Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parterówka L&M

Recommended Posts

Rutinka, a co byś powiedziała na podłogę woodentic albo may way paradyż ala dechy drewniane na podłogę do gładkich kafli i mozaiki bez tego dekoru w kropki? :) Tak coś mi po głowie krąży, że fajna łazienka spa by wam mogła wyjść w tym połączeniu.

Okna białe czy orzechowe? od strony łazienki

Edytowane przez Venus_m

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moje wyobrażenie o waszej łazience SPA

uwagi:

-zapomniałam grzejnika wstawić

-kabina otwiera się narożnie

-nad kibelkiem te białe coś to szafka na głębokość obudowy geberitu, otwierana na dotyk, można w niej trzymać zapas papieru toaletowego, domestos, kostki do sedesu itp

-na podłodze płytki drewnopodobne - woodentic lub np noce may way by paradyż

-lustro wklejane w płytki

-meble podwieszane, słupek też

-donice takie jak ja mam np cubico na allegro ok 65 zł sztuka, z żywymi (jeżeli przeżyją) lub sztucznymi badylami, zasypane np białymi kamykami (też mam więc możecie podpatrzeć), białe zwężające się ku dołowi

-literki nad wanną tylko na pierwszym zdjęciu, niestety napis robiony w paintcie więc żadna sztuka i dlatego tak koślawo bez oddania perspektywy (takie litery można wykonać z drewna lub ze styroduru i pomalować na odpowiedni kolor, robią to firmy reklamowe)

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/1_1.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Screenshot_5-1.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Screenshot_4-2.jpg

No jasne!! W sumie 4 razy zmienialam projekt i to w kilku wizytach. Wczoraj ostatni raz zmienialismy i juz tak juz pozostanie bez zmian:)

ale dodam ze projekt robila nami inna Pani duzoooo przyjemniejsza i chyba bardziej ozeznana w temacie projektowania. Ogolnie to jestem bardzo zadowolona nie tyle z projektu (bo wiekszosc to moje pomysly) ale z cen i negocjacji!!! :)

Venus, bardzo ciekawy ten projekt! Mam nadzieję,że nie pogniewasz się, ale konkretnie wypowiem się o nim w niedzielę. Jutro robimy imprezę roczkową mojego synka i dziś nie mam głowy do lazienki ;)

Netmar, taka w krótkich wlosach Ci robila teraz? Zeszli Ci z cenami bo pokazywałaś im ceny w internecie, czy jak z nimi gadałaś? A z tymi zmianami to po prostu do nich dzwoniłas, ze jednak nie jesteś zadowolona i chcesz wprowadzić zmiany? Aaa, a te zmiany to byly ciągle z jednymi płytkami? Czy płytki też zmieniałaś?

Rutinka jeszcze jest czas żeby pozmieniać, ale dobrze jakbyście ustalili na bank która kolekcja będzie, wiem że jak ja zmieniałam płytki to ciągle końca nie było widać ;)

R&K jasne z chęcią pomogę, zależy ile masz czasu żeby poczekać na projekt, Rutinka już jakiś czas temu do mnie pisała, a ja ze względu na przenoszenie się na inną uczelnię i związaną z tym obronę pracy licencjackiej mam teraz mało czasu.

Mam pytanie, na które muszę dać odpowiedź w poniedziałek:)

Kaloryfer zostawić tak jak jest w projekcie (między wanną a prysznicem) czy przenieść np pod okno? Jak już kiedyś pisałam kaloryfera na razie nie będzie, ale muszę mieć gniazdko. I nie wiem gdzie lepiej będzie je dać. Jeszcze jest wersja taka,ze kaloryfera w łazience nie dawać, a dać go do pralni obok. Kaloryfer może być potrzebny do suszenia na szybko ciuchów.

A drugie pytanie- co myslicie,zeby nad lustrem była tylko jakaś jedna podłuzna lampka? Chyba lepiej to będzie wyglądać niż dwie po bokach, co?

Venus, tak wstępnie tylko. Rutin stwierdził,ze baardzo ciekawie wyszła Ci ta łazienka:D

Mnie się wydaje czy przesunęłaś umywalkę? Na wizualizacji płytki na scianie wyglądają na szare, takie są? ;)

Fajnie ta podłoga wyglada, ale nie wiem czy nie puści nas z torbami:rolleyes:

Świetnie wygląda ta podłoga w połączeniu z płytkami.

Kaloryfer ja osobiście wolała bym w suszarni. Głównie ze względów estetycznych. Będziesz też mogła na nim pranie powiesić i nikt nie będzie go oglądał. Jedyny minus to nie wiem czy uda Ci się dzieci nakłonić by zanosiły wilgotny ręcznik do pomieszczenia obok. No i jeszcze kwestia taka: czy jeden grzejnik da radę nagrzać te dwa pomieszczenia - ale chyba będziecie mieli też podłogówkę?

Lama nad lustrem moim zdaniem lepsza niż z boku, chociażby ze względu na wysoką szafkę zaraz przy zlewie.

A do łazienki wpadł mi jeszcze jeden pomysł, nie wiem tylko czy nie będzie za wąsko ale już mówię.

Domyślam się że muszla musi być zabudowana bo macie tak na obu projektach. A jakby tak tą zabudowę zrobić nie na samą muszlę a aż do ściany prostopadłej - nie było by uskoku. Wszystko wykafelkować tą jasną płytką, a to lustro co Venus zaproponowała nad samym wcetem pociągnąć do prysznica, a w prysznicu zrobić wnękę o szerokości lutra - będzie wtedy taka półeczka na kosmetyki. Chyba właśnie u Venus widziałam taką półeczkę?? A tą mozaikę dać tak jak przy lustrze umywalkowym tzn pasek nad i pod lustrem i tą półeczką. Albo można by było wtedy wykorzystać ten dekor w kropki, który wam się podoba i ewentualnie obudować mozaiką wannę.

Pszczółko, o ile dobrze przeczytałam to nad kibelkiem jest szafka a nie lustro:) Pomysl masz ciekawy, ale wtedy przesunąłby mi się prysznic w stronę wanny. A tego nie chcę, bo mi się dupa nie zmieści jak będę dzieci kąpać:D

Z ogrzaniem łazienki problemu nie ma, bo tam wszędzie będzie podlogówka. Kaloryfer tylko do suszenia czegoś na szybko. Choć kurcze kusi mnie,zeby jednak był miedzy wanną a prysznicem. Ciepły ręcznik po kąpieli...:rolleyes:

Dzieki za opinię w sprawie lampki :) Podoba mi się twoja odpowiedź ;)

Venus, w tym przejściu raczej będzie ciężko, bo 1. szerokie nie jest. 2. nie chcę, wchodząc do łazienki, natykać się na suszące się gatki dzieciaków. 3. przypominam,że tam ma być wejście do pralni :)

Swoją drogą co sadzisz o tym,zeby te wejście zaslonić jakąś fajną zasłonką? Np białą jesli kafelki będą białe. Bo sie okazuje,ze z drzwiami tam będzie problem (mialy byc przesuwne, tylko nie bardzo jest na nie miejsce).

Byliśmy na budowie :)

W piątek nie napisałam, że hydraulik zakończył pierwszy etap swojej pracy:) Przeprowadzili próbę szczelności i okazało się, ze jedna rurka była pęknieta.

A dziś byliśmy zaskoczeni, że elektryka jest już na końcówce:eek: A zaczęli w czwartek. Wszystko wygląda fajnie. Jutro zaraz po pracy jadę na budowę jeszcze parę rzeczy elektrykowi pokazać.

Poza tym spotkaliśmy się dziś z panem od kuchni. Zrobił wszystko tak jak chciałam, cenę ma atrakcyjną, więc wykonawca kuchni wybrany :)

Pojawił się jeszcze kafelkarz nr 2. Pomierzył wszystko i czekam na wycenę. Ma zrobić dwie- opcję z drewnianą podłogą w małej łazience i kafelkowaną.

Jutro Rutino musi zadzwonić do tynkarzy i umówić się juz na konkretny termin :)

Jak to jest, jak mam projekt łazienki i chciałabym zmienić kafelki,to musiałabym płacic jak za nowy projekt?

Chyba tak choc ich jest ich duzo z krotkimi wlosami ;) na bank wiem ze ma na imie Sylwia

Z cenami zeszli blisko o 2500 za 2 lazienki. Na spotkaniu podalam ceny ktore znalazlam w necie (http://www.plytki24.pl) najtaniej jak bylo i oni dali cenę pośrednią. Jezeli chodzi o zmiany to bylo to tak ze wczesniej zrobili mi 2 projekty ( na miejscu kilka razy zmieniane na rozne rodzaje plytek) teraz jak bylam ponownie poprosilam o zmiane projektu ( argum. ze nie jestem zadowolona z poprzednich proj.) i to w 2 lazienkach! W sumie byly 4 projekty zapisane ale kilka razy modyfikowane :). Tak wiec najlepiej jeszcze raz pojechac (wczesniej sie umowic) i do bolu siedziec i wymyslac. Jezeli jestescie pewni w 100% gdzie co bedzie stalo tzn wanna, prysznic itp to juz polowa roboty reszta to juz wybor plytek i na tej bazie mozesz zmieniac i porownywac projekty.

Tez jestem ciekawa! Ja juz 3 studia przerobilam i nadal myśle nad zmianami w projekcie.

Wasz projekt juz gotowy??

Hehe, naszym projektem zajmuję się sama :) Mamy małą kuchnie, nie ma co wymyślać. I trochę szkoda mi kasy na projekty, studia....będzie albo IKEA, albo BRW, albo coś podobnego... zresztą to jeszcze temat otwarty dlatego pytam, szukam, podpatruje...

Hehe, naszym projektem zajmuję się sama :) Mamy małą kuchnie, nie ma co wymyślać. I trochę szkoda mi kasy na projekty, studia....będzie albo IKEA, albo BRW, albo coś podobnego... zresztą to jeszcze temat otwarty dlatego pytam, szukam, podpatruje...

:) szkoda kasy racja dlatego szukalam studia ktore robi to bezpłatnie :)

Witam poniedziałkowo :)

Kuchnię będzie nam robił znajomy. Nie podam więc namiarów, bo robi to tylko po znajomości..

Na razie wszystko mi rozrysował na kartce, było mi to niezbędne do inastalacji elektrycznej. Jak zrobi wizualizację to wrzucę do dziennika. Ale będzie bardzo podobna do tego, co sama sobie rozrysowałam w programie ikei. Na lewo wysoka zabudowa, pod oknem zlew, a po prawej stronie płyta plus mały półwysep z krzesłami. Na ścianie nad płytą trzy poziome szafki.

Netmar, czyli dobrze zrozumiałam, ze miałaś projekt łazienki, w domu przemyslałaś i przy nastepnej okazji zmieniłaś płytki? Ja sama nie wiem co zrobić. Raz chcę zostawić swoje Kaleydosy, a za chwilę myślę o tym, żeby zmienić na Paradyż Apasionate. No ale tak czy siak projekt trzeba zmienić. Ja nie lubie takich sytuacji.. No ale co zrobić, trzeba tam znów jechać.

Zaraz po pracy pojechałam na budowę :) Doszło do ostatnich ustaleń z elektrykiem i mam nadzieję,ze będę ze swoich decyzji zadowolona :)

12 marca tynkarze mają zacząć pracę w swoim domu:wiggle:

Netmar, a wylewki też Ci Barnabas robił?

Netmar, czyli dobrze zrozumiałam, ze miałaś projekt łazienki, w domu przemyslałaś i przy nastepnej okazji zmieniłaś płytki? Ja sama nie wiem co zrobić. Raz chcę zostawić swoje Kaleydosy, a za chwilę myślę o tym, żeby zmienić na Paradyż Apasionate. No ale tak czy siak projekt trzeba zmienić. Ja nie lubie takich sytuacji.. No ale co zrobić, trzeba tam znów jechać.

Tak, własnie tak to przebiegalo... zrobili projekt po czym przez 2 mc zastanawialam sie czy wybralam dobre kafle! Tez mialam takie dylematy co do ostatecznej koncepcji projektu i wyboru plytek! Najlepiej jak ograniczysz sie do 2 rodz. plytek i nad ogolnym zaakcentowaniem danych ścian czy elementow w laz. reszta pojdzie juz łatwo :)

Przycisnij do myslenia te projektantki z TG.. ;) i wymyślaj do bólu az bedziesz w 100% zdecydowana!

Netmar, a wylewki też Ci Barnabas robił?

Tak, 12 marca wchodzą :)