rutino78 22.01.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 cóż, miejmy nadzieję że nie uszkodziły się podczas przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 26.01.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 cóż, miejmy nadzieję że nie uszkodziły się podczas przeprowadzki Bardzo ładny domek na zewnątrz i w środku. Rutinki nie macie przypadkiem do sprzedania desek do szałowania? A czy drewniany WC jeszcze jest do wzięcia? Jeśli tak to proszę o info na priv. Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 26.01.2013 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 dzięki dzięki deski sprzedane dawno temu, a resztki desek kupił sobie pan ociepleniowiec do palenia w piecu. Wczesną wiosną znika blaszak w zestawie z kibelkiem. Staram się nie myśleć co zrobić z pozostałościami tej budowli Może kurhanik jaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 27.01.2013 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 rzecz do poprawy na wiosnę: wyrzutnia z rekuperatora dmucha wilgotnym powietrzem, zgnije od tego podbitka. trzeba będzie coś z tym zrobić, czyli dziurawienie dachu i wstawienie kominków wentylacyjnych, jak radził montażysta rekuperacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALA MAJ 27.01.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 rutinowa żono-bardzo podoba mi sie Wasza kuchnia,mogłabyś napisać na priv ile m2 ma kuchnia i ile wyszło za całość zabudowy,pozdrawiam.Ala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 04.02.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) wreszcie mam piecyk podłączony do internetu. Wychodzi na to, że piec chodzi ze średnią mocą 5-6kw. Dobrze że stanęło na piecu 17kw, jak pomyslę że wszyscy fachoffcy kazali 25kw.. dla przypomnienia, dom 180metrów, grzane jest 140. na ścianach 20cm styro, na stropie 30cm wełny. A ogrzewanie węglem kosztuje mnie średnio 22zł dziennie. Ile dni trwa zima? I chyba to wreszcie wyregulowałem, mamy niecałe 23 stopnie. W piątek popołudniu wyłączyłem ogrzewanie, tzn. piec grzał tylko ciepłą wodę. Z 25stopni temperatura zeszła do 22,5 w niedzielę rano. Po prawie dwóch dobach spadek jedynie 2,5 stopni, bezwładność czołgu! zresztą widziałem to jak były mrozy, piec zaczął mocniej palić z dwudniowym opóźnieniem. W każdym razie mogę olać sprawę awaryjnego zasilania pieca, może se i 3 dni prądu nie być, damy radę SPRZEDALIŚMY MIESZKANIE Po zaledwie ośmiu miesiącach.. trochę długów pospłacane, reszta musi poczekać Edytowane 4 Lutego 2013 przez rutino78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 04.02.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 No bravo. Zawszeć to lżej na sercu i 1 kłopot z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.02.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Super!!!!!!!!! GRATULUJĘ Jedziecie dalej z wykończeniówką czy nic nie zostało? mam nadzieję, że to pierwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 16.02.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Fajnie że mieszkanie sprzedane nie długo wiosna,to i humory się poprawią ja to już mam dosyć tych ponurych dni,czekam na ciepłe słoneczne dni bo zwariuję z tych nudów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 16.02.2013 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 miło że ktoś tu jeszcze zagląda Postanowiłem rozładować nieco wisielcze nastroje i padło na telewizor. Elegancko sobie wisi i robi za obrazek. Trzeba cos o dekoracji ścian pomyśleć, juz nawet mamy jakiś pomysł ale to chyba poczeka do marca. wiosna za pasem, obmyślam kolejność działań. zacznę od końca: Tuje trawnik (odkamienić grunt najpierw, robota na pokolenia) kawałek najpotrzebniejszego chodnika no i kawałek drogi dojazdowej się popsuł i trzeba będzie coś z nim zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art_83 16.02.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 miło że ktoś tu jeszcze zagląda Zagląda, zagląda. Sporo ciekawych informacji w DB więc ludzie przeglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 17.02.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Trudno nie zaglądac do jednego z ulubionych DB na forum. Trzymajcie się ciepło już niedługo wiosna Trza będzie zakasać rękawki i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 17.02.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Trudno nie zaglądac do jednego z ulubionych DB na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 27.02.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 rutinki - czy Wy macie wannę Poolspa Linea? Jeśli tak to czy możecie powiedzieć czy jest wygodna? Nie mam możliwości sprawdzenia a podoba mi się jej kształt i myslę o zakupię jej do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 27.02.2013 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 mamy tą wannę. Na razie korzystają jedynie dzieci, są zadowolone. Ja przymierzałem się do niej tuż po zamontowaniu i może być. Wanna jest ok, sztywna, gładka itd. Podobno tańsze są z cienkiego tworzywa które wygina się i wrażenia są jak w trabancie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 27.02.2013 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 rutino - bardzo Ci dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 07.03.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 (edytowane) Rutinko poproszę o informację czy dobrze Ci się gotuje na indukcji? Nigdy nie miałam do czynienia z indukcją i się boję Czy jeżeli będą jakieś skoki napięcia to indukcja nie zwariuje? Pozdrawiam Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 08.03.2013 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 rutinka sobie śpi, a zapomniałem jej powiedzieć żeby tu zajrzała.niestety na codzień w domu jestem przed żoną, głodny jak pies, także często ja muszę ten obiad wymyśleć i wykonać.Dla mnie najbardziej sterowalny i przewidywalny jest gaz. ale nie zamieniłbym się. dotykowe sterowanie jest idiotyczne, trzeba sterczeć z palcem aż pojawi się 9, i to najlepiej nie zimnym ze zmywania. Dla mnie indukcja ma dwa biegi. 9 rozgrzewanie i 6 gotowanie. przy czym pozostawienie garnka od razu na 6 skutkuje niekończącym się oczekiwaniem na bulgot zwiastujący gotowanie:)Za to przy 9 nie wolno opuszczac kuchni, działa tak szybko że chwila nie uwagi i kipi. i to jak kipi. Indukcja podgrzewa niezwykle szybko.zanim to nastąpi daję magiczne 6 czy ew. 5 i tyle. przy czym podawane ciepło jest zmienne. raz bulgocze mocniej raz mniej, jakby serce biło. ale gotuje się szybko i przewidywalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.03.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 A ogrzewanie węglem kosztuje mnie średnio 22zł dziennie. Ile dni trwa zima? rozumiem że to obliczenia z najmroźniejszych dni? czy średnia od początku sezonu ? nam za listopad i grudzień przyszedł rachunek za prąd ZA WSZYSTKO 900 zł (CO, CWU, oświetlenie,sprzęt AGD RTV itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 09.03.2013 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Średnia z ostatnich 60dni za węgiel na CO i CWU to 16,62zł dziennie. W domu średnio 23 stopnie. Średnia moc z jaką pracuje piec to 6kw, maksymalnie dochodzi do 10kw. Edytowane 9 Marca 2013 przez rutino78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts