rewo66 11.01.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Wczoraj mnie prawie trafiło, bo Pro100 nie umiał mi się w całości ściagnąć Kurcze, coraz bardziej skłaniam się ku temu,zeby jednak te wc było na wejściu. A jakby na tej ścianie był tylko sedes bez umywalki? Umywalka się tam na chama zmieści, ale skonczy się tym,ze ta ściana będzie zapchana a ściana obok będzie praktycznie pusta. Więc moze dałoby się dać tylko sedes i zasłonić go ścianką? Tak mnie więcej jak na zdjeciu Arturo, ale już bez umywalki obok? Coś takiego : http://img39.imageshack.us/img39/3957/rzutduejazienkizecianka.jpg Ta ścianka oczywiscie byłaby krótsza, np parę cm dłuższa niz sedes. Mialoby to jakiś sens? Wchodząc do lazienki widziałoby się tą ściankę. TYlko czy ją wtedy też jest warta zaakcentowania czy jednak powinna być jak najmniej wyrózniająca się? Czy to nie ma kompletnie sensu i np ta umywalka powinna byc? Ja bym kibelek dał w miejsce umywalki a tam gdzie kibelek umywalkę przeniósł wtedy kibelek zniknie z oczu. Ale to zależy ile i gdzie zrobiliście odpływy do kanalizacji pod chudziakiem. Myśmy u nas zrobili w chudziaku odpływy przy każdej ścianie i teraz można zmieniać do woli układ sanitariatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 11.01.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Byłam, podpisałam choć na kładzenie płytek mam jeszcze czas. Zależało mi na zrobieniu projektu, aby upewnić się czy wszytko tak jak zaplanowałam bedzie mozna wcisnąć na daną ścianę. Oczywiście pojawiły się problemy, ale przynajmniej jestem świadoma ( przez kolejne lata użytkowania naszej łazienki będę zmuszona trzymać wagę w granicach dopuszczalnych) . W TGS płaci się z góry tzn zaraz po wykonaniu projektu (kwota odliczana jest od całości) termin 60 dni dotyczy oferty przedstawionej tzn wyceny kafli itp. w przypadku chęci zakupu termin realizacji wydłuża się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 11.01.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Ja bym kibelek dał w miejsce umywalki a tam gdzie kibelek umywalkę przeniósł wtedy kibelek zniknie z oczu. Ale to zależy ile i gdzie zrobiliście odpływy do kanalizacji pod chudziakiem. Myśmy u nas zrobili w chudziaku odpływy przy każdej ścianie i teraz można zmieniać do woli układ sanitariatów. haha rewo wyprzedziłeś mnie z pomysłem wg mnie wstawienie prysznica murowanego a obok umieszczenie kibelka jest ciekawym rozwiazaniem. Oczywiscie w tym przypadku tam gdzie był kibelek bedzie umywalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 12.01.2012 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Rewo, Netmar, znczy nie czytacie tylko obrazki ogladacie Taka genialna to i ja byłam z tą umywalką i sedesem. Ale własnie szkopuł w tym,ze rura nanalizacji jest tam gdzie teraz namalowany jest kibelek.. Stąd się pojawiło moje pytanie, czy kibelek moze być tak na wejściu, czy trzeba pół chudziaka rozwalać.. Netmar, rano jest więc ciężko myślę. Czyli jak im powiem,ze będę chciała u nich kupić to mi termin przedłużą? Taka na słowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 12.01.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Rewo, Netmar, znczy nie czytacie tylko obrazki ogladacie Taka genialna to i ja byłam z tą umywalką i sedesem. Ale własnie szkopuł w tym,ze rura nanalizacji jest tam gdzie teraz namalowany jest kibelek.. Stąd się pojawiło moje pytanie, czy kibelek moze być tak na wejściu, czy trzeba pół chudziaka rozwalać.. Netmar, rano jest więc ciężko myślę. Czyli jak im powiem,ze będę chciała u nich kupić to mi termin przedłużą? Taka na słowo? Rutinka jeżeli chodzi o Mszanę i ceny to sa zblizone bardzo do internetowych, ale oczywiście po przedstawieniu cen jakie mogłam miec z internetu. I tak ścienne mam o parę groszy nawet tańsze a parę dekorów, które kupuje na sztuki są droższe jedne o 1 zł, drugie o 2,50. Przy podłogowych trochę wieksza różnica. Dla mnie opcja była ok, nawet jakby zapłacić troche drożej a jednak mniejszy stres przy dostawie i sa na miejscu i nie płace transportu. Plusem tez dla mnie było, że nie trzeba będzie tak daleko jeżdzić, czas i benzyna ale ostatecznie w ogóle tam nie jeżdżę tylko droga mailowa Pani przysyła mi zdjęcia kolejnych ujęć. Ujęć było mnóstwo i wszystko bez problemu dostaje. Z wizualek jestem bardzo zadowolona, były robione wg mojego pomysłu Tyle, że tam nie mają wystawek łazienek i musisz sobie pojechac zobaczyć co Ci się podoba. Mozesz zajrzec do Max-ceramiki w Mszanie (wiesz gdzie?), do Kuczy w Rybniku przykładowo albo juz dalej Katowice i Gliwice. Ale tę Max ceramike masz u nas na miejscu i chyba wszystkie polskie płytki tam zobaczysz. Zresztą oni też mają duzo płytek ale nie maja wystawek Tak więc polecam - masz na miejscu możesz spróbowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 12.01.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Rewo, Netmar, znczy nie czytacie tylko obrazki ogladacie Taka genialna to i ja byłam z tą umywalką i sedesem. Ale własnie szkopuł w tym,ze rura nanalizacji jest tam gdzie teraz namalowany jest kibelek.. Stąd się pojawiło moje pytanie, czy kibelek moze być tak na wejściu, czy trzeba pół chudziaka rozwalać.. Netmar, rano jest więc ciężko myślę. Czyli jak im powiem,ze będę chciała u nich kupić to mi termin przedłużą? Taka na słowo? czytal;am tyle ze bylo juz bardzo pozno wiec głowka słaba do myslenia;) skoro rury są juz na swoim miejscu to nie ma innej mozliwosci jak umiejscowienie kibelka na swoim miejscu i odgrodzenie go scianką ( moze z luksferów?) Odnosnie projektu ... moze na slowo to nie ma co liczyc, ale wystrczy ze otw.u nich "rachunek" na ktory bedziesz systematycznie nabijac kwoty za zakupy. Zawsze pozostaje opcja "przymrużenia oka" ze strony wyrozumiałych pracowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 12.01.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Rutinka jeżeli chodzi o Mszanę i ceny to sa zblizone bardzo do internetowych, ale oczywiście po przedstawieniu cen jakie mogłam miec z internetu. I tak ścienne mam o parę groszy nawet tańsze a parę dekorów, które kupuje na sztuki są droższe jedne o 1 zł, drugie o 2,50. Przy podłogowych trochę wieksza różnica. Dla mnie opcja była ok, nawet jakby zapłacić troche drożej a jednak mniejszy stres przy dostawie i sa na miejscu i nie płace transportu. Plusem tez dla mnie było, że nie trzeba będzie tak daleko jeżdzić, czas i benzyna ale ostatecznie w ogóle tam nie jeżdżę tylko droga mailowa Pani przysyła mi zdjęcia kolejnych ujęć. Ujęć było mnóstwo i wszystko bez problemu dostaje. Z wizualek jestem bardzo zadowolona, były robione wg mojego pomysłu Tyle, że tam nie mają wystawek łazienek i musisz sobie pojechac zobaczyć co Ci się podoba. Mozesz zajrzec do Max-ceramiki w Mszanie (wiesz gdzie?), do Kuczy w Rybniku przykładowo albo juz dalej Katowice i Gliwice. Ale tę Max ceramike masz u nas na miejscu i chyba wszystkie polskie płytki tam zobaczysz. Zresztą oni też mają duzo płytek ale nie maja wystawek Tak więc polecam - masz na miejscu możesz spróbowac Prostuję namiar, bo to jednak jest już Wodzisław: Studio Łazienek INSIDE CENTER ul. Jastrzębska 198 Wodzisław Śląski tel. 511519113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 12.01.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Rewo, Netmar, znczy nie czytacie tylko obrazki ogladacie Taka genialna to i ja byłam z tą umywalką i sedesem. Ale własnie szkopuł w tym,ze rura nanalizacji jest tam gdzie teraz namalowany jest kibelek.. Stąd się pojawiło moje pytanie, czy kibelek moze być tak na wejściu, czy trzeba pół chudziaka rozwalać.. Netmar, rano jest więc ciężko myślę. Czyli jak im powiem,ze będę chciała u nich kupić to mi termin przedłużą? Taka na słowo? Ależ ja też czytam a nie tylko oglądam obrazki Przy zaglądaniu do tylu subskrybowanych dzienników to człowiekowi się plątaja różne fakty. Teraz do rzeczy jakie macie odpływy w tej łazience. Czy rozmawialiście z jakimkolwiek hydraulikiem czy jest możliwość zmiany położenia kibelka względem już posiadanego odpływu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 14.01.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Hallo jest tu kto? Rozumiem na budowie się nic nie dzieje a w domu burza mózgów na dalszee etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 15.01.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 (edytowane) Jestem, jestem Tylko próbuję sobie wszystko uporządkować. Przez tą burzę mózgów co chwilę zmieniam zdanie i jakbym miała co chwilę co innego pisać, to wyszłoby,że mam cos nie tak z głową Na budowie się działo, bo w środę zalali nam schody wejściowe i taras http://img163.imageshack.us/img163/7949/sdc13762x.jpg Przed wejściem będzie dosypane trrochę ziemi, więc ten pierwszy schodek nie będzie taki wysoki http://img27.imageshack.us/img27/7986/sdc13760m.jpg http://img24.imageshack.us/img24/6790/sdc13758p.jpg Poza tym zajmowaliśmy się kuchnią i dużą łazienką. Małą łazienką na razie się nie interesujemy, bo tam mamy dokładnie ustalone co gdzie. Duża łazienka: Rutin rozmawiał z kolejnym hydraulikiem. Dla niego przeniesienie rury kanalizacyjnej to zaden problem. Szlag mnie trafi,bo każdy gada co innego. W kazdym razie, jesli faktycznie tak jest, to wc wraca na scianę koło prysznica (czyli wc zamienia się z umywalką). Jesli jednak wc będzie musiało być na wejściu to znalazłam ściankę marzeń http://img718.imageshack.us/img718/4180/garyhuttoninterior.jpg A na poważnie to musimy pojechać do kilku salonów z łazienkami. Na pewno do Gliwic, bo powinny tam być kabiny prysznicowe, które mnie interesują (jak na razie albo nie ma czasu, albo nie ma z kim dzieci zostawić). Moze uda się dogadać z nimi co do projektu. Myślę,ze zajrzymy też do tego studia w Wodzisławiu (dzięki Bdan!) Na razie udało nam się wczoraj podjechać do Rybnika do salonu łazienek. I to był błąd, bo miałam zacząć od Gliwic, gdzie są tansze rzeczy Przede wszystkim baardzo podoba mi się wygląd i wykonanie ceramiki Villeroy&Boch, zwłaszcza umywalki. No ale niestety za wysokie progi Całe szczęscie obojgu nam spodobała się umywalka koło twins http://img28.imageshack.us/img28/8903/kootwins.jpg A do tego wc roca gap http://img534.imageshack.us/img534/8350/rocagap.jpg Wanna na pewno nie będzie większa niż 160x70. Prysznic. Widzieliśmy parę niezłych kabin prysznicowych. Tyle,ze powstał kolejny dylemat. Jaki kształt? Półokragła, kwadratowa czy prostokątna. Nie chciałam półokragłych bo mi się kojarzyły z kabinami sprzed lat. Ale okazuje się,ze teraz robią bardzo ładne półokragłe kabiny W kazdym razie spodobała nam się Ronal Pur Light 120x80 (nie umiem znleźć sensownego zdjęcia kabiny, poxza tym kosztowała ponad 3600:D koło niven 90 półokrągła http://img208.imageshack.us/img208/3256/kolokabinapolokraglaniv.jpg Kermi cada http://img51.imageshack.us/img51/327/kabina90cadakermicap530.jpg Musimy jeszcze zobaczyć gdzieś na zywo radaway torrenta z uchylnymi drzwiami, taką http://img171.imageshack.us/img171/3593/kabinaprysznicowaradawa.jpg lub taką http://img805.imageshack.us/img805/6311/dolphiradawaytorrentapd.jpg Venus, Ty pisałaś, że Twój hydraulik je chwalił? Podobają się nam bo nie mają tej górnej ramki (więc rutin nie bedzie w nią trzaskał głową), a poza tym łącznie z niskim brodzikiem mozna za ok 2 tyś ją kupić. A na koniec zachwyciły nas płytki Imola Vogue http://img534.imageshack.us/img534/4944/imolavogue.jpg W salonie pieknie połączyli biale i czarne płytki z tym dekorem. Jak Rutinowi nie podobają się czarne płytki, tak te mu się bardzo spodobały. Widziałabym je w małej łazience. No ale cena ponad 100 zł/m2... Bardzo ladne były też Imola Blown http://img824.imageshack.us/img824/8936/blownimola.jpg Widziałam wersję szarą i brązową, brązowa była ładniejsza. Fajnie by wygladały w dużej łazience, ale cena również ponad 100 zł/m2. No ale kto wie, kto wie.. To na tyle o łazienkach. O kuchni później Edytowane 15 Stycznia 2012 przez rutinowa żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 15.01.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Jestem, jestem Tylko próbuję sobie wszystko uporządkować. Przez tą burzę mózgów co chwilę zmieniam zdanie i jakbym miała co chwilę co innego pisać, to wyszłoby,że mam cos nie tak z głową Na budowie się działo, bo w środę zalali nam schody wejściowe i taras http://img163.imageshack.us/img163/7949/sdc13762x.jpg Przed wejściem będzie dosypane trrochę ziemi, więc ten pierwszy schodek nie będzie taki wysoki http://img27.imageshack.us/img27/7986/sdc13760m.jpg http://img24.imageshack.us/img24/6790/sdc13758p.jpg Tak się zastanawiam czy będziecie dolewali schody i taras po wylewkach czy tak już zostanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 15.01.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Tak zostanie,bo to jest wylane na równi z planowanymi wylewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 15.01.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam w ten piękny zimowy dzień,dziwne ale jak wyjrzałam przez okno to tak pięknie jest,że nawet się cieszę że ta zima na chwilę do nas przyszła.No wiem,że dla budujących to nic fajnego,ale jest jeden plus,na pewno na sanki pójdziecie z dzieciaczkami:yes: a dzieciaczki tak się będą cieszyły:rotfl:miłej niedzieli życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 15.01.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 My jesteśmy na takim etapie, że zima wskazana Niech teraz porządnie wymrozi i ociepli się dopiero jak nasze okna będą gotowe I rzeczywiście zaraz zmykamy na sanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.01.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Rutinko tak mój glazurnik chwalił Radawy Torrenta, chociaż nie wiem czy jakieś salony mają je na wystawce Też uważam, że teraz nawet półokrągłe kabiny można znaleźć w rozsądnej cenie i dobrym wyglądzie. Mi zdecydowanie podobają się kabiny jak Radaway Torrenta czy ta Nivena...im mniej ramek i wielkich zawiasów tym dla mnie ładniej Z tym przenoszeniem rury to jest tak, że w blokach nie można zazwyczaj przenosić pionów, chyba że metr w linii prostej czy jakoś tak...my w nowym domu mieliśmy rury zmieniane z pokoju na zachodzie do pokoju na północ - dało się tylko trzeba odpowiedni spadek zrobić i nie przekombinować w kolankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 15.01.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Im mniej ramek i zwiasow, tym mniej czyszczenia No nic, z niecierpliwością czekam na wycieczkę do Gliwic. Mam nadzieję znaleźć tam jakieś sensowne rozwiązania. W poniedziałek Rutin idzie do jednego szklarza i zobaczymy na ile wyceniłby ściankę i drzwi prysznicowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.01.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Jeszcze zapomniałam...jeżeli czarne płytki to warto aby nie były w połysku (na podłodze) i całkiem gładkie. My mamy górną łazienkę w matowych płytkach z lekką mazią którą widać pod światło. Niezmienne płytki nam się bardzo podobają...ale ten brąz mat na podłodze to jakiś koszmar. Wyobraź sobie, że myjesz łazienkę (ja z szorowaniem wszystkich ścian spędzam w niej minimum 2 godziny) i na wieczór wchodzisz do wanny odpocząć. Pod wanną masz ciemny brązowy dywanik, ale akurat niedokładnie wytrzesz stopę i parę kropel przy wychodzeniu poleci na płytki. Myślisz sobie...eee wyschną i właśnie nie, krople zostają i mnie okrutnie denerwują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 15.01.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Venus, to w koncu powinny być w połysku czy macie? I dlatego nie korzystam z wanny- zeby nie musieć oglądać wszystkiego wokół i sie nie wkurzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 15.01.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 ja jeszcze na studiach sprzątałam w angielskich domach. w jednym była piękna łazienka z czarną błyszczącą płytką na podłodze. mycie tego to była tragedia. nie można tego bło myć mopem bo były okropne zacieki. myłam na kolanach sprayem do szyb i wycierałam do sucha szmatką. nie wiem jak inne kolory ale do lazienki blyszczącej czarnej płytki nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.01.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Chyba najpraktyczniejsze są jakieś maty z desieniem nie takie całkiem gładkie lub lapatto...ja na połysku to bym wyrżnęła jak długa chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts