Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parterówka L&M

Recommended Posts

Venus, mówisz,zeby przy wannie zrobić płytki tylko na wysokość jednej płytki?:)

(ten jeden raz jeszcze możesz napisać o tej łazience ;) :) )

Jakieś kosmetyczne poprawki w tej wersji jak nabardziej mogę wprowadzać.

Dziewczyny, bardzo dziękuję za to,co napisałyście. Nie chcę,zeby dom doprowadził mnie do szaleństwa. Moja rodzina ma się dobrze czuć w naszym domu. I najlepsze rozwiązania to takie, które spodobają się mnie, męzowi, dzieciom.

Forum muratora jest fantastyczną sprawą, ale czasem też przekleństwem.

Super jest, bo sama na wiele pomysłow bym nie wpadła. kazdy moze wyrazić swoje zdanie a ja mogę ocenić czy w moim przypadku będzie to bardzo istotna informacja czy nie, czy będzie mi cos przeszkadzać czy nie. jak już wielokrotnie pisałam, lubię tutejszą burzę mózgów,bo dzięki niej mogę wybrać rzeczy, ktore dla mnie są najlepsze.

Niestety forum też czasem bywa przekleństwem. Ogladam galerie domów i zachwycam się niektórymi. Czytam, jak dziewczyny dążą do perfekcji i czepiają się rzeczy, na które ja bym pewnie uwagi nie zwróciła. I człowiek też próbuje stworzyc idealny dom. Patrzy np na coraz droższe materiały. A nie zawsze sie tak da. Poza tym zawsze można się katować myslą, ze mozna było zrobić inaczej, lepiej. A na to chyba szkoda czasu i zdrowia :)

Trzeba więc pytac, słuchać, czytać, a potem wybierać z tego to co podoba się nam- mnie i męzowi :)

Venus, moze inne pomieszczenie się Tobie spodoba :) I na pewno będę cię prosiła,żebys mi doradzała przy innych pomieszczeniach :) Czy tego będziesz chciała czy nie :p

Edytowane przez rutinowa żona

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rutinka dziękuję za pozwolenie :) Odmówię jednak komentarza, bo nie chcę zasiać Ci niepotrzebnie wątpliwości. Ja po prostu widziałam tylko jedną (moim zdaniem) udaną realizację z płytkami w miejscach chlapiących dlatego tak sceptycznie do tego podchodzę. Rób tak jak czujesz i uważasz, co Ci po aplauzie na forum jak sama na codzień nie będziesz się czuła dobrze? :)

Moja łazienka górna zebrała raczej pochwały (ale na razie wystawiałam ją tylko w czeluściach wątku, więc do końca nie wiem czy ogół na wątku na łazienkowym zaakceptuje), ale wiesz była też masakryczna krytyka. Nie przejęłam się w ogóle, bo mi dobrze tak jak jest. Codziennie wchodzę do niej i jestem zadowolona z każdej swojej najmniejszej decyzji. Tego życzę i wam, ile ludzi tyle zdań.

Co do innych pomieszczeń, to pewnie o moje zdanie nie będziesz musiała prosić, bo czytam i komentuję raczej regularnie :)

Moja łazienka górna zebrała raczej pochwały (ale na razie wystawiałam ją tylko w czeluściach wątku, więc do końca nie wiem czy ogół na wątku na łazienkowym zaakceptuje), ale wiesz była też masakryczna krytyka. Nie przejęłam się w ogóle, bo mi dobrze tak jak jest. Codziennie wchodzę do niej i jestem zadowolona z każdej swojej najmniejszej decyzji. Tego życzę i wam, ile ludzi tyle zdań.

Co do innych pomieszczeń, to pewnie o moje zdanie nie będziesz musiała prosić, bo czytam i komentuję raczej regularnie :)

Czyli nie obrazisz się jak w tym przypadku oleję Twoje niepochlebne uwagi?:lol2: ;)

Projekt małej łazienki jeszcze nie jest gotowy, zadzwonią. Mamy na razie czas, więc ok.

Szlag nas trafia z hydraulikiem. Mnie zwłaszcza. Facet przed świętami mial skonczyć ogrzewanie. Nie wyrobił się na jakiejś robocie, więc miał zacząć wczoraj lub dzis. a dzisiaj zadzwonil do Rutino,ze jednak piątek lub sobota. No łeb mu ukręce. A jak się wkurzę, to każe mu przerabiać całą łazienkę (wedle pewnego projektu Julianny;) ) i nie dam na to złotówki:D Kurde, wylewki miały dawno schnąć a tu d... Prawie miesiąc w plecy.

Na poprawę humoru- uwielbiam zapach jasminu. Postanowiłam więc,ze sprawię sobie jaśminowiec do ogrodu :)

Takie cudo będę miała :)

http://images8.fotosik.pl/1831/9fe258b146818c14.jpg

Pisze to ta,co chciała wyasfaltować cały teren wokół domu :D

A to ja nie napisałam,ze sobie sama znalazłam dom Nasz?:lol2: Piekny ma dom, piękny :)

Ale jak juz pisałam, musiałabym zrobić zabudowę całej ściany a to mi wyraźne zwęzi tą część łazienki (która od początku szerokością nie grzeszy). A nie będę rozwalała teraz pół ściany,zeby to ukryć w ścianie :) Więc po ptokach;) No chyba ze hydraulik bedzie miał jeszcze większe opóźnienie:D tfu, tfu!

A co do opóźnienń fachowców, to do tej pory mielismy szczęście. I szkoda mi tych ludzi po nas, bo też sie będą wkurzać. Hydraulik osioł,ze sie naumawia i potem nie wyrabia. Wkurza mnie to,ale mniej niz się spodziewalam. Bardziej wkurzała mnie łazienka:D

Właśnie doszłam do wniosku, że nie mogę oglądać wnętrz nasz, Venus-m, Marjel, Karoliny, Efilo i wielu innych, bo po prostu... no są niedoścignione :) Dla mnie. Powoduje to masę frustracji i potem muszę prędziutko wyważać nastrój myślami o tym, że są tacy, którzy nie mogą nawet pomarzyć o moim niedoskonałym domku :D

I tym optymistycznym akcentem witam się dnia dzisiejszego i śmiem zauważyć, że dzisiaj jest o jeden dzień mniej do tego, w którym zaczną Ci lać wylewki :D

Aniu, pieknie to napisałaś. Mimo,ze niemożliwe jest zrobienie takiego domu, jak mają niektórzy forumowicze, to trzeba mysleć o tym,ze bardzo wiele ludzi chciałoby być na naszym miejscu i budować dom :) I nasze domu będą tak samo piękne! Piękne,bo nasze!!!! :)

Nastroiłaś mnie mega pozytywnie. Zwłaszcza ostatnim zdaniem:D

Tak to prawda,oglądając czyjeś wnętrza człowiek wpada we flustrację :sick: tak piękne wnętrza mają forumowiczki,że dech zapiera,ale cóż mamy jak mamy.A NASZ ma cudnie,ale moim faworytem jest dom Justyny OLBRZYMEK można go obejrzeć u Nasz.A czy Ty Rutinko jesteś blondynką i masz zielony wózek,bo jak tak to Cię widziałam:p przy Waszym domku.Ja to się już nie mogę doczekać Waszych wnętrz,i nie denerwuj się za bardzo tą budową,bo jeszcze wszystko przed Wami.Byłam nie dawno u znajomych na Katowickiej,bez komentarza dopiero jak zamieszkasz w domu to zobaczysz te luksusy jakie masz,ja przecież mieszkałam w blokach nawet 4 pokoje miałam heh ale teraz mieszkanie w bloku wydaje mi się takie małe,MIŁEJ NIEDZIELI WSZYSTKIM ŻYCZĘ:wiggle:

Gingeros, dziś będziemy na budowie, to moze porobie parę zdjęć. U nas cisza, nie wiem czy hydraulicy zaczęli robotę:rolleyes:

Za to od piątku mamy już światło:wiggle:

Nazwa, to nie byłam ja:) Jestem brunetką z niebieskim wózkiem ;) Jak kiedyś mnie zobaczysz to zapraszam :)

Mam nadzieję, ze w najblizszym czasie bede miała więcej okazji do pojawiania się na budowie. Zwłaszcza, ze Rutino miał w czwartek urodziny i dostał grilla:) Trzeba będzie go kiedyś wypróbować :)

Konrad, jaki Cię zaszczyt spotkał ;)

W imieniu Rutina dziękuję :)

Byłam dziś w koncu na budowie. Stęskniłam się :) Pojechalismy ze znajomymi, którzy zaakceptowali nasze poczynania :D

Przede wszystkim niesamowite wrażenie robi światło. Kolejny krok do tego,by ten budynek stał się naszym domem :)

Tynki są coraz bielsze i wyglądają ślicznie.

Poza tym hydraulicy w końcu się pojawili i zrobili dwa pokoje.

Jest dobrze, ważne że w koncu ruszylismy.

dowód,ze jest światło

http://img52.imageshack.us/img52/5883/sdc10763j.jpg

dowód,ze hydraulik w końcu nas zaszczycił swoją obecnością

http://img703.imageshack.us/img703/5372/sdc10766.jpg

http://img3.imageshack.us/img3/1876/sdc10765p.jpg

Wczoraj wieczorem Rutino pojechał z moim tata pooglądać płot, którego nam trzeba,zeby sie odgrodzić od sąsiadów. Tzn płot już z tej strony jest, ale sąsiedzi maja altankę na wysokości naszego tarasu i jakoś wolałabym,zebysmy nie podglądali się wzajemnie;) Dlatego będzie od tej coś takiego:

http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/b6/5c/79b315a6f31cf24b10d74d6473df-44196411_d.jpg

Płot, który miał byc tylko zobaczony, został zakupiony:) W czwartek będzie na budowie. W przyszłym tygodniu powinni go postawić (Rutino z moim tatą) :)

Jutro na budowie pojawi sie pan od rekuperacji. Poustalać jakieś szczegóły i na dniach bierze się do roboty :)