Gingeros 02.01.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 w tradycji tylko cementowo wapienne znam sporo ludzi którzy do tej pory złorzeczą że nie dołożyli do CW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.01.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 w tradycji tylko cementowo wapienne znam sporo ludzi którzy do tej pory złorzeczą że nie dołożyli do CW teoretycznie to c-w sa tansze ale w praktyce wychodzi to troche drozej !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 02.01.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 (edytowane) elektryk namierzony, casting na hydraulika nadal trwa:) Splajtujemy przez tą pogodę. taras i wejście się robią, a kasy na to chwilowo nie mamy. te tynki to jakaś paranoja. Czemu to musi kosztować 20 tysięcy? Czemu nie zostałem tynkarzem? chyba pozostaniemy przy tych cementowo-wapiennych Edytowane 2 Stycznia 2012 przez rutino78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.01.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 no więc po co tynkować na szczeście dla mnie pogoda jest OK... ciagle czekam na okna , el. pracuje, hydrailuk sie castinguje a "tynki" ... wykonawca znany - rozmowa w środę rano kolejna transza w banku rozliczona bedzie pewnie kolo lutego marca i na wiosne cala reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.01.2012 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Rutinko ale ja mówię o lampie 230W i osprzęt np ze ściemniaczem - naprawdę lubisz sobie utrudniać To nie jest co chwile, ja do części wypoczynkowej właśnie ściemniacz będę montować. W ogóle to chciałabym mieć światło na klaśniecie z rozpoznaniem głosu:lol2: Tynki mamy CW, owszem poprawki są i gładzie w częściach reprezentacyjnych też były, ale moim zdaniem zdecydowanie warto. Badałam takie gipsowe tynki u kilku osób, może to była sprawa niedoschnięcia jeszcze ale wgniecenia robiły się o paznokcia P.S. Ja budując dom stwierdziłam, że moje dzieci muszą być w tym biznesie. Hydraulik za 2 godziny pracy bierze 700 zł, ja za 2 godziny pracy w biurze to mam 14 zł/godz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 04.01.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Konrad, my czekamy na okna,a potem też idziemy błagać o kolejną transzę Venus, to nie utrudnianie sobie życia a kompletna nieznajomość tematu. Pisząc o lampie ze sciemniaczem trzeba było napisać,ze są takie z wbudowanym sciemniaczem i takie, do których sciemniacz się dokupuje Arturo, witaj w naszych progach Rutin też rozważa tego diamentowego Knaufa. Ja jednak skłaniam się ku tym tynkom,co ma Adam. Nie zależy mi na totalnej gładkości, choc oczywiscie samych c-w też bym nie zostawiła. No ale mamy jeszcze trochę czasu na ostateczną decyzję. Od wczoraj budowlancy walczą z naszym tarasem. Kurcze, przez tą pogodę wszystko idzie szybciej niż przewidywaliśmy:yes: Ciekawe z czego za ten taras zapłacimy Dzisiaj mocno padało i myślelismy,że nie pracują. Rutin zadzwonił do budowlańca, a ten zdziwiony, czemu ma nie pracować, skoro taras w większości pod dachem Jak czytam niektóre dzienniki, gdzie nie można się doprosić fachowca o przyjscie do roboty.. Co jak co ale ekipa to nam się super trafiła. odpukać Nie mogę się doczekać okien. Chciałabym,żeby już zaczęli w środku coś robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.01.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) skoro jesteśmy przy tynkach .... miałem dziś rozmowe z potencjalnym wykonawcom i nic tylko namawia mnie na KG - szybko, w porownywalej cenie , czysto i przyjemnie .... pytanie tylko dla kogo ... z 2 strony - całę poddasza się tak robi i jest OK - wec moze na parteże również dać płyty K-G??? co WY o tym sadzicie ? a taras jaki robicie ? murowany ? czy drewniany ? Edytowane 4 Stycznia 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.01.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 I tak macie fajnie, że w tym roku brakuje zimy! A fachowców prężnych do roboty tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 04.01.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Naberia, co do budowy to jak najbardziej pogoda mi odpowiada Niestety moim dzieciom taka pogoda nie słuzy.. Ciągle są chore. Więc wolałabym,żeby choc przez tydzien lub dwa porządnie wszystko wymroziło. Oczywiście koniec stycznia (kiedy planowany jest montaż okien) powinien być znów ciepły KOnrad, nie mysleliśmy w ogóle o kartongipsie. Jakoś źle mi się to wszystko kojarzy. Nie będzie głuchych odgłosów? Jak z wieszaniem ciezkich szafek? Itp? A taras murowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.01.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 szafki wiesza się tak samo - przeciez kolki siedza znacznie glebiej w murze z silki ... i czemu miałyby być "głuche" odgłosy ? nie spotkałem i nie słyszałem o czymś takim Gingeros - Tobie cały dom oblepili K-G - jakie wrażenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 04.01.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Mi tam się podoba - w kuchni nie będzie szafek wiszących jedyne co będzie wisiało na ścianie to telewizor/y ponadto pod KG można dać dodatkową izolację np 5cm wełny mineralnej jak już będę mieszkał podzielę się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.01.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 :offtopic:a to już wiem czemu rutinowa żona pisała o głuchych odgłosach - bo jak w szkielatach robią ściany to sa puste przestrzenie a ja chce na kleju bezpośrednio do ściany przymocowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.01.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 skoro jesteśmy przy tynkach .... miałem dziś rozmowe z potencjalnym wykonawcom i nic tylko namawia mnie na KG - szybko, w porownywalej cenie , czysto i przyjemnie .... pytanie tylko dla kogo ... z 2 strony - całę poddasza się tak robi i jest OK - wec moze na parteże również dać płyty K-G??? co WY o tym sadzicie ? a taras jaki robicie ? murowany ? czy drewniany ? z kartongipsow na scianach wyleczylam sie dosc skutecznie pare ladnych lat temu kiedy to moj jeszcze wtedy kilkuletni siostrzeniec trzaskajac drzwiami wywalil klameczka taka sliiiiiczna dziure w scianie szfagierka ma w kg caly dom - jak my mowilismy o mozliwych alternatywach w tym o plytach ona tylko rzekla "niech cie reka boska broni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 04.01.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ile ludzi tyle opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 05.01.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Ależ oczwiście,że ile ludzi, tyle opinii. I ja bardzo lubię czytać te różne opinie Przynajmniej się dowiem o różnych mozliwościach Ja kartongipsy mam u siebie w pracy i mnie strasznie wkurzają. I też miałam przez moment dziurę w scianie zrobioną.. reką. Wystarczyło mocne uderzenie męską ręką. W kązdym razie mając możliwość wyboru to chyba zdecydujemy się na c-w. Konrad, Ty się już zdecydowałeś ostatecznie na kartongipsy? Dzisiaj Rutin był na budowie. 1. Po wczorajszych deszczach wszedł na poddasze w poszukiwaniu mokrych plam, co by wezwać dachowców na poprawki:D A tu d..., wszystko suchutkie Teraz trzymam kciuki,żeby dach przetrwał ten straszny wiatr, który u nas jest od samego rana.. 2. Wczoraj budowlańcy zajmowali się tarasem i schodami zewnętrznymi. Całe szczęscie,ze Rutino tam pojechał,bo daliśmy trochę ciała.. Chcieliśmy,zeby było o jeden schodek mniej niż w projekcie. Konsultowalismy to już dawno z kierbudem,który powiedział,ze nie ma sprawy, byle obrys domu się nie zmienił. Taras był wielokrotnie uzgadniany z budowlańcem. A o schodach zapomnieliśmy i dzisiaj Rutino zastał zaszałowne 3 piękne schodki.. Wysłał mi zdjecie i wspólnie stwierdziliśmy,że jednak trzeba coś z tym zrobić. Budowlaniec chyba nie był zachwycony,ale sam stwierdził,ze to był ostatni moment na zmiany. Potem wymagałoby to więcej pracy i kombinowania. Nauczka dla mnie- bardziej pilnować bieżących spraw a nie wybierać lampy do salonu;) No i dziś dokonaliśmy ważnego zakupu- drabinę se kupiliśmy:yes: Edytowane 5 Stycznia 2012 przez rutinowa żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 07.01.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 oj ale mam zaległosci ... odp. na wiadomosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.01.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 z kartongipsow na scianach wyleczylam sie dosc skutecznie pare ladnych lat temu kiedy to moj jeszcze wtedy kilkuletni siostrzeniec trzaskajac drzwiami wywalil klameczka taka sliiiiiczna dziure w scianie szfagierka ma w kg caly dom - jak my mowilismy o mozliwych alternatywach w tym o plytach ona tylko rzekla "niech cie reka boska broni" do drzwi wystarczy zastosować stoper i problem z głowy - klamka uderzając systematycznie w każdym rodzaju tynku zrobi dziurę Ależ oczwiście,że ile ludzi, tyle opinii. I ja bardzo lubię czytać te różne opinie Przynajmniej się dowiem o różnych mozliwościach Ja kartongipsy mam u siebie w pracy i mnie strasznie wkurzają. I też miałam przez moment dziurę w scianie zrobioną.. reką. Wystarczyło mocne uderzenie męską ręką. W kązdym razie mając możliwość wyboru to chyba zdecydujemy się na c-w. Konrad, Ty się już zdecydowałeś ostatecznie na kartongipsy? też to lubię i cenie sobie te "burze" mózgów w Waszym DB , a że mamy podobne domki i jesteśmy na tym samym etapie są bardzo pomocne co do dziury zrobionej ręką - takie rzeczy to mogą mieć miejsce w domu u Gingeros'a bo ma szkielet , jak KG przykleisz do muru - nie ma mowy o czymś takim, nie będzie dziur , nie będzie pęknięć , jedyne o co bym się martwił to twardość/ miękkość płyty , ale to w każdym tynku jak czymś rzucisz, uderzysz to może powstać jakieś tam uszkodzenie - nie przewidzisz wszystkiego - ja decyzji nie podjąłem jeszcze czekam na wycenę materiałów i pracy przez mojego wykonawcę - on by wolał robić na KG - bo szybciej i czyściej , ale jak się uprę zrobią każdy tynk , poza maszynowym - ale tego nie biorę pod uwagę bo nie potrzebuję ściany mam równe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 07.01.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 co do dziury zrobionej ręką - takie rzeczy to mogą mieć miejsce w domu u Gingeros'a bo ma szkielet Konrad pamiętaj że u mnie pod KG jest jeszcze płyta ( chyba to PDF albo MDF 2cm) więc trzeba by było dużo samozaparcia żeby się przebić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.01.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 do drzwi wystarczy zastosować stoper i problem z głowy - klamka uderzając systematycznie w każdym rodzaju tynku zrobi dziurę hehehe widziales kiedys stoper w domu w ktorym jest maly dwulatek ?? jak nie to zapraszma do siebie ... stal byl przy drzwiach 15 min ... bez szans! a jak cudnie stukal jak go Agatka kulala po naszych slicznych jesionowych schodach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.01.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 nie wiem jakie są teraz - ale jak miałem z 10 lat to pomagałem tacie montować taki przykręcany do podłogi , i to chyba jest sensowne rozwiązanie bo przecież drzwi swojego miejsca nie zmieniają więc i stoper może być na stałe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts