rutinowa żona 08.01.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Tynki: na placu boju został tynk cementowo- wapienny ze szpachlą cementową i gipsowy knauf diamant. Co tu duzo mówić, tańszy wygra Wczoraj na budowie spotkaliśmy się z kolejnym hydraulikiem. Ale o tym później, jak dzieci pozwolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 08.01.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 stawiam na cienką warstwę tynku gipsowego - 3 mm wystarczy i pozamiatane wyjdzie taniej niz C-w + szpachlai u mnie to jest jedyna alternatywa do KG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 08.01.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Rutino chyba też pomału skłania się bardziej ku diamantowi. Mnie już jedno. Jedno i drugie zaakceptuję. Za to jestem trochę zła po wczorajszej rozmowie na budowie. Na str. 10 pokazywałam rzut jednej z łazienek. Cholernie nieustawnej. Myslałam,że udało mi się to jakoś połapać. Ale chyba przedwczesna była moja radość Okazuje się,ze najlepiej jakby kibelek był tak jak na rzucie,bo tam jest rura kanalizacyjna. A to oznacza,ze otwierając drzwi łazienki pierwsze co zoabczę to przecudnej urody kibelek:bash: Oczywiscie można rozwalić połowę chudego betonu i przesunąć go na inną ściankę. Można też przed wc (patrząc od drzwi) dać umywalkę Wtedy umywalka byłaby na pierwszym planie. Pomoze to coś ? Przez to ze bylismy tam z dziećmi to nie byłam w stanie logicznie mysleć. Nie zapytałam więc czy te rozkuwanie betonu to totalna demolka dużo kosztująca, czy raczej kosmetyka.. Help! http://images40.fotosik.pl/1112/2a8b82b40b8c9bd1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.01.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Można też przed wc (patrząc od drzwi) dać umywalkę Wtedy umywalka byłaby na pierwszym planie. Pomoze to coś ? Może walnąć jakąś mini ściankę jak na foto poniżej ? stawiam na cienką warstwę tynku gipsowego - 3 mm wystarczy i pozamiatane wyjdzie taniej niz C-w + szpachla Bałbym się dam tylko 3mm tynku gipsowego,z tego co wiem maszynowo to min.8mm a Diamanta dają chyba 1,2cm ale mogę się mylić. Czytałem w temacie silki,że zbyt cienka warstwa tynku powoduje pęknięcia no i prześwitują spoiny. Edytowane 8 Stycznia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 08.01.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 rutinka a co to jest to drugie pomieszczenie na tym zdjeciu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 08.01.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Arturo, dzięki za pomysł. Muszę się z nim przespać Swoją drogą ładną łazienke pokazałeś Mea, tam będzie pralka, suszarka itp. Pralnią tego nie nazwę,bo wielkość nie pozwala Ale co trzeba się zmieści. Podczas robienia projektu to był jeden z moich warunkow,żeby pralka była osobno. A dlaczego? Własnie siedzę koło suszącego się prania, a w łazience jest stos ciuchów czekających na wypranie.. ciśnienie mi rośnie na samą mysl o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 08.01.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 a ta sciane masz juz postawiona ?? bo mysle nad lekkim przemodelowaniem tego ...jaka masz odleglosc od lewego gornego naroznika do okna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 08.01.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Postawiona. Bo wszystko miałam juz poukładane:bash: 2,4m. Ściana z oknem 4 m ( z czego od lewej ściany do okna 135cm, odd prawej ściany do okna 60 cm, a okna mają 90x90), ścianka na przeciw okna ma 2,9 m. No szlag mnie zaraz z tym trafi. Ścianki nie przeniosę. prędzej Rutin mnie stąd wyniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 08.01.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 a cos takiego ?? http://foto3.m.onet.pl/_m/48cf60ea0f5e6880deb7485c9857df77,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 08.01.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 znajdz sobie programik pro100 /jest wersja demo z crackiem/ i zaodeluj te laienki ... mi wyszly prawie idealnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 08.01.2012 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 W podobnym klimacie jak proponował Arturo http://img10.imageshack.us/img10/8798/12206111.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 09.01.2012 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Zapomniałam napisać jeszcze raz ze w tej łazience ma byc też prysznic.. Czyli prysznic (najlepiej 90x90 lub coś w tym stylu, 80x80 jest mała), wanna (tu zmniejszyłam swoje zapędy do 160x70), pojedyńcza umywalka (ok 60) no i wc. I miejsce na malutki grzejnik To tyle, bo zmykam do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 09.01.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ja juz po pierwszych projektach łazienki i nadal mam watpliwosci ;( rozczarowalam sie wielkoscią mojej lazienki!!! dodatkowo mam dylemat co do wyboru kafli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 10.01.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Ja juz po pierwszych projektach łazienki i nadal mam watpliwosci ;( rozczarowalam sie wielkoscią mojej lazienki!!! dodatkowo mam dylemat co do wyboru kafli! A kto Wam robił projekty łazienek sami robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.01.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Rutinko można pomyśleć o ściance oddzielającej kibelek od umywalki - nawet nie wiem czy nie pokusiłabym się o wysoką ściankę i zaakcentowanie jej np mozaiką lub dekorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.01.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Wczoraj mnie prawie trafiło, bo Pro100 nie umiał mi się w całości ściagnąć Kurcze, coraz bardziej skłaniam się ku temu,zeby jednak te wc było na wejściu. A jakby na tej ścianie był tylko sedes bez umywalki? Umywalka się tam na chama zmieści, ale skonczy się tym,ze ta ściana będzie zapchana a ściana obok będzie praktycznie pusta. Więc moze dałoby się dać tylko sedes i zasłonić go ścianką? Tak mnie więcej jak na zdjeciu Arturo, ale już bez umywalki obok? Coś takiego : http://img39.imageshack.us/img39/3957/rzutduejazienkizecianka.jpg Ta ścianka oczywiscie byłaby krótsza, np parę cm dłuższa niz sedes. Mialoby to jakiś sens? Wchodząc do lazienki widziałoby się tą ściankę. TYlko czy ją wtedy też jest warta zaakcentowania czy jednak powinna być jak najmniej wyrózniająca się? Czy to nie ma kompletnie sensu i np ta umywalka powinna byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 10.01.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Wczoraj mnie prawie trafiło, bo Pro100 nie umiał mi się w całości ściagnąć Kurcze, coraz bardziej skłaniam się ku temu,zeby jednak te wc było na wejściu. A jakby na tej ścianie był tylko sedes bez umywalki? Umywalka się tam na chama zmieści, ale skonczy się tym,ze ta ściana będzie zapchana a ściana obok będzie praktycznie pusta. Więc moze dałoby się dać tylko sedes i zasłonić go ścianką? Tak mnie więcej jak na zdjeciu Arturo, ale już bez umywalki obok? Coś takiego : http://img39.imageshack.us/img39/3957/rzutduejazienkizecianka.jpg Ta ścianka oczywiscie byłaby krótsza, np parę cm dłuższa niz sedes. Mialoby to jakiś sens? Wchodząc do lazienki widziałoby się tą ściankę. TYlko czy ją wtedy też jest warta zaakcentowania czy jednak powinna być jak najmniej wyrózniająca się? Czy to nie ma kompletnie sensu i np ta umywalka powinna byc? Moim zdaniem umywalka nie jest tam konieczna - może być bez, można tam zawsze postawić jakąś szafeczkę na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.01.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 mysle ze ten naroznik bedzie idealnym miejscem na cos ekstra!! wchodzac do lazienki bedzie sie pierwsze rzucac w oczy ... tak jak isze venus jakis super dekor, lustro czy mozaika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.01.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Może być to obłożone szkłem, mozaiką...możesz ustawić jakiś duży wazon z kwiatem Możesz zamówić wysoki słupek i trzymać w nim zapas ręczników...możliwości jest wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 10.01.2012 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Wasze odpowiedzi mi się bardzo podobają Tylko teraz jak wysoka i szeroka powinna być ta ścianka? I czy ją teraz murować (zostalo nam trochę silikatu, szer 12cm) czy dopiero potem z jakiś kartongipsów na stelażu? Tyle ze taki stelaz będzie stabilny, jesli nie bedzie do sufitu? Jesli chcę mieć murowane to muszę jutro dać znać swojemu murarzowi co i jak.. I teraz druga sprawa, która przy wyborze jednego z wariantów, również musiałaby byc jutro potwierdzona. Co z prysznicem? Co mnie taniej wyjdzie? jakaś kabina prysznicowa z niskim brodzikiem? bez brodzika tylko jakaś ścianka i drzwi ze szkła? czy bez brodzika wymurowana ścianka (czy tam z czego mozna zrobić taką ściankę ) plus szklane drzwi? czy taka kabina jest do niczego? http://www.ceneo.pl/1353801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts