ledwo sciagalam 60ml. Natomiast kiedy przystawialam córcie do piersi mleczko zaczynalo samo leciec i mala sie najadala Moja corcia ma teraz 11 miesiecy i nadal karmie ja piersia wiem że niedlugo trzeba bedzie ja przestawiac na inne mleczko , ale odkladam to narazie na pozniej bo po pierwsze ma skaze bialkowa a mleczko dla takich dzieci jest ochydne w smaku i zapachu, no i Wygoda jak sama napisalas przewaza wiec karmimy sie Dalej !!! Na szczęście moja corka nie ma żadnych skaz ani alergii (odpukac ) i oby tak dalej .Chętnie pije mleko Bebiko .To są na pewno plusy tej sytuacji .Jesteśmy teraz na systemi karmienia mieszanym tzn.najpierw cycuś pózniej mleko sztuczne.Na szczęście nie ma też problemu z wypróżnienieniem ..Mój syn pił nutramigen (mleko sojowe) więc wiem o jakim zapachu tego mleka mówisz .Widzę,że Polusi nie za bardzo ( w smaku) robi różnicę czy pije moje mleko czy sztuczne Tylko moja Polusia w ogóle nie chce pić mleka z cysia .Rozleniwiła się,bo ciągnąć cyca musi się napracować,a z butelki duzo szybciej i łatwiej się najje . Cześć Sylwuś Dawaj te nowe focie Polusi, ciekawa jestem jak się zmieniła i pewnie bardzo urosła A może ty już jej za dużo wprowadziłaś nowego jedzonka i stąd te zaniki Twojego mleczka? Z tego co piszesz to sporo tego jest, jak na wiek Polci:rolleyes: A bez tego sztucznego mleczka nie da się przeżyć? Wydaje mi się że, takim dokarmianiem możesz tylko pogorszyć sprawę , chyba że mała faktycznie głoduje... Piszę tylko z swojego doświadczenia , znawcą nie jestem. Ja przez pierwsze pół roku, tylko cyc plus deserki owocowe, potem były zupki, a po zupkach kaszka Hej Martuś Z rozszerzaniem diety Poli staram się trzymac schematów żywieniowych dla niemowląt .Tyle,że teraz jest tyle tych szkół ,że szok .I bądz tu człowieku mądry .Kiedyś nie można było dawać dziecku jajek co najmniej do roku-teraz żółtko wprowadza się do zupki już w 8-mym miesiącu życia .Podobnie z glutenem-kiedyś nie podawało się do 10-tego miesiąca-teraz zalecają wprowadzenie glutenu (kaszka manna) nie wcześniej niż w 5-tym miesiącu,a nie później niż w 6-stym miesiącu życia dziecka .Echhhhhh Ja wszystkie nowe dania dla Poli wprowadzam zgodnie z zaleceniami .Te wszystkie posiłki o których pisałam Polcia próbowała ale nie jje wszystkiego codziennie .Tylko naprzemiennie .Codziennie na śniadanko dostaje kaszkę mleczno-ryzową (bananową lub waniliową lub malinową) Te kaszki są po 4-tym miesiącu :)Na obiad jakaś zupka lub zmiksowany ziemniak z marchewką I owoce na deser. Więc wcale tych posiłków nie jest tak dużo .Poza tym mleko. Posiłkuję się herbatkami laktacyjnymi ( na szczęście są smaczne) dobrze się odżywiam,dużo piję ....I sciągam ten pokarm laktatorem .Mam nadzieję,że to przejściowe i jak będzie więcej mleka Pola będzie chciała pić prosto z cysia .Bo jest to uciążliwe-ja siedzę z laktatorem,a ktoś w tym czasie musi zająć się dzieckiem:razz: Cześć Sylwuś Proszę tu szybciutko wrzucać fotki mojej małej ksieżniczki!!!! Masz ślicznotke to osę proszę chwalić i ciekawość citki zaspokoić Kochana mam nadzieje,że laktacja sie ustabilizuje i będzie oki. Ale jak nawet nie, to i tak wytrwałaś prawie pół roku Malutka zdrowa, ładnie konsumuje inne rzeczy więc się aż tak nie przejmuj Buziaki zostawiam dla Ciebie i Polci i czekam na fotki Hej Karlajna Dzięki za słowa wsparcia .Wiem,ze niektóre dzieci z powodu różnych problemów były karmione krótko lub w ogóle i są zdrowe .Czego Ty , a raczej Twoja córka jesteście przykładem .Przepiękna ta Twoja Juleńka .Widziałam wasze zdjęcia z majówki w Zakopanem na fb -Julcia jest przeurocza! Uwielbiam małe dziewczynki-są takie do schrupania .Jak się udał wyjazd?widzaiałam,że był to wyjazd typowo rodzinny i byliście z rodzicami .(Ale Ty jesteś do Mamy podobna ) .Piękna pogoda,piękna rodzinka-"łkend" na pewno był udany A zdjęcia zaraz wrzucę .Brzydka pogoda (pada:sic:) Polusia śpi,Młody coś działa w swoim pokoju,Małżonek "grzebie" w garażu-można bez wyrzutów sumienia posiedzieć na FM Bużka! Edytowane 4 Maja 2013 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 04.05.2013 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) Obiecane zdjęcia pokoju Polusi Proszę nie oczekiwać za dużo,bo pokój Poli jest raczej tanim kosztem przerobiony z pokoju gościnnego .Zresztą to na razie raczej" pokój na ubranka " ,bo łóżeczko Poli stoi w naszej sypialni . Co do zmian to pokój przemalowaliśmy na jasnoszary,przykleiliśmy drzewko na ścianę,zamówiłam nowe zasłonki i doszło kilka drobiazgów dziecięcych... Wrzucę zdjęcia (będzie na pamiątkę) bo planuję tu pewne zmiany..... http://img822.imageshack.us/img822/7128/dsc0784cm.jpg http://img9.imageshack.us/img9/2503/dsc0764da.jpg http://img541.imageshack.us/img541/1434/dsc0782u.jpg Za tymi drzwiami jest garderoba Poli : (na razie magazyn na zabawki,pampersy i za duże ubranka ) http://img560.imageshack.us/img560/7536/dsc0767x.jpg http://img607.imageshack.us/img607/870/dsc0781ma.jpg http://img248.imageshack.us/img248/5530/dsc0780f.jpg http://img839.imageshack.us/img839/4927/dsc0763he.jpg Edytowane 4 Maja 2013 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 04.05.2013 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Czemu te zdjęcia takie brzydkie i niewyrażne . Oryginalne są ładne więc to wina imageshack.......Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 04.05.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Zdjęcia są dobre, a pokój Poli uroczy, ciepły , przytulny i te ubranka na drzewku są super . Tylko właścicielki nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 04.05.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Uroczy pokoik:yes: a i zdjęcia wyraźne...super klimacik dla małej księżniczki stworzyłaś Lady ja się jeszcze raz przypomnę o te krzesła, oczywiście jeśli to nie kłopot:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 04.05.2013 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Zdjęcia są dobre, a pokój Poli uroczy, ciepły , przytulny i te ubranka na drzewku są super . Tylko właścicielki nie widać Hej mariomili Dziękuję za miłe słowa .A mi się zdjęcia wydają jakieś niewyrażne ;o.Wieszaki na ubranka na drzewku-są strzałem w 10-tke ;)Wieszam tam ubrania dla Poli-aby Mąż nie miął dylematu w co ubrać dziecko .Taka "delikatna" sugestia Ehhh faceci A co u Ciebie?? Uroczy pokoik:yes: a i zdjęcia wyraźne...super klimacik dla małej księżniczki stworzyłaś Lady ja się jeszcze raz przypomnę o te krzesła, oczywiście jeśli to nie kłopot:cool: Tamara Cieszę się,że się podoba .Choć pewnie gdybym miała od początku urządzadzać pokój dla córki pewnie wyglądał by inaczej . Teraz chcę zmianić łóżko dla Poli na mniejsze Dobrze,że się przypominasz w sprawie krzeseł .Przepraszam jakoś mi umknęło :ups: Ale już odnalazłam linka : http://domartstyl.pl/domartstyl/index.php Ceny mają naprawdę konkurencyjne i porządne wykonanie za tę cenę .Przysyłali mi też próbki materiałów bo bałam się zamawiać kompletnie w ciemno .Jak coś zamówisz koniecznie daj znać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 05.05.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Lady śliczny i wcale nieprzesłodzony pokoik Drzewko i wieszaczki na nim są genialne! Zdradzisz gdzie można kupić takie wieszaczki? Garderoba Poli jest imponująca A te małe sukienusie są takie słodkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 05.05.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Lady pokoik uroczy połączyłaś czerwień z różem... odważnie, ale pięknie wyszło skąd masz takie piękne serducha na komodzie ? nie mów tylko że sama poczyniłaś ładny pokoik, naprawdę ładny pokoik mają ubranka Twojej córy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 05.05.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Cześć Sylwuś Pokój małej jest śliczny!!!! Ale mówiłam Ci już to kilka razy, bo miałam zaszczyt podziwiać osobiście W rzeczywistości jest jeszcze bardziej klimatyczny niż na zdjeciach Drzweko uwielbiam, lampeczkę nocną też, a garderoba Poli robi wrażenie Jakie zmiany Ty w pokoiku chcesz robić ??? Jeżeli będziesz planowała łóżeczko z drewna to na zamówienie nasza Hazeleyes, wykona CI wszytko według Twojego projektu Jakość i cena... są zachęcajace Mi zrobiła dla Julci takie http://www.hazelwood.pl/galeria/nasze-realizacje/1.html Kochana podrów swojego A. i D Uściska dla Ciebie i ślicznej Polusi Swoją drogą ciąglę się nie mogę nadziwić jaka ona jest do Ciebie podobna Tatuś niech już szykuje strzelbę na adoratorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.05.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Śliczny pokoik wyszedł Jest prawie tak śliczny jak właścicielka:D:D:D Też planuję tę komodę do pokoiku Juniora zakupić, tylko szaro-brązową. Spokojnie można pomieścić w niej wszystkie rzeczy dla maluszka? Buziaki dla Ciebie i uściski dla małej królewny:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 25.05.2013 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Hej Lady pokoik Poli śliczny a drzewko Wymiata świetny pomysł z tymi wieszaczkami i garderoba jest Cudnie Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts