rutinowa żona 10.02.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 http://architekci-wnetrz.com.pl/upload/room/b052d6b7ee05c11951be2db1417f682a.jpg zdj. ze strony architekci-wnętrz.com.pl Też ciekawy pomysł, oczywiscie z małymi modyfikacjami. Fajne lustro przy umywalce do sufitu,a na tej drugiej ścianie zamiast poziomego lustra to pionowy pas. Rutin nie będzie musiał się ogladać podczas korzystania z wc, za to będzie się mozna całosciowo przejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 10.02.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Mi osobiście najlepiej podoba się pomysł z długim lustrem. Tak jak piszesz możesz się cała przejrzeć, dwa powiększy Ci optycznie łazienkę. Kwestia tylko gdzie je umieścić. Co do rozkładu to ja bym chyba wolała umywalkę po lewej na długiej ścianie, ale to już zależy od tego jak wam się wszystko pomieści i czy nie będzie przeszkadzać w dojściu do kibelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.02.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Pomieści się i w jednym i drugim ułożeniu. Natomiast ten pionowy pas lustra miałby sens tylko jakby umywalka była na krótszej scianie przy drzwiach. Wtedy na tej długiej scianie dałoby sie to lustro. Gdybym zamieniła lustro z umywalką to byłoby bez senu, bo bym sie mogła oglądać jedynie siedząc na wc;) Ale cieszę się Pszczółko,ze Ci się te pionowe lustro podoba. MNie też coraz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 10.02.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 a nie da rady zrobić jak na tej inspiracji tzn przenieść kibelek na długą ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.02.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Hm.. Nie wiem czy chce kibelek zaraz obok umywalki.. Widzę ze czeka mnie dziś na budowie dużo mierzenia i rysowania po scianach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 10.02.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 A jakby tak przenieść umywalkę na lewo a długie lustro dać po prawej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.02.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Tak żeby umywalka i lustro się odbijało w tym duzym? No tez to biorę pod uwagę. Choc cały czas chodzi mi po głowie,zeby te pionowe lustro było gdzies w poblizu umywalki. Moze inaczej, co jest nie tak z moim ustawieniem? Może w ten sposób będzie mi łatwiej coś pozmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.02.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Rutinka dużo lustra trzeba dać, bo łazieneczka mała. Ja co prawda lustro w swojej małej mam jedno, ale wielka płyta na ścianie fornirowana lakierowana na wysoki połysk (tafla całkowicie zatopiona gładka) żeby też odbijało. Jak widzę jak pięknie odbija się nasz żyrandol w ściennych płytkach w połysku to masakra Byłoby mega jakby podłoga była w połysku, ale jakoś złamać nogi to nie miałam ochoty Niby można pokombinować tylko z miejscami chlapiącymi, ale czy wam się tak podoba? Ja osobiście lubię płytki na wszystkich ścianach. Białe fugi czyści się np clinem, byleby była zawartość chloru. Psikasz, czekasz, zmywasz, jak nowe. Szare to wcale nie brudne, ale to już kwestia indywidualności. Ja swoje szarości lubię, antracyt też jest fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 11.02.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Bóg zapłać dobra kobieto Szare są brudne dla mojego Rutina, ja tam do większości nic nie mam Ale to też nie tak,że żadne mu się nie podobają. Nie podobają mu się "maziajowate" czy wyglądające jak beton. Jednolite mogą być jak najbardziej Niestety nie jedziemy dziś do Bielska.. Wczoraj spędziliśmy 3 godziny na budowie i dziś to odchorowujemy.. Dawno tak nie zmarzłam.. Szkoda, bo się już strasznie napaliłam na ten wyjazd. Za to wczoraj ustaliliśmy połowę elektryki. Rzeczywiście nie jest to takie proste;) Poza tym pokazaliśmy hydraulikowi co gdzie. W przyszlym tygodniu chce zacząć. No i mam naprawdę ogromny dylemat z umywalką w małej łazience.. Wstepnie dałam ją jednak wg sugestii na tą dłuższą ścianę. Ale w nocy mnie naszło,ze nie wiem czy ja się zmieszczę w szafce pod umywalką z kosmetykami, suszarkami itp.. Ja chyba tam powinnam mieć jakieś miejsce na jakąś wiszącą szafkę..Tylko gdzie?? Oszaleje z tymi łazienkami. To już kuchnia była prostsza:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 11.02.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Ja zawsze miałam umywalkę koło muszli i nie jest źle. Kwestia przyzwyczajenia. A jakaś dłuższa szafka podumywalkowa nie wejdzie tam. Na schemacie wygląda ze jest trochę miejsca chyba że nie jest on w skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 11.02.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Łazienka ma 2,2 x 2. Ściana z drzwiami, to ten krótszy bok. Tam gdzie pierwotnie planowałam umywalkę jest niecałe 120 cm. Umywalkę chcę 60-tkę i taką też planowałam szafkę pod umywalkę. Oj, to będzie chyba ostatnie miejsce gdzie wejdzie hydraulik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 13.02.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 A wpadł mi taki pomysł, chyba wykonalny. Gdyby tak zrobić te lustro tak trochę wysunięte do przodu od ściany a za nim po bokach półeczki od frontu niewidoczne na jakieś rzeczy. Nie wiem co prawda od strony technicznej ile je do przodu trzeba by było wysunąć ale może w ten sposób zyskała być te upragnione miejsce na kosmetyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 15.02.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Pszczółka masz na mysli otwarte półeczki po bokach czy po prostu szafkę z lustrem? U nas od samego rana straszne zawieje i zamiecie Miałam dzisiaj jechać do jednej hurtowni, ale odwołałam to, bo strach na dwór wyjść.. Dzisiaj w planach początek prac hydraulika:D Szczerze mówiąc nie wiem czy już działa Musimy się też zainteresować stelażami podtynkowymi do wc. Szczerze mówiąc to chciałabym wybrać między geberitem a grohe. Ale który i jaki konkretnie model to nie mam bladego pojęcia.. Wiem,ze mam patrzeć na pasujące przyciski. Ale do każdego stelaza, który biorę pod uwagę dobiorę coś co wyglądem co najmniej "może być" i nie kosztuje majątku. Te stelaże to był m.in. powód moich hurtownianych planów. Hydraulik proponuje montaż stelaży jeszcze przed tynkami. Powoli Rutino zaczyna brać się za kafelkarzy. Wolę się umówić i nie czekać potem na nich miesiącami. A w sobotę spotkanie z elektrykiem i mam nadzieję,ze raz dwa się weźmie do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 18.02.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Udało nam się pojechac dziś do Bielska:wiggle: Bardzo się cieszę, bo znalazłam płytki do kuchni:yes: Rako Essencia Lappato biało-szare. Są naprawdę śliczne i bardzo się cieszę,ze znalazłam je u Naberii Musimy tylko przemysleć czy dać kwadraty czy prostokąty. Zdjęcia absolutnie nie oddają jej uroku. Trzeba je zobaczyć na żywo Nawet Rutinowi się spodobały:jawdrop: Ale tylko te białe. Szare, które chciałam dać do wiatrołapu już nie, więc się nie upieram. Białych w wiatrołapie niestety się boję. Wydaje mi sie,ze raz dwa nie umiałabym tych płytek doszorować http://www.wnetrze-design.com/lasselsberger-rako-essencia-lappato-c-4_48.html Rutinowi spodobały się dwie płytki,z czego jedna nawet zachwyciła Bardzo spodobały mu się Casalgrande Metalwood ze wskazaniem na Platino Rzeczywiście są bardzo fajne. Rutino chcial je dać i do wiatrołapu i do kuchni. Nawet wysoka cena mu nie przeszkadza:wtf: http://www.casalgrandepadana.com/index.cfm/1,218,0,0,html/catalogue/Granitoker/Metalwood Drugie ciekawe płytki, na które zwrócił uwagę to Rako Spirit http://www.wnetrze-design.com/spiritszarydak44185plytka-podlogowa-rektyfikowana445x445x10gat1-p-1335.html?cPath=4_68 Podsumowując, plytki do kuchni juz wybrałam, a do wiatrołapu mamy dwa bardzo mocne typy Poza tym byliśmy również w hurtowni. Wybraliśmy stelaże do wc. http://www.1lazienka.pl/_var/gfx/2baf5b5509870584df4888cef5115958.jpg W poniedziałek dostaniemy ostateczną wycenę i kupujemy. Poza tym pan bardzo skutecznie zniechęcał nas do kabiny Sanplastu.. W podobnej cenie proponował znacznie porządniejszego Ronala, tyle ze z niskim brodzikiem np. z Koła. Co do brodzika to akurat wolałabym coś niższego niż 5 cm,ale kabina bardzo ciekawa. Interesujące są drzwi, które mozna składać. http://www.sanswiss.com/images/products/swing-line-f/slf2d-g.jpg Za to dużego psikusa robi nam umywalka Koło Twins.. W zależności od sklepu albo nam sie podoba, albo nie. W niektórych sklepowych aranżacjach super, Rutino mowi,ze jak najbardziej bierzemy. A dziś jakoś tak średnio nam się widziała.. Nie wiem co to się z nią dzieje.. Albo z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 18.02.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Gdzie dokładnie byliście w Bielsku? Co warto odwiedzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 18.02.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Też mam pytanie co takiego jest w Bielsku co warto zobaczyć jeśli chodzi o płytki. Jest taniej? A i gdzie w hurtowni kupujecie stelaże do w-c . Też powoli bede sie musiał rozgladać. Wydaje mi się że pierwszy etap budowy jest o wiele łatwiejszy. Natomist potem ... te wybieranie i dlaczego to a nie tamto. o zgrozo aż sie boję i z przyjemnościa będe sledzic wasze zakupy.Może i ja na tym skorzystam po trochu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 18.02.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 materiały instalacyjne http://www.instalbud.pl/new/ oddział Jastrzębie-Zdrój. Tam bierzemy też stelaże podkibelkowe grohe.nasz instalator ma tam konszachty i wyszło taniej niz u pozostałych kandydatów na instalatorów. Choc zaczeło się nietypowo, przesłali mi wycenę jedynie z ceną końcową, mam brac co jest, bo oni nie będa robić stu wycen z powodu, że gdzieś znajde coś 5zł taniej. dech mi zaparło, ja wam chcę dac moje 11tys zł, a wy mi tak?Ale przysłali ceny bardzo przyzwoite i przystepnie wyjaśniają co do czego służy. Poza tym jak instalator wezmie jakiś złączek za dużo to bez problemu moze zwrócić, a podobno nie wszędzie tak jest.Co do płytek, to żona sie dokładniej wypowie, dziś byliśmy tu: http://www.ceramed.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.02.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 co do stelazy - basic z generita moge popytac za ile by mi dali w fabie ... rutiny pochwalcie sie ile poszczegolne plytki kosztuja ?? tak dla czystej sadysfakcji zebym wiedziala dlaczego takich nie kupowalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 18.02.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 dwa stelaże Grohe z guziczkiem mają razem kosztowac 1250zł. Kafelki 80-120zł, ostateczne ceny podamy jak je w końcu kiedys kupimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 18.02.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Jazda do Bielska,zeby ogólnie poogladać sobie płytki jest bez sensu. Wiekszość mozna również zobaczyć w Rybniku na Żorskiej. Ja chciałam tam jechać,żeby zobaczyć płytki Rako. Cięzko je znaleźć. Jesli chodzi o ceny to: Rako Essencia lappato 89 zł, czyli porównywalnie z netem. Rako spirit 109 zł, czyli trochę drożej niż w necie. Metalwood 132 zł, czyli taniej niż w necie. Z Essencii na pewno nie zrezygnuje Nowy, zdecydowanie pierwszy etap jest łatwiejszy jesli chodzi o wybory:rolleyes: Co do sklepów z płytkami to byłeś w TGSie w Gliwicach? Dziewczyny na rybnickim wątku polecały. BYlam i też polecam Jesli nie zamierzasz kupować drogich płytek Imoli czy Porcelanosy, tylko mieć fajne płytki w fajnych cenach, to warto jechać i poogladać. To jest kolejny nasz przystanek- wyprawa do TGSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts