Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parterówka L&M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W sobotę na budowie była dalsza rodzina męza.

... Nie mam nic przeciwko piwnicom ( miałam w domu rodzinnym), ale takim które są od początku uwzględnione w projekcie. A takie, które pojawiają się bo jest okazja, mnie nie przekonują.

H ha skąd ja to znam!!! pociesze Was... nas tez tak męczyli "mądrymi" radami. Niestety nie można wszystkim dogodzić, w końcu dom buduje sie dla siebie a nie dla innych ;)

...Co do klinkieru to niestety rozczarował nas syriusz cieniowany :( A tak mi się na zdjęciach podobał. Miał być na cokole i słupach. No nic, będziemy musieli szukać dalej.

Komin będzie z grafitowego klinkieru i ten jak najbardziej nam sie spodobał :)

Muszę przyznac ze wzorowi z Was inwestorzy! ;) nam juz dach zaczynają robic a klinkieru nadal nie mamy wybranego ;)

Rewo, trzymam kciuki za dobrą pogodę!

Netmar, no mi cisnienie skacze jak słyszę takie "dobre rady". Każdy wie lepiej od nas,czego my chcemy i potrzebujemy:mad: Całe szczęscie tych "mądrości" jest stosunkowo mało.

A co do bycia wzorowym inwestorem,to nie do konca tak jest ;) To czysty przypadek i oglądanie różnych rzeczy "przy okazji" :)

A u nas rośnie i rośnie :) W piątkowe popołudnie przywitała nas piękna wiecha :) Na co mąż musiał skoczyć do pobliskiego sklepu ;) Śmiać mi się chciało, bo nie ma to jak zapoznać się ze sprzedawczynią z wiejskiego sklepiku, kupując kilka butelek wódki:lol2:

W sobotę budowlańcy otynkowali cały fundament, pomalowali dysperbitem, zrobili ławę pod wejscie i słupy przed wejsciem i zabetonowali słupy wejscia do salonu.

A dzisiaj zabierają się za ocieplanie fundamentu i drenaż. Szybko idzie im ta robota. I w ogóle ponoć super. Wczoraj mąż pojechał z laserowym odległościomierzem sprawdzić czy sciany fundamentowe proste. Ponoć są idealne. Znajomy architekt był zaskoczony precyzją :) Oby tak bylo dalej :) i cały czas panowie twierdzą, ze w tym roku skończą dach. Trzymam ich za słowo ;)

Zaczęłam zastanawiać się nad sposobem otwierania drzwi zewnętrznych. Czy do środka, czy na zewnątrz. Do tej pory bylo to dla mnie oczywiste,że do srodka. Nie znam nikogo, kto miałby drzwi otwierane na zewnątrz. Tzn nigdy w takim domu nie byłam :) Ale zaczynamy się zastanawiać,bo wiatrołap jakiś wielki nie będzie, przed wejsciem będą malutkie schody i tam aż się prosi,zeby otwierało sie na zewnątrz.. No nie wiem, mamy o czym mysleć :)

i parę zdjęć z piątku

http://images37.fotosik.pl/1053/7f8abff8dbe39b68med.jpg

http://images47.fotosik.pl/1091/012e4fb5e52b1d7dmed.jpg

http://images41.fotosik.pl/1058/9e4485d5d499eb3fmed.jpg

Madzia, no zobaczymy. Choc na razie na zadne drzwi się nie zanosi :) Bo albo drogie albo mi się nie podobają:D

Hehe, no tak drzwi drogie są, dlatego my na razie kupiliśmy takie z wyprzedaży (z ekspozycji). Nie są złe, na dokończenie budowy mogą być, może później je wymienimy.

Madzia, ja ostatnio znalazłam takie http://www.stolpaw.com.pl/oferta/drzwi-zewnetrzne/stol17 będą chyba tansze i sprzedają je w moim miescie. tylko musiałabym je na zywo zobaczyć. Tyle ze dziś okazało się ze Najmłodzy Inwestor ma zapalenie oskrzeli, więc na razie nie mogę się nigdzie ruszyć.

Ja mogłabym kupic jakies najtansze marketowe drzwi, ale znam męża- zostałyby na zawsze:D

Napiszę inaczej- 5 lat prosiłam,żeby listwy przypodłogowe w sypialni zrobił. W sypialni i pokoju dzieci rozwaliły nam się rolety. Zwłaszcza w sypialni to dokuczało. w lipcu kupił nowe. I co? I sobie grzecznie w kącie stoją :D Nie, nie, teraz kupujemy największe dziadostwo, co by budowa dała im radę. Jak nie da to ja dopomogę i kupujemy nowe, porządne :) Jak zrobimy inaczej,to będzie tysiac innych wydatków :)

"Bank BPH podjął decyzję o wycofaniu ze swojej oferty kredytów walutowych z dniem 14 września 2011 r. Decyzja ta ma na celu dostosowanie oferty banku do wymogów Rekomendacji S, które wejdą w życie jeszcze w tym roku. Jest także odzwierciedleniem dążenia banku do transparentnej komunikacji oraz oferowania klientom bezpiecznych produktów, w pełni dostosowanych do zmieniających się regulacji i sytuacji rynkowej" - napisał bank w komunikacie. I obiecał, że wnioski kredytowe złożone przed 14 września będą doprowadzone do wypłaty pieniędzy jeszcze na starych zasadach.

I mam nadzieję,ze obietnicy dotrzyma:o

Madzia, ja ostatnio znalazłam takie http://www.stolpaw.com.pl/oferta/drzwi-zewnetrzne/stol17 będą chyba tansze i sprzedają je w moim miescie. tylko musiałabym je na zywo zobaczyć. Tyle ze dziś okazało się ze Najmłodzy Inwestor ma zapalenie oskrzeli, więc na razie nie mogę się nigdzie ruszyć.

Ja mogłabym kupic jakies najtansze marketowe drzwi, ale znam męża- zostałyby na zawsze:D

drzwi bardzo ciekawe :) ja intensywnie poluje na te:):)

<a href=http://img832.imageshack.us/img832/873/drzwizewnetrznedrewnian.jpg' alt='drzwizewnetrznedrewnian.jpg'>

"Bank BPH podjął decyzję o wycofaniu ze swojej oferty kredytów walutowych z dniem 14 września 2011 r. Decyzja ta ma na celu dostosowanie oferty banku do wymogów Rekomendacji S, które wejdą w życie jeszcze w tym roku. Jest także odzwierciedleniem dążenia banku do transparentnej komunikacji oraz oferowania klientom bezpiecznych produktów, w pełni dostosowanych do zmieniających się regulacji i sytuacji rynkowej" - napisał bank w komunikacie. I obiecał, że wnioski kredytowe złożone przed 14 września będą doprowadzone do wypłaty pieniędzy jeszcze na starych zasadach.

I mam nadzieję,ze obietnicy dotrzyma:o

W takim razie trzymam kciuki za pozytywne zakonczenie. Jak tak napisali to nie ma innej opcji... podkładka jest ;)

Netmar, mąż dzis dzwonił do banku i twierdzą, ze kredyt dostaniemy. Uduszę jak bedzie cos nie tak:mad:

Fajne te Twoje drzwi. To Cal, prawda? Kurcze, dziś rzuciły mi się okna w okleinie winchester. Ładne. Mężowi na pewno bardziej by się podobały niż orzech. Orzech dla niego nie jest zły, ale wolałby jasniejsze. Złotego dębu ja nie chcę,a taki winchester byłby całkiem calkiem. Ale tu byłby problem z drzwiami. Niby coś tam da się znaleźć, ale to nie to. Pomyslałam tez o antracytowych pod kolor dachu. Tyle ze wtedy bym musiała to jakoś chyba w srodku pociągnąć, nie? a mąż jest przeciwnikiem szarego.. Ach, dlaczego to wsystko takie trudne!!!!! ;)

Netmar, mąż dzis dzwonił do banku i twierdzą, ze kredyt dostaniemy. Uduszę jak bedzie cos nie tak:mad:

Fajne te Twoje drzwi. To Cal, prawda? Kurcze, dziś rzuciły mi się okna w okleinie winchester. Ładne. Mężowi na pewno bardziej by się podobały niż orzech. Orzech dla niego nie jest zły, ale wolałby jasniejsze. Złotego dębu ja nie chcę,a taki winchester byłby całkiem calkiem. Ale tu byłby problem z drzwiami. Niby coś tam da się znaleźć, ale to nie to. Pomyslałam tez o antracytowych pod kolor dachu. Tyle ze wtedy bym musiała to jakoś chyba w srodku pociągnąć, nie? a mąż jest przeciwnikiem szarego.. Ach, dlaczego to wsystko takie trudne!!!!! ;)

Hehe nikt nie mówił że będzie łatwo :p

A tak na serio - każdy z nas przez to przechodzi. Ja mam na to swój sposób - po prostu jak już się na coś zdecyduję (kolor okien, drzwi, dachówki, itp.) to już nie wracam do tematu, takie rozgrzebywanie nic nie daje, tylko doła :p Po prostu musisz coś wybrać i wbić sobie do głowy że Twój wybór - najlepszy wybór!

Fajne te Twoje drzwi. To Cal, prawda?

zgadza się :) szkoda tylko ze ceny takie powalające ;(

Kurcze, dziś rzuciły mi się okna w okleinie winchester. Ładne. Mężowi na pewno bardziej by się podobały niż orzech. Orzech dla niego nie jest zły, ale wolałby jasniejsze. Złotego dębu ja nie chcę,a taki winchester byłby całkiem calkiem. Ale tu byłby problem z drzwiami. Niby coś tam da się znaleźć, ale to nie to. Pomyslałam tez o antracytowych pod kolor dachu. Tyle ze wtedy bym musiała to jakoś chyba w srodku pociągnąć, nie? a mąż jest przeciwnikiem szarego.. Ach, dlaczego to wsystko takie trudne!!!!! ;)

oj ja od 2 miesiecy mam urwanie glowy z tymi oknami a raczej z ich ostatecznym kolorem!!

Mamy dachówkę z Braas antracytowa wiec chciałabym okna i drzwi w tym kol. ale obawiam się ze całosciowo moze to być zbyt ciemno ;(

Jak na złosc wpad mi do glowy jeszcze jeden pomysł jak dach antracytowy, okna szare i drzwi takie jak zaprezentowałam wyżej :)

Dwa rozwiazania a ostatecznego pomysłu nadal brak!:sick:

Ja mam na to swój sposób - po prostu jak już się na coś zdecyduję (kolor okien, drzwi, dachówki, itp.) to już nie wracam do tematu, takie rozgrzebywanie nic nie daje, tylko doła :p Po prostu musisz coś wybrać i wbić sobie do głowy że Twój wybór - najlepszy wybór!

Tez miałam takie założenie, ale czym więcej do wyboru, tym trudniej zdecydować !!:D

To niby jest proste,bo chcę w orzechu okna, drzwi zewnętrzne i wewnętrzne oraz część kuchni. Ale z drugiej strony boję się,ze moze jest lepsze rozwiązanie, a ja go przegapię,bo uparcie będę zwracała uwagę tylko na orzech :confused:

Ale jak na razie zawsze do mojego orzecha wracam, więc moze pierwsze jest najlepsze :)

za to mam problem z kolorystyką podłogi w kuchni i wiatrołapie. Chyba lepiej czujemy się w beżach (mąż na pewno), ale znów szary jest praktyczniejszy. A ja ostatnia do latania co chwilę ze szmatą. I to jest dopiero poważny dylemat:lol2:

Ale jak na razie zawsze do mojego orzecha wracam, więc moze pierwsze jest najlepsze :)

za to mam problem z kolorystyką podłogi w kuchni i wiatrołapie. Chyba lepiej czujemy się w beżach (mąż na pewno), ale znów szary jest praktyczniejszy. A ja ostatnia do latania co chwilę ze szmatą. I to jest dopiero poważny dylemat:lol2:

Jezeli myslicie o elementach w kol.orzecha tzn okna drzwi itp to ja na Waszym miejscu pozostałabym w podobnej kolorystyce czyli obstawiałabym przy bezach :)