rutinowa żona 27.03.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Czyli decyzja podjęta. Wanna będzie 1 albo 3. Albo inna o podobnym wyglądzie:D Szukam baterii wannowej, stojącej. prostej, dobrej ale też w dobrej (dla mnie, nie sprzedawcy;) ) cenie:D Moja hurtownia nie popisała się z wyceną mojego zlewozmywaka. Tekę Kea 60 B- TG wyceniła na niecałe 780 zł. A w necie kupię średnio za 650 zł z przesyłką. Za to znalazłam jeszcze jeden ciekawy zlewozmywak. Nie wiem czemu wczesniej go nie zauważyłam. http://nokautimg1.pl/p-47-4c-474cd72dfb3d86f39c112b104411608d500x500/franke-sirius-651-rabaty-do-400-zl-na-zakup-sprzetu-agd-tylko-do-piatku-25-11-2011r.jpg To jest franke sirius. Na necie ok 620 z przesyłką. I jest również w kolorze białym.. To gdybym zdecydowała się na biały blat i jednak chciała biały zlew. Tylko jest troche dłuższy od teki, a to znaczy mniej blatu roboczego. Zeby jednak nie było za rózowo. Wczoraj miał przyjść styropian na podłogę. Owszem przyszedł, tylko nie ten co miał Rutino kazał to zabrac. Tyl, ze własciwego nie ma.. W innej hurtowni będzie, ale w piątek lub sobotę będą mogli przywieźć. Super.. Dzis lub jutro miał wchodzić hydraulik.. Czyli prawie tydzień w plecy.. No ale trudno. Dzisiaj jednak zadzwonili,ze może już w czwartek będzie. Czyli opóźnienie jakieś duże nie będzie. Rutino mnie męczy,zebym okna w domu umyła:D Jak mu wytłumaczyć, ze teraz nie ma sensu i lepiej po wylewkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 27.03.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 a co on chce już firanki wieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.03.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Okna należy umyć po zakończeniu prac brudnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 27.03.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ... czyli po malowaniu - zapomniałaś dodać no chyba że ktoś ma inna definicje prac brudnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.03.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 rutinka po tynkach warto przemyc okna bo nie zawsze sa dokladnie pozaklejane i zeby tynk na nich nie zostal ... u mnie na jednym oknie bylo uciaprane i nie widze tego jak bym to na cale lato zostawila!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.03.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Rutinko a może zaproponuj Rutinowi żeby umył jak mu tak śpieszno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 27.03.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Rutinko, a może taka wanna?http://img819.imageshack.us/img819/4999/lusso.jpg To jest Riho, model Lusso. Widziałam ją na żywo i jest naprawdę fajna - dość głęboka i co ważne przy prostokątnych - szeroka na dole.Ja też planuję w jednej łazience wszystko w kwadracie. Praktycznie wszystko już mam razem z wanną taką jak powyżej. Baterie mam z Tresa, może będą Ci odpowiadać?http://img703.imageshack.us/img703/1968/tresc.jpg Model Cuadro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.03.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Tylko trzeba pamiętać, że ten Tres Cuadro jest masywny, dla nas był aż za i dlatego odpadł, a wylewka wodospadowa śniła mi się po nocach Taka uwaga z mojego doświadczenia Czy planując kwadraty w łazience chcecie mieć też wszelkie wieszaczki i inne akcesoria w kwadracie? Jeżeli tak, to radzę brać pożyczkę, bo dozownik to koszt średnio 600 zł. Ja na szczęście mam połączenie kwadratu i okręgów więc mam łatwiej, jednak nie ukrywam że wolałabym kwadraty ... i tak po roku nie mam jeszcze stojącego wieszaka na ręczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 28.03.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Rutiny tak jak obiecałam donoszę sprawozdanie z naszych wylewek... tak wiec.. zaakceptowane, równo i bez "wpadek" Narescie udało się odchaczyć kolejny etap Teraz mozna smiało mówić o domku a nie budowie Co do czyszczenia okien to tez zalecam, tyle ze od srodka i głownie ramy w celu odmoczenia ewentualnych zachlapan z tynków -o ile takie wystąpiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 28.03.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Venus nasza umywalka jest dośc duża i ten Tres akurat pasuje (w sklepie przymierzaliśmy do umywalki, a później i tak taniej przez internet kupiliśmy). Oczywiście mamy kaskadę Za wieszak na ręczniki będzie mi robił grzejnik (też kanciaty) jest akurat między wanną a umywalką. O dozowniku jeszcze nie myślałam, ale widziałam ładne dozowniki kubki na szczoteczki i szczotki na wc w jednym sklepie u nas i ceny były przyzwoite (ok 30 - 50 zł za element). Może te dodatki sobie od kogoś na parapetówkę zażyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 29.03.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) Trzeci raz zabieram się za tego posta:rolleyes: Andzia, witaj Wanna fajna, baterie super. Też brałam je pod uwagę. Ale mają jeden mankament- cena baterii wannowej Niestety nie do przeskoczenia, więc odpada. Okna jednak umyję Jeśli zostało na nich coś po tynkach, to chyba im szybciej, tym lepiej. Oczywiście decyzja musi nabrać mocy prawnej. Moze to się stanie po swiętach:D A ja dziś znów latałam po sklepach z łazienkami. Szukam m.in. baterii do dużej łazienki i płytek do małej. Co do baterii to chyba zdecyduję się na te Deante Primo, nic mądrzejszego nie wymyślę.. A w sprawie małej łazienki na pewno nie omieszkam was pomęczyć. Ale to nie dzis Jutro przyjeżdza styropian. Daj Boże, tym razem właściwy PS. to pisalam ja, rutinowa Edytowane 29 Marca 2012 przez rutino78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.03.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Styropian przyjechał. Ale tylko połowa. Reszta bedzie we wtorek. No nic, dobrze że hydraulik może już zacząć robotę. Jeśli nie będzie -20 st. to jutro jadę przemyć okna Nie dało się odwlec na "po świętach" I jutro jedziemy do ostatniego sklepu z płytkami. tam podejmujemy decyzję, jakie płytki w małej łazience. Jesli tam nie wybierzemy, to łazienki nie bedzie:D Bo już więcej latania za kafelkami nie zdzierżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.03.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Ja kupiłam kiedyś dozowniki w Ikei ze stali nierdzewnej za 35 zł chyba sztuka...zardzewiały raz dwa ale takie pseudo ceramiczne z LM za 21 zł sztuka są bardzo dobre, nawet po roku Rutinka plan ambitny, też tak miałam a później mówiłam że mam wizję i muszę jechać na Bartycką Jak nie wiesz jak zrobić dolną łazienkę to zrób tak żeby jak najbardziej pasowała do reszty. Ja wyszłam z takiego założenia i właśnie chyba ta łazienka będzie moim ulubionym miejscem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.03.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 (edytowane) Obroniony Venusku Ja mam tych wizji już tyle,ze jak tego nie uporzadkuję i nie podejmę decyzji to oszaleję Mała łazienka (na tym samym poziomie co i duza, bo to parterówka ) jest przy sypialni, tylko dla mnie i Rutina. Bardzo bym chciała ją powiązać z sypialnią. Tzn. jesli dam jakiś kolor do łazienki to chciałabym go powtórzyć w sypialni,zeby tworzyły fajną całość. Jakbys się nudziła to Ci mogę ją powierzyć Nie chcę robić zadnego projektu, bo po doświadczeniach z dużą łazienką, tylko będę się wkurzać. Chcę to sama korzystając z Waszych wielu rad. Bedę zdrowsza psychicznie i można wymyslać totalnie od podstaw (tak jak wymysliłaś z dużą). Łazienka ma 2,2x2. Drzwi 80cm na krótszej ścianie. Jest tam prysznic, umywalka i miska sedesowa. http://img69.imageshack.us/img69/5803/rzutmaejazienki1.png Jest kilka wizji na jej wykończenie. 1. Rutino chciałby coś kremowo- brązowego. Typu opoczno zebrano, ale nie podoba mu się dekor. 2. Podoba nam się też Paradyż apasionate. I teraz dwie wersje: a) cała biała, ewentualnie z dekorem i drewniana podłoga (to chyba musimy odrzucić przez kasę) lub drewnopodobne płytki b) połaczyć białe i czarne płytki lub/i dekor i do tego podłoga z innej serii. Apasionate ma białą. Ja bym wolała czarną, ewentualnie coś innego pasującego. jakieś opinie? Bedę bardzo wdzięczna. Żeby nie było,ze tak nic do małej lazienki nie wybraliśmy, to na pewno damy tam baterie kludi zenta. http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR1Wd7K270rS-nvY9jltPcpkyFqcng2Hnwt7ie7x1VB8T9OdDnf Umywalkę cały czas chciałam Koło twins z szafką koło domino, ale Rutinowi nie podoba się umywalka, więc bierzemy też pod uwagę Elitę Kwadro. Cenowo nam pasuje i jakościowo chyba tez nie najgorsza. http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRF8_FUmCMBBYwQPMapBhllN91TJq3Q_p2r5DPf7bbC4SAdu4rhmA Edytowane 30 Marca 2012 przez rutinowa żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.03.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 też najmniejszą "łazienkę" jeszcze nie urządziliśmy - tzn jest to WC dla gości w korytarzu - ponieważ jest mała to chyba zaszalejemy i pójdą piękne (i drogie) hiszpańskie płytki .... białe ... czarne ... może jeszcze jakiś inny ciekawy akcent ... ale najlepsze jest to że nie takie zwykłe .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 31.03.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Rutinka...ja to wiszę Konradowi wizualkę łazienki dużej jeszcze. To jest priorytet, później mam w kolejce jeszcze 2 osoby. Może coś na szybko się wyciśnie. My mamy w dolnej Kludi Zenta i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 31.03.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Konrad, z niecierpliwością czekam na to, co wymyślicie! Venus, cieszę się, ze Zenta Ci się sprawdza, bo ja się na nią uparłam i nie odpuszczę Projektem się nie przejmuj, to taka luźna propozycja była Poza tym trochę się pozmienialo.. Ale po kolei. -20 st nie było, ale okien na budowie nie umyłam. W mieszkaniu tez swoją drogą Jednak za zimno na latanie ze szmatą, a aż tak się z tym nie spieszy,zebym miała ryzykować kolejną anginę. Udało się za to pojechać do tego ostatniego sklepu z łazienkami Tam Rutino stwierdził, ze jednak paradyż apasionate są bez wyrazu i ich nie chce:wtf: Oszaleje z tym chłopem, bo do tej pory mu się podobały:rolleyes: Zaczęlismy więc kombinować od nowa. Wpadła nam w oko Ceramika Końskie, seria Oxford http://www.ceramikakonskie.pl/pl/strona.php/module=Oferta/action=Pokaz/IDKategorii=53/ Podobało by mi się połaczenie tych białych, szarych i grafitowych z czerwonym paskiem. Dekory mnie jakoś wybitnie nie zachwycają, ale też nie mówię im stanowczego NIE. Mieliśmy wybrać dziś ostatecznie plytki, ale skonczyło się na dwóch typach (kolejność nie jest przypadkowa): 1) Ceramika Końskie Oxford 2) Paradyż Apasionate + podłoga drewniana/ drewnopodobna, ze wskazaniem na drewnopodobną (tylko i wyłacznie ze wzgledów finansowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.03.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 rutinko ja mam umywalke kolo twins /z misa prostokatna/ i szczerze ci powiem ze srednio jestem z niej zadowolona ... moim zdaniem jak na moja duza lazienke to ta umywalka jest za mala ... na dole w malej lazience mam ego i ta jest rewelacyjna!!! zwroc uwage na "rogi" w umywalce - zbiera sie tam brud i nieladnie to wyglada ... przy owalnych misach nie ma tematu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 01.04.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Dzięki Mea Rutino też coraz bardziej kręci nosem na tą umywalkę. Rzeczywiście będę musiała poszukać czegoś prostokątnego, ale bez całkiem kanciastego środka.. Tak swoją drogą przypomniało mi się,ze ostatnio widziałam mój zlew z teki w castoramie. I teraz uwaga. na allegro cena jest ponad 600 zł. W mojej hurtowni dostałam cenę 779 zł. w TGS w Gliwicach 730. Myslałam,ze w Casto bedzie podobnie jak na allegro. A tu niespodzianka! W Castoramie zlewozmywak kosztował ... 870 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 03.04.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Mała łazienka wg forumowej Szocik http://images46.fotosik.pl/1431/f93c59919a3954d6med.jpg http://images50.fotosik.pl/1483/76deeabf331b7004med.jpg A teraz czekam na pomysł pani z salonu (zaznaczam- innego niż poprzednio ). Od wczoraj hydraulik robi podłogówkę. Dziś miala dojechać druga część styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts