bdan 10.01.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 rutino a ja Ci radzę wybierz sobie płytki i daj zrobić projekt przed instalacjami. Nam sie wydawało, że wiemy co i jak a teraz okazuje się, że sporo rzeczy do przesunięcia, bo wizja się zmieniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.01.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 idzcie zrobic projekt bo potem bedzie za pozno !! bdan dobrze mowi !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.01.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Rzeczywiście zrobienie projektu to chyba najrozsądniejsze wyjście. Myśleliśmy,że pojedziemy do TGS w Gliwicach,ale przeczytałam regulamin. Pisaliście na rybnickim wątku,ze fajnie robią i ceny na płytki mają niezłe. Super,ale zeby dostać projekt w cenie to muszę zakupić towar do 60 dni. A po cholerę w marcu mi całe wyposażenie łazienki:rolleyes: Inaczej trzeba zapłacić 500 zł. Do dwóch stówek bym zapłaciła. Więcej nie. Tym bardziej,ze jedno studio projektowania wnętrz wyceniło usługę na 450. Szukam dalej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 10.01.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Ja robię projekt w Mszanie, albo to może już jest Wodzisław. Płacę 300 zł przy zakupie płytek odliczane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.01.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 A w jakim terminie musisz płytki kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 10.01.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Myślę, że terminu nie ma, ale mogę dopytać. Tyle, że te 300 zł masz odliczane dopiero przy zakupie płytek. Tak więc teraz płacisz a za pół roku masz odliczone, jak za pół roku kupujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.01.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 No jakbyś mogła dopytać to byłoby super Oczywiście mam świadomość, ze teraz muszę zapłacić. Ale chciałabym móc kupic płytki w odpowiednim dla mnie terminie, a nie do 60 dni.. Cenowo ta mszana fajna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.01.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 nie jeden juz w tgsie robil projekt przed instalacjami i tam spokojnie mozna sie dogadc !!! trzeba pojechac i powiedziec o co kaman ... to kosztuje paliwo i troche czasu a naprawde nikt z okolicznych firm projektujacych nie ma takich cen na kafle i reszte gratow!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.01.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Ja bym zrobiła z silikatu, kartongips to zawsze ryzyko pęknieć. Od strony kibelka przewidziałabym w tej ściance wnękę np jedną otwartą na podręczne pierdy (papier, mydełko) a drugą taką samą ale do której wstawiona byłaby maleńka szafeczka zamykana - można w niej trzymać np zapas papieru, odświeżacz, kostkę Nie utrudniając to można zrobić jedną wnękę i ją zamknąć a papier zawiesić na rączce przykręconej do ściany lub kupić stojak wolnostojący. Kabina polecana przez mojego glazurnika i stosunkowo niedrogo to firmy Radaway np model Torrenta. Nasza kabina w wymiarze 80x90 u szklarza na zamówienie z brodzikiem z płytek wyniesie 2500 zł. Niskie brodziki też są super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.01.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 mnie sie brodziki nie podobaja ... a kabina z kola 120x80 kosztowala mnie 1700zl ... z przesownymi drzwiami!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.01.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Mea a ja nie mogłam znaleźć gotowej takiej która by nam pasowała. Więc zanim Rutiny zaczną coś akceptować najpierw trzeba się zorientować czy znajdą coś w rozsądnej cenie. Tzn znalazłam gotowca ale mocno przekraczał koszt 2500 zł, a tak przynajmniej wiem jakie mam szkło, jakie zawiasy i uszczelki - wszystko szyte na miarę pod moje widzimisię, a ja wybredna jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 11.01.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Dzięki. W tym tygodniu wybierzemy się do jakiegoś łazienkowego salonu. Na co powinniśmy zwrócić uwagę przy wyborze prysznica? Na pewno musze pamiętać zeby wybrać kabinę/drzwi/ścianki wyzsze niż 185cm, bo tyle wzrostu ma Rutin. Gdyby na górze była jakaś ramka,to głupio,zeby Rutin walił w nia głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.01.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 o żeszty orzeszku .... maleństwo z tego Twojego męża Rutin - ścianka z silikatu będzie OK - po otynkowaniu będzie bardzo stabilna - niech tylko murarze połączą ja z ściną działową co do prysznica płytki + kratka ściekowa + szyba i masz prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 11.01.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Maleństwo to w naszej rodzinie ja. Całe 168cm Czasem ta szyba kosztuje tyle co sam prysznic Kurcze, zeby mi zrobili tą sciankę z silki to ja juz muszę mieć ostateczną koncepcję, co gdzie i jak duże.. Z kartongipsem ten plus ze mozna zrobić to juz przy okazji obudowy geberitu itp,czyli zdecydowanie poźniej. Czyli wniosek taki,ze szybko robic projekt, uprosić murarza,zeby wpadł któregoś dnia zrobić tą ściankę. Bo teraz kończą na razie robotę u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.01.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 o rutinka przybij haj fajf też mam 168 Nie wiem czy do wzrostu męża nie musisz pomyśleć o prysznicu na zamówienie, ale jak napisałam nie wiem, mi designem nic gotowego w wymiarze nie pasowało i dlatego tak a nie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 11.01.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Znowu bez przesady z tym wzrostem Choć rzeczywiście większość kabin jest na 185 cm. Tutaj znalazłam dwie, które są na 2m wysokie. http://lazienkarnia.pl/RONAL_SALSA_kabina_bezdrzwiowa_SALSA1-2101.html http://lazienkarnia.pl/RONAL_FUN_Scianka_jednoczesciowa_z_poprzeczka_FUH-2087.html Tylko nie wiem co ta firma warta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.01.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 jak perfekcyjnie zrobicie odplywy to postawisz tylko scianke bez drzwi i bedzie super prysznic !! u nas mietek spierdzielil i woda lala sie na caly dom !! wyplywala z lazienki i plynela po przedpokoju ... wiec kabine trzeba bylo dobrze uszczelniac dolem !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.01.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Rutinka ale to co pokazałaś to są ścianki a nie kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 11.01.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 A kto Wam robił projekty łazienek sami robiliście? Projekt łazienki robilismy w TGS w Gliwicach- z polecenia od mea Z tego co się dopytywałam to projekt robi również Glazura Królewska, Sanimex oraz Primo - ceny od 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 11.01.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Wasze odpowiedzi mi się bardzo podobają Tylko teraz jak wysoka i szeroka powinna być ta ścianka? I czy ją teraz murować (zostalo nam trochę silikatu, szer 12cm) czy dopiero potem z jakiś kartongipsów na stelażu? Tyle ze taki stelaz będzie stabilny, jesli nie bedzie do sufitu? Jesli chcę mieć murowane to muszę jutro dać znać swojemu murarzowi co i jak.. I teraz druga sprawa, która przy wyborze jednego z wariantów, również musiałaby byc jutro potwierdzona. Co z prysznicem? Co mnie taniej wyjdzie? jakaś kabina prysznicowa z niskim brodzikiem? bez brodzika tylko jakaś ścianka i drzwi ze szkła? czy bez brodzika wymurowana ścianka (czy tam z czego mozna zrobić taką ściankę ) plus szklane drzwi? czy taka kabina jest do niczego? http://www.ceneo.pl/1353801 Ja zaplanowałam prysznic murowany tzn. 3 ścianki + drzwi szklane i po pierwszych przymiarkach znalazłam fajne drzwi szklane (otwierane na zew.) za 900 zł na cenneo. Jeżeli chodzi o kalkulacje to oczywiście najtańszym kosztem bedzie zakup gotowej kabiny z marketu, ale pytanie… czy taka kabina spełnia Wasze wymagania wizualne i praktyczne. Ja wielkim łukiem omijałam kabiny typu „drzwi przesuwne, składane, itp” głownie z powodu czyszczenia szparek/uszczelek miedzy płaszczyznami. W projekcie przewidziałam również ściankę oddzielającą prysznic od wanny i tez zastanawiam się nad materiałem. Uwzględniając moje zachcianki na półeczki pod prysznicem i obok wanny to mamy co rozważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts