rutinowa żona 17.01.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ostatnio nie napisałam, ze w sobotę Rutino spotkał się na budowie z kolejnym elektrykiem. Elektryk wygrał casting i będzie miał zaszczyt robić nam instalację elektryczną plus dodatki typu odkurzacz centralny Rutin spotkał się równiez z dwoma tynkarzami. Obydwaj wywarli dobre wrażenie. Z jednym gdał wczoraj. Rozmawiali m.in. o tym, kiedy montować parapety. Tynkarz twierdzi,ze przed tynkami. Oni wszystko przed zabezpieczeniem sprwdzają. Jeśli są jakieś uszkodzenia to robią zdjęcia i nam pokazują. Co uszkodzą w trakcie robót, to za to płacą. Jest to w umowie. Czyli czeka mnie jeszcze szukanie parapetów. Będzie problem. Bo albo nic mi się nie podoba albo kosztuje dużo. Niestety najwięcej tych, co mi się nie podoba. Netmar, napisz proszę jak się ci Twoi tynkarze spisali? Jak wszystko zabezpieczyli, czy czysto,no i przede wszystkim jak tynki wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.01.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 ja podjąłem decyzje - kładę KG po całości , elektryk pracuje - dziś przywiózł 1 skrzynkę , mam mieć ich 2 bo w 1 dużej się wszystko nie wymieści , elektryka ma być z grubsza gotowa do końca miesiąca , na koniec miesiąca też zaplanowany mamy montaż okien , drzwi mam do odbioru 2 lutego , brama 9-11 luty montaż hydraulik dziś przesłać wieczorem ma wycenę - jak będzie OK wchodzi w 1 tyg lutego od jutra pracuje na budowie ekipa od wylewek i ścian - zaczynają montować stelaż pod KG na poddaszu - bo jutro kończę kłaść pierwsza 20 cm warstwę wełny , jak położą uchwyty do stelaży kładziemy 2 warstwę i przypinamy ją stelażami, następnie układanie styropianu na poddaszu i wylewka z kablami grzewczymi, później KG na poddaszu - sam będę przykręcał , na koniec zostawię ekipe tylko zaszpachlowanie spoin 11 lutego Piczman z FM przyjeżdża robić mi wentylacje mechaniczną , tak więc do połowy lutego wszystkie instalacje będę miał za sobą i wszystkie prace mokre, później już tylko pierdoły - czyli wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 17.01.2012 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 o matko, jak ty zapierniczasz!ale te okna w końcu już masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.01.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 okna maja być montowane 30 stycznia /fabryka ma już część profili i wszystkie szyby, pozostałe profile mają dojechać koło 25 stycznia/ , drzwi z fabryki w Łódzkiem odbieram 2 lutego , a bramę montują mi ok 9-10 luty już się doczekać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.01.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Rutinka a ja Ci z doświadczenia powiem żebyś wzięła parapety w kolorze okna, w razie jakiejkolwiek zmiany koncepcji parapet nigdy nie wprowadzi Ci dodatkowego koloru a będzie stanowić jego całość. My szukaliśmy kamienia brązowego drobnomielonego, niestety wszystkie wyglądała jak na cmentarzach a jak znaleźliśmy jeden który się podobał to okazało się że jest on tylko na rynek Włoch i dla nas mogą go zamówić, ale koszt przekroczy 50 tysięcy Ostatecznie wzięłam drewniane parapety sosnowe i jestem zadowolona. U nas parapety były po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.01.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 ja podjąłem decyzje - kładę KG po całości , elektryk pracuje - dziś przywiózł 1 skrzynkę , mam mieć ich 2 bo w 1 dużej się wszystko nie wymieści , elektryka ma być z grubsza gotowa do końca miesiąca , na koniec miesiąca też zaplanowany mamy montaż okien , drzwi mam do odbioru 2 lutego , brama 9-11 luty montaż hydraulik dziś przesłać wieczorem ma wycenę - jak będzie OK wchodzi w 1 tyg lutego od jutra pracuje na budowie ekipa od wylewek i ścian - zaczynają montować stelaż pod KG na poddaszu - bo jutro kończę kłaść pierwsza 20 cm warstwę wełny , jak położą uchwyty do stelaży kładziemy 2 warstwę i przypinamy ją stelażami, następnie układanie styropianu na poddaszu i wylewka z kablami grzewczymi, później KG na poddaszu - sam będę przykręcał , na koniec zostawię ekipe tylko zaszpachlowanie spoin 11 lutego Piczman z FM przyjeżdża robić mi wentylacje mechaniczną , tak więc do połowy lutego wszystkie instalacje będę miał za sobą i wszystkie prace mokre, później już tylko pierdoły - czyli wykończenie jaka dajesz welne ?? masz swiadomosc ze ocoeplenie welna przed wylewkami jest ryzykowne ?? welna ci wchlonie wilgoc i masz popapane !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 19.01.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Netmar, napisz proszę jak się ci Twoi tynkarze spisali? Jak wszystko zabezpieczyli, czy czysto,no i przede wszystkim jak tynki wyszły my juz na koncowce tynkowania wg mnie ekipa spisala sie na 5+!! Zaczeło się od poniedzialku - przywiezli sprzet, swoją mega koze , zabezpieczyli okna folią i specjalnymi listwami. Tynkowanie zaczelo sie od wtorku. Jezeli chodzi o czystosc to przyznam ze panowie dbają kazde wytynkowane pomieszczenie zostawiają czysciutkie, folie sciągniete, po listwach i tasmach zero sladu. Mimo ze mamy bardzo ciemne okna to przy jasnych tynkach nie ma na nich kropek, zabrudzen, zarysowan itp. A tynki wg mnie bomba!!!! twarde, i rowno wykonane! PS: czy Twoj rutin rozmawial z nimi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 19.01.2012 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 tak, jej rutin rozmawiał z nimi:) spotkaliśmy się niedawno na budowie, a dziś zdecydowałem się właśnie na nich. Okna wczoraj zadzwoniły że chcą się montować za tydzień. Niby mieliśmy zimą dalszych wykonawców ustalić, a tu wszystko w trakcie dogadywania. Wpadłem w taki popłoch, że z nerwów kupiłem drzwi na razie będą udawały wejściowe, a potem zostaną drzwiami technicznymi. jeszcze kilka koncepcji łazienek, a zostanę rozwodnikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.01.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 jeszcze kilka koncepcji łazienek, a zostanę rozwodnikiem... Nie przejmuj się u nas było tak samo, tylko ja chciałam odwołać ślub Powiem krótko nie warto i tak się dogadacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.01.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 jaka dajesz welne ?? masz swiadomosc ze ocoeplenie welna przed wylewkami jest ryzykowne ?? welna ci wchlonie wilgoc i masz popapane !! powszechnie panuje taka opinia - nie ma ona jednak większego uzasadnienia bo: 1. wełnę zabezpiecza się folią 2. nie kładę KG - dopiero po wylewkach 3. mamy temperatury niskie - będzie powolny proces ich schnięcia itp itd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 19.01.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 tak, jej rutin rozmawiał z nimi:) spotkaliśmy się niedawno na budowie, a dziś zdecydowałem się właśnie na nich. Okna wczoraj zadzwoniły że chcą się montować za tydzień. Niby mieliśmy zimą dalszych wykonawców ustalić, a tu wszystko w trakcie dogadywania. Wpadłem w taki popłoch, że z nerwów kupiłem drzwi na razie będą udawały wejściowe, a potem zostaną drzwiami technicznymi. jeszcze kilka koncepcji łazienek, a zostanę rozwodnikiem... a kiedy byliscie?? ja wczoraj bylam i wspominali ze ktos ma przyjechac na nasza buudowe ogladac tynki wiec moze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 20.01.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Netmar, na pewno nie. Rutin widział się z nim na naszej budowie Jutro jadę na budowę spotkać się z jednym z kandydatów na wykonawcę naszej kuchni I staję na głowie,żeby móc być w środę na budowie, kiedy będą montować okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.01.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 no wiec SSZ będziecie mieć szybciej ode mnie ... od samego początku idziecie o włos szybciej ... my od strony projektu kuchni i łazienki - leżymy .... pewnie wszystko będzie za 2-3 tyg robione jak będzie trzeba już kupić płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 20.01.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Konrad, zadne do przodu! Ty już masz inne rzeczy zrobione. A poza tym dając płyty zamiast tynku to juz w ogóle będziesz daleko przed nami Wczorajszy prawie rozwód spowodowany był prysznicem:rolleyes: Rutin wiecznie coś wymyśla. Zanim zaczęliśmy budowę, mysleliśmy (obydwoje!),ze zrobimy ściankę murowaną i jedynie drzwi ze szkła. Ewentualnie jakąś fajną zasłonkę na początek. Oczywiscie bez brodzika. Potem Rutin zaczął kręcić nosem i ze moze normalna kabina albo dwie ścianki ze szkła. Oczywiście bez brodzika. A teraz mu się przypomniało,ze jednak brodzik musi być Bo prysznic bezbrodzikowy to same problemy. Ja się zgadzam na brodzik ale musi być baaardzo niski. I to moja ostateczna decyzja. Jak wymyśli głeboki brodzik, uduszę tymi "ręcami" Zaskoczyli mnie z tymi oknami Byłam pewna,ze jednak będą później. Zwłaszcza,ze babka gadała, ze koniec stycznia, ale raczej luty. Według prognoz, pogoda powinna być akurat na montowanie okien Nie mogę się doczekać! Wtedy też zamontują nam docelowe drzwi do kotłowni i tymczasowe do głownego wejścia. Tak jak już wcześniej pisałam, elektryka mamy już wybranego, z tynkarzem Rutin ma podpisać umowę w środę. Tylko coś z hydraulikami cięzko. Jeszcze kombinujemy i szukamy. Z kuchnią to w ogóle niezły numer. Zapomniałam,ze mąż koleżanki robi kuchnie:rolleyes: Jutro więc widzimy się na budowie i zobaczymy co nam zaproponuje. Mniej więcej wiem, co chcę. Za to zaczęłam się zastanawiać jakie dać szafki wiszące. Coraz przyjaźniej patrzę na pionowe.. jakoś wydaja mi się praktyczniejsze i wygodniejsze. Bardzo podoba mi się kuchnia Mefiko z naszego forum: http://img692.imageshack.us/img692/5039/kuchniamefiko1.jpg Juz pomijam,że dolne szafki to Ikeowski sofielund Pewnie poproszę,zeby mi dwie wersje rozrysował i wtedy zadecyduję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 20.01.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 ha ha widze ze macie podobne problemy do naszych- czyt. prysznic ja od projektu wiedzialam ze chce prysznic murowany ze szklana szyba dlatego tez nasza lazienka juz na etapie ukladania rur byla robiona pod moj pomysl co do brodzika sama zastnanawialam sie co wybrac bez czy z i pozostalo "z" dlaczego? glowny arg.obawiam sie ze mimo spadu woda bedzie wyplywac na lazienke oraz ze male odchylenia kafli lub wylewek przycyznia się do problemow z prawidlowym osadzeniem drzwi szklanych tak czyt. szpara pod drzwiami .... moze glupie obawy, ale jednak wole na kilka lat ominac ryzyko przeciekow;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.01.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 ha ha widze ze macie podobne problemy do naszych- czyt. prysznic ja od projektu wiedzialam ze chce prysznic murowany ze szklana szyba dlatego tez nasza lazienka juz na etapie ukladania rur byla robiona pod moj pomysl co do brodzika sama zastnanawialam sie co wybrac bez czy z i pozostalo "z" dlaczego? glowny arg.obawiam sie ze mimo spadu woda bedzie wyplywac na lazienke oraz ze male odchylenia kafli lub wylewek przycyznia się do problemow z prawidlowym osadzeniem drzwi szklanych tak czyt. szpara pod drzwiami .... moze glupie obawy, ale jednak wole na kilka lat ominac ryzyko przeciekow;) obawy jak najbardziej sluszne !! u mnie wlasnie z tym wszystkim byl problem !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.01.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Hmnnn....my też mieliśmy takie obawy w łazience górnej, ponieważ powstała ona z pokoju "na nic" nad wejściem Koniec końców wymyśliliśmy, że odpływ liniowy będzie, ale aby uniknąć ewentualnego wylewu na łazienkę (drzwi drewnianych niedaleko) zrobiliśmy jeszcze taki brodzikowy ala cokolik z płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 23.01.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Netmar, Mea, ile wam Rutino zapłacił za te opinie? Venus, moi rodzice też mają taki cokolik Kurde, problemy mogą być ze wszystkim.A wy się czepiacie prysznica Z tego co czytam to najczęsciej problem wynika z tego,ze ktoś ma deszczownice, z której leci więcej niż odpływ moze przyjąć. My deszczownicy nie chcemy. No ale juz dobra, dobra, niech se Rutin ma te niskie brodziki:rolleyes: Za to do kuchni nie dopuszczę W sobotę spotkalismy się na budowie z tym kolegą od kuchni. Pooglądał, pomierzył, ja mu pokazałam zdjęcia kuchni, które mi się podobają. I dalam mu wolną rękę. Ciekawa jestem jaki mi zrobi projekt, a przede wszystkim na ile wyceni A jutro popołudniu zadzwoni koleś od okien i zadecyduje czy będzie montaż w środę czy nie. Ze też akurat teraz znowu ma byc ochłodzenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.01.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Hmnn...Rutinka my mamy i na dole i na górze deszczownicę i ludzie którzy mają niedobraną deszczownicę do odpływu lub na odwrót to jacyś...dziwni są. Szkoda by mi było płacić tyle pieniędzy za jedno lub drugie nie sprawdzając przepustowości. My nie byliśmy pewni czy spadek będzie odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 23.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 NO i jak z montażem okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts