Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

domek w mieście-zapraszamy w nasze skromne progi :)

Recommended Posts

Magdo, Classic,

wczoraj zaczęłam krucjatę antymakaronową w sypialni Lady :yes: Zaproponowałam gładki woal - co Wy na to?

O jolcia, to nawet nie zauważyłam, że ktoś już tą krucjatę zaczął;) To jest nas już 3 - czyli antymakaronowa siła, moc, potęga:lol2:

Woal? No sama nie wiem... ja to w ogole nie lubię w oknach niczego prócz zasłon. Uważam, ze za dnia niewiele widać przez okna co się dzieje w domu, a wieczorem zaciąga się zasłony i z głowy;) Dałabym porządne story, jakieś grubsze, mięsiste i tyle.

• Odpowiedzi 749
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lady,

żadnych makaronów, na Boga!!!!

Masz tak piękne okna, że nie potrzebują żadnych zbędnych szmatek - piękne, proste, gładkie zasłony w sypialni wystarczą.

W kuchni też zostawiłabym tylko roletę rzymską.

No, i kasza do garów, popieram!!:)

Weź no się zmobilizuj i odpowiedz na pytania, prooooszę!

Lady jakby to powiedzieć...hmmmm :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Sypialnia boska, łazienka boska...a salon to nie wiem jest tak piękny że nie wiem co napisać. Kuchnia super, jedynie to coś ?świeczki? na górnych szafkach bym zlikwidowała i zostawiła wyłącznie roletę rzymską bez tych pionowych w świetle okna, no ale skoro kupiłaś to na pewno Ci się tak podoba więc nie bierz tych moim bzdur do serca ;)

Powiedz koniecznie gdzie kupiłaś kanapy do salonu, bo ja szukam dokładnie takiej... ;)

Hej Dziewczęta! :)

Jeden dzień nieobecności na FM a tu tyle nowych wpisów :o.Bardzo mi miło :)

Witam nowe i stare (nie wiekiem,a stażem :D ) podglądaczki :)

Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania i miłe słowa.A jeśli o kimś zapomnę to przepraszam,mam mało czasu w pracy a w domu netu wciąz niet :(

Marjelko!

skoro jesteśmy w temacie netu:)Musimy coś podłączyć,ale chcemy podjąć dobrą decyzję,bo umowę podpisuje się zazwyczaj na 2,3 lata.Zastanawialiśmy się czy net radiowy czy na kablu itp.Poza tym firmy sprawdzają nam zasięg .Jedna firma od 2 tygodni nie może przysłać przedstawiciela :p (a ma dobre ceny więc czekamy:)).Ale są plusy nie posiadania netu w domu :)TY wiesz ile więcej wolnego czasu jest?Jaki złodziej czasu z tego netu?:o.A w nowym domu jest jeszcze BARDZO dużo do zrobienia,więc szczerze mówiąc nie bardzo mi tego netu brakuje :)

Dobra lecimy z resztą pytań :)

*Tapety w pasy-wszystkie są z Rascha-kolekcja - Out of Africa.Zamawiałam je przez allegro,bo w sklepie stacjonarnym 80% więcej kosztują.Wcześniej oczywiście widziałam je "na żywo ".

*Poduszki - to poczciwa IKEA (Fajnie udało mi się je dobrać,co kolory są niemal takie same jak paski na tapecie:))

*Kanapy-to taki lokalny producent.Trafiłam do niego "z polecenia".Robi meble tapicerowane głównie dla dużych firm m in BRW,.Ma OGROMNY wybór materiałów i skór naturalnych.W zasadzie jest w stanie zrobić meble w każdym materiale,ale ma tylko 4 czy 5 rodzai kanap.Więc nie wiem czy znajdziesz coś dla siebie jeśli chodzi o kształt:(.

Moje kanapy są z materiału,który ponoć jest rewelacyjny i nosi nazwę nanoflock.Z tego samego materiału mam też krzesła.Podobno zmywa się NAWET długopis (na szczęście jeszcze nie sprawdzaliśmy :D).Ale małe zabrudzenia bardzo ładnie schodzą.Poza tym materiał jest miły w dotyku.

Byłam również bardzo zaskoczona ceną (bardzo niską :o).Kanapy są zwyczajne ale wygodne Za tą cenę nie będzie żal ich za kilka lat wymienić :)

pysiaczek,olcia79,Kasia_1982

*Zasłony są szyte na miarę.Z tego co wiem ten materiał ma również decoria.

Moje były szyte w naszej szwalni,ale dość dużo naszych materiałów ma też decoria.Jeśli będziesz potrzebowała mogę ustalić Ci nazwę i numer materiału.Z materiału jestem zadowolona -ładnie się układa i nie mnie się :)

karolakr25

Gratuluję spostrzegawczości ;) szafka RTV to faktycznie Creatio BRW.Nie mam innych mebli z tej serii.Pytasz o jakość? Jak to BRW-meble dla raczej nie wymagających klientów ;)Nie jest żle ogólnie :)

*Blat w kuchni?to zwykły blat laminowany w kolorze juta beż.Zmieniamy mieszkania średnio co 2-3 lata-więc trochę tych blatów przetestowałam :D.Moim zdaniem najłatwiejszy do utrzymania w czystości jest blat w połysku :)Tylko nie czarny ;)Beże i szarości najlepiej się spisują :)

*Podłoga-to oczywiście woodentic brown (największa płytka)

dorben!Cieszę się ,że podoba i dziękuję za miłe słowa :)

reni1980Dzięki za szczerość ;)Bardzo to cenię.Kasza pójdzie na szczytny cel-na krupinik dla psa!Mamy w pracy takiego biednego psa.Piesek w podzięce zamerdał do Ciebie ogonem :D

india83,mrowka75,mariomili

Dzięki za miłe słowa;)Odpowiedzi na wasze pytania padły wyżej.Jeśli jeszcze mogę Wam jakoś pomóc -pytajcie :)

gosia76Też nie umiałam tu wstawiać fotek-ale teraz to pikuś ;)Przeczytaj wątek-o wstawianiu fotek i próbuj :)Możesz u mnie :)Poprosimy też adres Twojego bloga-chętnie odwiedzę :)Powodzenia ;)

Kacha.cracmateriał "z darów " :D.Fajnie zabrzmiało ;).Od Ciebie trafi do łazienki przy sypialni.Okno to nie było jeszcze fotografowane więc to jego debiut na FM :)Ten debiut będzie w nowej,pasiastej szatce ;)Na razie jeszcze nie zaczęli mi szyć,bo dużo zleceń,a część załogi na urlopie :(.Muszę więc cierpliwie czekać.A CIERPLIWIE to nie jest moje ulubione słowo :o

O zasłonach pisałam wyżej :)

MagdoZZZ,

Z makaronu (na szczęście) już mnie joliska wyleczyła ;)Swoją drogą -jaki Wy wpływ na mnie macie ;)Więc uważajcie co mówicie :D.

Więc będzie jak radziła classic i Anjazzielonego:

kasza na krupnik (pies szczęśliwy:D)

makaron na spagetti.

Jak Nas się kulinarnie zrobiło :o

Propozycja classic baby zainspirować się zaslonami bratowej MagdyZZZ[b/]też ciekawa.Widziałam te zdjęcia u Magdy i bardzo mi się to mieszkanie podobało.Zreszt jak wszystko u Magdy :p

Jeśli macie jakieś propozycje na to okno-bardzo proszę o wklejanie :)

Na razie powieszę chyba białą woalową firanę ze starego mieszkania- i prześpię się z tą decyzją.Fotki też oczywiście wrzucę-powiecie co o tym myślicie :p

blekitnaTa roślinka to bukszpan :)W ogródku też mam kilka takich bukszpanowych kulek :)Przypomniałaś mi,że muszę je podciąc :D

Zdjęcia Z zewnątrz też będą.Musimy tylko posprzątać pobudowlany bałagan,bo będę musiała tu nick zmienić na "brudaska" :D

Venus_mmiło mi,że przyszła panna Młoda i do mnie zawitała :)Miło mi Cię gościć ;)O kanapie pisałam wyżej.To lokalny dystrybutor,ma dużo zleceń,firmy odbierają od niego własnym transportem i nie wiem czy chciało by mu się gdzieś "w Polskę" wysyłać skoro i tak ma dużo roboty ?.Wiesz jak to jest z rzemieślnikami :)

nithru

Swietny pomysl z tym stolikiem miedzy kanapami :)Jaki obraz bys tu widziala?Moze jakies propozycje?Co wtedy z kinkietem-out?

Ten zaproponowany przez Ciebie dywan jest RE-WE-LA-CY-JNY!

Zaproponuj mi mo z ploskiego sklepu i fajnie gdyby jeszcze by w polskiej (czyt.niskiej ;)) cenie :)

Jeszcze raz dziekuje wszystkim za rady i mile slowa :)I prosze o wiecej :D

Ale mi post wyszedl:o.

Mam nadzieje,ze nikogo,zadnego pytania nie ominelam-ewenualnie prosze sie domagac :D

Edytowane przez lady in red

Witam się oficjalnie:-) nieoficjalnie obejrzałam galerię wczoraj:-) gratuluję efektu i wyczucia. Najbardziej podoba mi się kuchnia i sypialnia. I choc ta ostatnia bedzie u mnie ciemna-ta Twoja jest delikatna, romantyczna i przytulna i fajnie sie na nia "patrzy":-)

Hej Dziewczęta! :)

nihiru

Swietny pomysl z tym stolikiem miedzy kanapami :)Jaki obraz bys tu widziala?Moze jakies propozycje?Co wtedy z kinkietem-out?

Ten zaproponowany przez Ciebie dywan jest RE-WE-LA-CY-JNY!

Zaproponuj mi mo z ploskiego sklepu i fajnie gdyby jeszcze by w polskiej (czyt.niskiej ;)) cenie :)[/b]

Lady,

Obrazu Ci nie polecę żadnego, bo to kwestia bardzo indywidualnych upodobań. Szukaj, patrz po galeriach, co Cię chwyci za serce to kupuj:).

Na marginesie jednak powiem, że grafiki wydają mi się najbezpieczniejsze:)

Kinkiet można wyrzucić, ale można też go zamienić na taki specjalny do oświetlania obrazów

Co do dywanów, to w Polsce takich nie znalazłam, ale za to Ci powiem, że jak wrzucisz w googla "dywany na zamówienie" to Ci wyskoczą firmy które robią dywany wg przesłanego przez Ciebie wzoru. W cenie 450-650 zł/m2. Uprzedzam - nie korzystałam jeszcze i nie wiem jak wygląda jakość. Jak przetestujesz na sobie, to daj znać:)

Hej dziewczęta :)

olcia 79

Piszesz,że zamówiłaś taką samą tapetę-myślę,że będziesz zadowolona.Kolor w salonie jest z mieszalnika-jest taki beżowoszary-w sumie ciekawy,bo przy każdym świetle wygląda inaczej-więc szybko się nie znudzi ;).Sama zawracałam głowę Darcy z kolorem w salonie-bo mój jest bardzo podobny do jej koloru salonu :)

Ale piękne te Twoje stylowe meble :)Aż dziwne,że jeszcze się nie sprzedały :o

hazeleyes1982 witam serdecznie i cieszę się ,że się podoba.Ciemne sypialnie bardzo mi się podobają :).Ja jestem na etapie,że prawie wszystko bym u siebie zmieniła :D

Anjuzzielonego Okna są PCV w kolorze orzech i wiele osób nabiera się,że to drewno ;).Płytki w łazience zarówno białe jak i czarne to płytki z LM.Tej serii już chyba nie ma-nazywała się FRAGRANCE-ale jest podobna ORNARE.Mój glazurnik BARDZO chwalił te płytki-proste i świetnie mu się kładło:)Te same płytki ma chyba forrumowa monah - w małej łazience:)

pysiaczku,kacha.crac zasłonki w dekori możesz uszyć na zamówienie.Dodam jeszcze ,że tkanina jest dość tania :)Porównałam Wam nawet materiały i kolory-w dekori to-blackout 269-81.Naprawdę warta tej ceny :)Fajnie się układa,jest gruba i się nie mnie :)

bletitnaU bukszpan nie jest trudny w hodowli-co kilka dni odcinam pędy,które za dużo urosły.Dla leniwych są sztuczne kulki bukszpanowe-ja mam takie np.w łazience :)

anno-mario byłam w Twoim dziennku w poszukiwaniu kurzołapek-ale Ty masz dużo fajnych pomysłów :o.Te Twoje "kurzołapki" super!.Nie mam teraz za dużo czasu-ale Twoj dziennik zostawiam na deser i wolną chwilę-i obiecuję się wczytać :)

Debiut jadalni :D.Na specjalną prośbę Marjelki :D

http://desmond.imageshack.us/Himg7/scaled.php?server=7&filename=p7242135.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg688/scaled.php?server=688&filename=p7242138.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg30/scaled.php?server=30&filename=p7242137.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg834/scaled.php?server=834&filename=p7242140.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg705/scaled.php?server=705&filename=p7242141.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg715/scaled.php?server=715&filename=p7242142.jpg&res=medium

Edytowane przez lady in red

Już sobie obejrzałam ten materiał :) Niestety nie jest to szary. Ale odcień bardzo fajny no i na duży plus jest to, że materiał dobrze zaciemnia :yes:

Oooo widzę jadalnię :) Bardzo ładna. Taka elegancka i bez przesady. Super :D

Edytowane przez pysiaczek

No to będziemy miały baaardzo podobne jadalnie ;), u mnie wiszą już lampy też dwa duże abażury,( prawdopodobnie będę musiała je zmienić, denerwuje mnie ich kolor:bash:) no i krzesła planowałam bardzo podobne, super mają pikowania, napisz lady gdzie zamawiałaś ile kosztowały, a może się orientujesz czy by zrobili w tym stylu proste fotele, wiesz takie do stołu, chciałam dwa.

Bardzo mi się podoba wszystko jest spójne i do siebie pasuję, jest tak domowo jakbyś już mieszkała klika lat, a nie tygodni, krzesła boskie!

Dzięki za fotki:hug:

Marjelko!

A czemu denerwuje Cię kolor Twoich abażurów :o.Moim zdaniem są świetne :)

Poszukam w domu namiarów na producenta krzeseł.Pytasz o krzesła a'la fotele-wiem,że takie robi.Też zastanawialiśmy się czy na szczyty stołu nie zamówić krzeseł z podłokietnikami.Ale doszliśmy do wniosku,że jak będziemy robić większą imprezę,rozkładać stól wtedy krzesła muszą stać obok siebie i takie 2 inne głupio by wyglądały :D.Ale jeśli Wy nie będziecie rozkładać stołu i fotele zawsze będą stały na szczytach-zamawiaj:D

Lady, bardzo klimatyczna i ciepla ta Twoja jadalnia. Czy mogłabys napisać jaki masz wymiar stołu?:oops: Sprawia wrażenie niewielkiego a widzę, że spokojnie 8 osób "posadziłaś":-) też będę mieć dwie lampy nad stołem. Własnie się o tym upewniłam patrząc na Twoją jadalnię:-)