MagdaZZZ 21.07.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Magdo, Classic, wczoraj zaczęłam krucjatę antymakaronową w sypialni Lady Zaproponowałam gładki woal - co Wy na to? O jolcia, to nawet nie zauważyłam, że ktoś już tą krucjatę zaczął To jest nas już 3 - czyli antymakaronowa siła, moc, potęga Woal? No sama nie wiem... ja to w ogole nie lubię w oknach niczego prócz zasłon. Uważam, ze za dnia niewiele widać przez okna co się dzieje w domu, a wieczorem zaciąga się zasłony i z głowy;) Dałabym porządne story, jakieś grubsze, mięsiste i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 21.07.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Lady, żadnych makaronów, na Boga!!!! Masz tak piękne okna, że nie potrzebują żadnych zbędnych szmatek - piękne, proste, gładkie zasłony w sypialni wystarczą. W kuchni też zostawiłabym tylko roletę rzymską. No, i kasza do garów, popieram!! Weź no się zmobilizuj i odpowiedz na pytania, prooooszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.07.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Lady jakby to powiedzieć...hmmmm :jawdrop: Sypialnia boska, łazienka boska...a salon to nie wiem jest tak piękny że nie wiem co napisać. Kuchnia super, jedynie to coś ?świeczki? na górnych szafkach bym zlikwidowała i zostawiła wyłącznie roletę rzymską bez tych pionowych w świetle okna, no ale skoro kupiłaś to na pewno Ci się tak podoba więc nie bierz tych moim bzdur do serca Powiedz koniecznie gdzie kupiłaś kanapy do salonu, bo ja szukam dokładnie takiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 22.07.2011 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) Hej Dziewczęta! Jeden dzień nieobecności na FM a tu tyle nowych wpisów .Bardzo mi miło Witam nowe i stare (nie wiekiem,a stażem ) podglądaczki Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania i miłe słowa.A jeśli o kimś zapomnę to przepraszam,mam mało czasu w pracy a w domu netu wciąz niet Marjelko! skoro jesteśmy w temacie netu:)Musimy coś podłączyć,ale chcemy podjąć dobrą decyzję,bo umowę podpisuje się zazwyczaj na 2,3 lata.Zastanawialiśmy się czy net radiowy czy na kablu itp.Poza tym firmy sprawdzają nam zasięg .Jedna firma od 2 tygodni nie może przysłać przedstawiciela (a ma dobre ceny więc czekamy:)).Ale są plusy nie posiadania netu w domu :)TY wiesz ile więcej wolnego czasu jest?Jaki złodziej czasu z tego netu?.A w nowym domu jest jeszcze BARDZO dużo do zrobienia,więc szczerze mówiąc nie bardzo mi tego netu brakuje Dobra lecimy z resztą pytań *Tapety w pasy-wszystkie są z Rascha-kolekcja - Out of Africa.Zamawiałam je przez allegro,bo w sklepie stacjonarnym 80% więcej kosztują.Wcześniej oczywiście widziałam je "na żywo ". *Poduszki - to poczciwa IKEA (Fajnie udało mi się je dobrać,co kolory są niemal takie same jak paski na tapecie:)) *Kanapy-to taki lokalny producent.Trafiłam do niego "z polecenia".Robi meble tapicerowane głównie dla dużych firm m in BRW,.Ma OGROMNY wybór materiałów i skór naturalnych.W zasadzie jest w stanie zrobić meble w każdym materiale,ale ma tylko 4 czy 5 rodzai kanap.Więc nie wiem czy znajdziesz coś dla siebie jeśli chodzi o kształt:(. Moje kanapy są z materiału,który ponoć jest rewelacyjny i nosi nazwę nanoflock.Z tego samego materiału mam też krzesła.Podobno zmywa się NAWET długopis (na szczęście jeszcze nie sprawdzaliśmy ).Ale małe zabrudzenia bardzo ładnie schodzą.Poza tym materiał jest miły w dotyku. Byłam również bardzo zaskoczona ceną (bardzo niską ).Kanapy są zwyczajne ale wygodne Za tą cenę nie będzie żal ich za kilka lat wymienić pysiaczek,olcia79,Kasia_1982 *Zasłony są szyte na miarę.Z tego co wiem ten materiał ma również decoria. Moje były szyte w naszej szwalni,ale dość dużo naszych materiałów ma też decoria.Jeśli będziesz potrzebowała mogę ustalić Ci nazwę i numer materiału.Z materiału jestem zadowolona -ładnie się układa i nie mnie się karolakr25 Gratuluję spostrzegawczości szafka RTV to faktycznie Creatio BRW.Nie mam innych mebli z tej serii.Pytasz o jakość? Jak to BRW-meble dla raczej nie wymagających klientów ;)Nie jest żle ogólnie *Blat w kuchni?to zwykły blat laminowany w kolorze juta beż.Zmieniamy mieszkania średnio co 2-3 lata-więc trochę tych blatów przetestowałam .Moim zdaniem najłatwiejszy do utrzymania w czystości jest blat w połysku :)Tylko nie czarny ;)Beże i szarości najlepiej się spisują *Podłoga-to oczywiście woodentic brown (największa płytka) dorben!Cieszę się ,że podoba i dziękuję za miłe słowa reni1980Dzięki za szczerość ;)Bardzo to cenię.Kasza pójdzie na szczytny cel-na krupinik dla psa!Mamy w pracy takiego biednego psa.Piesek w podzięce zamerdał do Ciebie ogonem india83,mrowka75,mariomili Dzięki za miłe słowa;)Odpowiedzi na wasze pytania padły wyżej.Jeśli jeszcze mogę Wam jakoś pomóc -pytajcie gosia76Też nie umiałam tu wstawiać fotek-ale teraz to pikuś ;)Przeczytaj wątek-o wstawianiu fotek i próbuj :)Możesz u mnie :)Poprosimy też adres Twojego bloga-chętnie odwiedzę :)Powodzenia Kacha.cracmateriał "z darów " .Fajnie zabrzmiało .Od Ciebie trafi do łazienki przy sypialni.Okno to nie było jeszcze fotografowane więc to jego debiut na FM :)Ten debiut będzie w nowej,pasiastej szatce ;)Na razie jeszcze nie zaczęli mi szyć,bo dużo zleceń,a część załogi na urlopie .Muszę więc cierpliwie czekać.A CIERPLIWIE to nie jest moje ulubione słowo O zasłonach pisałam wyżej MagdoZZZ, Z makaronu (na szczęście) już mnie joliska wyleczyła ;)Swoją drogą -jaki Wy wpływ na mnie macie ;)Więc uważajcie co mówicie . Więc będzie jak radziła classic i Anjazzielonego: kasza na krupnik (pies szczęśliwy:D) makaron na spagetti. Jak Nas się kulinarnie zrobiło Propozycja classic baby zainspirować się zaslonami bratowej MagdyZZZ[b/]też ciekawa.Widziałam te zdjęcia u Magdy i bardzo mi się to mieszkanie podobało.Zreszt jak wszystko u Magdy Jeśli macie jakieś propozycje na to okno-bardzo proszę o wklejanie Na razie powieszę chyba białą woalową firanę ze starego mieszkania- i prześpię się z tą decyzją.Fotki też oczywiście wrzucę-powiecie co o tym myślicie blekitnaTa roślinka to bukszpan :)W ogródku też mam kilka takich bukszpanowych kulek :)Przypomniałaś mi,że muszę je podciąc Zdjęcia Z zewnątrz też będą.Musimy tylko posprzątać pobudowlany bałagan,bo będę musiała tu nick zmienić na "brudaska" Venus_mmiło mi,że przyszła panna Młoda i do mnie zawitała :)Miło mi Cię gościć ;)O kanapie pisałam wyżej.To lokalny dystrybutor,ma dużo zleceń,firmy odbierają od niego własnym transportem i nie wiem czy chciało by mu się gdzieś "w Polskę" wysyłać skoro i tak ma dużo roboty ?.Wiesz jak to jest z rzemieślnikami nithru Swietny pomysl z tym stolikiem miedzy kanapami :)Jaki obraz bys tu widziala?Moze jakies propozycje?Co wtedy z kinkietem-out? Ten zaproponowany przez Ciebie dywan jest RE-WE-LA-CY-JNY! Zaproponuj mi mo z ploskiego sklepu i fajnie gdyby jeszcze by w polskiej (czyt.niskiej ) cenie Jeszcze raz dziekuje wszystkim za rady i mile slowa :)I prosze o wiecej Ale mi post wyszedl:o. Mam nadzieje,ze nikogo,zadnego pytania nie ominelam-ewenualnie prosze sie domagac Edytowane 22 Lipca 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 22.07.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Dziękuję Lady za odpowiedż w spawie zasłon i tapety.Tapete w pasy bezowe zamówiłam tą samą do sypilani, tak mi się wydawało, że to ta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 22.07.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam się oficjalnie:-) nieoficjalnie obejrzałam galerię wczoraj:-) gratuluję efektu i wyczucia. Najbardziej podoba mi się kuchnia i sypialnia. I choc ta ostatnia bedzie u mnie ciemna-ta Twoja jest delikatna, romantyczna i przytulna i fajnie sie na nia "patrzy":-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.07.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Hej Dziewczęta! nihiru Swietny pomysl z tym stolikiem miedzy kanapami :)Jaki obraz bys tu widziala?Moze jakies propozycje?Co wtedy z kinkietem-out? Ten zaproponowany przez Ciebie dywan jest RE-WE-LA-CY-JNY! Zaproponuj mi mo z ploskiego sklepu i fajnie gdyby jeszcze by w polskiej (czyt.niskiej ) cenie [/b] Lady, Obrazu Ci nie polecę żadnego, bo to kwestia bardzo indywidualnych upodobań. Szukaj, patrz po galeriach, co Cię chwyci za serce to kupuj:). Na marginesie jednak powiem, że grafiki wydają mi się najbezpieczniejsze:) Kinkiet można wyrzucić, ale można też go zamienić na taki specjalny do oświetlania obrazów Co do dywanów, to w Polsce takich nie znalazłam, ale za to Ci powiem, że jak wrzucisz w googla "dywany na zamówienie" to Ci wyskoczą firmy które robią dywany wg przesłanego przez Ciebie wzoru. W cenie 450-650 zł/m2. Uprzedzam - nie korzystałam jeszcze i nie wiem jak wygląda jakość. Jak przetestujesz na sobie, to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 22.07.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Lady, a ja jeszcze poproszę o info, jakie masz okna - drewno czy pcv? i jaki kolor? I jakie kafle w łazience? Te białe. I uprzejmie się prosi Właścicielkę tak pięknego domu o więcej wyraźnych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 22.07.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Szkoda, że zasłonki szyte na miarę a nie gotowce Czekamy na kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 22.07.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Lady mozesz odkopac nazwe i numer tego materialu...jesli jest w decorii to rzeczywiscie super by sie zlozylo...jak dla mnie oczywsicie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 23.07.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Lady a czy ten bukszpan jest trudny w hodowli? i często trzeba go obcinać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 23.07.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 http://desmond.imageshack.us/Himg8/scaled.php?server=8&filename=p7192129.jpg&res=medium lady, dostałam dzisiaj w prezencie zamówione "kurzołapki". Nie chcę Ci wątku zaśmiecać więc u siebie wkleiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 24.07.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Lady jaki masz kolor w salonie? Z mieszalnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.07.2011 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Hej dziewczęta olcia 79 Piszesz,że zamówiłaś taką samą tapetę-myślę,że będziesz zadowolona.Kolor w salonie jest z mieszalnika-jest taki beżowoszary-w sumie ciekawy,bo przy każdym świetle wygląda inaczej-więc szybko się nie znudzi .Sama zawracałam głowę Darcy z kolorem w salonie-bo mój jest bardzo podobny do jej koloru salonu Ale piękne te Twoje stylowe meble :)Aż dziwne,że jeszcze się nie sprzedały hazeleyes1982 witam serdecznie i cieszę się ,że się podoba.Ciemne sypialnie bardzo mi się podobają .Ja jestem na etapie,że prawie wszystko bym u siebie zmieniła Anjuzzielonego Okna są PCV w kolorze orzech i wiele osób nabiera się,że to drewno .Płytki w łazience zarówno białe jak i czarne to płytki z LM.Tej serii już chyba nie ma-nazywała się FRAGRANCE-ale jest podobna ORNARE.Mój glazurnik BARDZO chwalił te płytki-proste i świetnie mu się kładło:)Te same płytki ma chyba forrumowa monah - w małej łazience:) pysiaczku,kacha.crac zasłonki w dekori możesz uszyć na zamówienie.Dodam jeszcze ,że tkanina jest dość tania :)Porównałam Wam nawet materiały i kolory-w dekori to-blackout 269-81.Naprawdę warta tej ceny :)Fajnie się układa,jest gruba i się nie mnie bletitnaU bukszpan nie jest trudny w hodowli-co kilka dni odcinam pędy,które za dużo urosły.Dla leniwych są sztuczne kulki bukszpanowe-ja mam takie np.w łazience anno-mario byłam w Twoim dziennku w poszukiwaniu kurzołapek-ale Ty masz dużo fajnych pomysłów .Te Twoje "kurzołapki" super!.Nie mam teraz za dużo czasu-ale Twoj dziennik zostawiam na deser i wolną chwilę-i obiecuję się wczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.07.2011 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 (edytowane) Debiut jadalni .Na specjalną prośbę Marjelki http://desmond.imageshack.us/Himg7/scaled.php?server=7&filename=p7242135.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg688/scaled.php?server=688&filename=p7242138.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg30/scaled.php?server=30&filename=p7242137.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg834/scaled.php?server=834&filename=p7242140.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg705/scaled.php?server=705&filename=p7242141.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg715/scaled.php?server=715&filename=p7242142.jpg&res=medium Edytowane 25 Lipca 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.07.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 (edytowane) Już sobie obejrzałam ten materiał Niestety nie jest to szary. Ale odcień bardzo fajny no i na duży plus jest to, że materiał dobrze zaciemnia Oooo widzę jadalnię Bardzo ładna. Taka elegancka i bez przesady. Super Edytowane 25 Lipca 2011 przez pysiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 25.07.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 No to będziemy miały baaardzo podobne jadalnie , u mnie wiszą już lampy też dwa duże abażury,( prawdopodobnie będę musiała je zmienić, denerwuje mnie ich kolor:bash:) no i krzesła planowałam bardzo podobne, super mają pikowania, napisz lady gdzie zamawiałaś ile kosztowały, a może się orientujesz czy by zrobili w tym stylu proste fotele, wiesz takie do stołu, chciałam dwa. Bardzo mi się podoba wszystko jest spójne i do siebie pasuję, jest tak domowo jakbyś już mieszkała klika lat, a nie tygodni, krzesła boskie! Dzięki za fotki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.07.2011 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 pysiaczkuMateriał nie jest szary-to taki brąz taupe A ta jadalnia -taka zwyczajna.Nie ma czym się chwalić,ale obiecałam Marjelce więc ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.07.2011 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Marjelko! A czemu denerwuje Cię kolor Twoich abażurów .Moim zdaniem są świetne Poszukam w domu namiarów na producenta krzeseł.Pytasz o krzesła a'la fotele-wiem,że takie robi.Też zastanawialiśmy się czy na szczyty stołu nie zamówić krzeseł z podłokietnikami.Ale doszliśmy do wniosku,że jak będziemy robić większą imprezę,rozkładać stól wtedy krzesła muszą stać obok siebie i takie 2 inne głupio by wyglądały .Ale jeśli Wy nie będziecie rozkładać stołu i fotele zawsze będą stały na szczytach-zamawiaj:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 25.07.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Lady, bardzo klimatyczna i ciepla ta Twoja jadalnia. Czy mogłabys napisać jaki masz wymiar stołu? Sprawia wrażenie niewielkiego a widzę, że spokojnie 8 osób "posadziłaś":-) też będę mieć dwie lampy nad stołem. Własnie się o tym upewniłam patrząc na Twoją jadalnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts