rutinowa żona 24.04.2012 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Dostalismy pierwszą wersję małej łazienki. Na pewno będzie parę poprawek. Sprzętów nie przesuwam, jedynie umywalka moze być ciut w prawo przesunięta.- za duza ilość mebli , poza tym kolorem rozwalalają całą łazienkę. Na pewno będą białe, no i nie tyle!- nie podoba mi się ten pas kwiatowy przy lustrze- pasy poziome to dobry pomysł tylko są tak dziwnie poucinane, nie bardzo kumam czemu- oczywiście sufit będzie prosty (widzę tam jakieś podwieszane elementy) no i drzwi są otwierane na zewnątrz.- lustro jakoś dziwnie wygląda http://img809.imageshack.us/img809/15/99993711.jpg http://img831.imageshack.us/img831/9844/45245106.jpg http://img205.imageshack.us/img205/2925/28300359.jpg http://img806.imageshack.us/img806/337/96948345.jpg http://img851.imageshack.us/img851/7347/65030748.jpg http://img585.imageshack.us/img585/7248/72061308.jpg Proszę o opinie i sugestie dotyczące ułozenia kafelek, szafek i lustra. Powtarzam- sprzetów nie poprzesuwam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 24.04.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Pani się napracowała.No więc:Nie podoba mi się ta szafka koło prysznica. Raz ze jest tam jakby na siłe wcisnięta, dwa nie wiem czy to wygodne, trzy dużo się w tym kącie dzieje i jest dość ciasno. Zastanawia mnie też ta szafka wisząca przy zlewie, mam wrażenie, że będzie trochę przeszkadzać przy korzystaniu z muszli. Lustro jest dość wąskie i może dlatego sprawia dziwne wrażenie. Na ścianach bardzo dużo się dzieje. Gdybym robiła dla siebie to napewno nie robiła bym takich schodków z szarych płytek (jedna ściana wysoko druga nisko, potem znów wysoko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 24.04.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ja bym też zrezygnowała z tych szafek wiszących i zostawiła tylko tą pod zlewem, a lustro dała szerokości szafki umywalkowej. Co do płytek,mi się nawet podobają te szare pasy na różnej wysokości - zrezygnowałabym tylko z tych kwiatuszków i dała tam też wąski czerwony pasek (taki jaki jest przy WC), Rutinki, a czemu obydwie łazienki w odcieniach szarości? Nie chcecie żadnego kolorku wprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 24.04.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Macie podobne spostrzeżenia. Z szafkami rzeczywiscie przekombinowane. I drazni mnie ten kwiatowy pas. Czerwona listwa na wc mi się podoba. Moze faktycznie warto jeszcze ją dać w okolice umywalki. Poziome pasy w załozeniu mi się podobają, ale nie podoba mi się ze są tak poobcinane i wyschodkowane. Madzia, druga łazienka bedzie czarno- biała A na poważnie to po prostu te płytki najbardziej nam przypadły do gustu. I ich szarość nie ma tu nic wspólnego. Chciałam do małej coś brazowego (a raczej Rutino chciał) ale jak przyszło co do czego, to nic wspólnie nas nie zachwyciło. Nie jestem fanką szarego. Po prostu czasem ten kolor wybieram, tak jak i inne. W wiatrołapie wybrałam szary tylko ze względu na to,ze mam nadzieję,ze mnie będzie widać brud;) No ok, na razie cięzko z innymi kolorami, bo dobrałam tylko biały i czarny:D Ale to się powoli będzie zmieniać. Nie chcę nigdzie kolorowych ścian, u siebie w bloku mam też stonowane kolory i dobrze się w nich czuję. Ale na pewno z szarościami juz spasuję aaa, zapomniałam ze Rutinowi spodobało się szare obicie kanapy, którą sobie upatrzyliśmy Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez rutinowa żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 24.04.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ja nie mówię że szary mi się nie, tylko widzę że u Was dużo tego szarego i obawiamy się że cały dom może się wydawać później taki smutny.Oczywiście wszystko można później ożywić dodatkami... Jasne, stonowane kolory są OK, ale jak dla mnie łazienki, wiatrołap i jeszcze sofa w odcieniach biało-czarno-szarych to już chyba byłoby za dużo.Ale to tylko moja opinia.Same łazienki same w sobie mi się podobają, ale dwóch takich w jednym domu to bym chyba nie zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 24.04.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Madziu ale to raptem dwie łazienki, w tym jedna malutka i kawałek (ponad 4 m2) podłogi w wiatrołapie:) Jeszcze multum pokoi do wykończenia:D Pokoje chłopców będa takie jak sobie zazyczą (choc moze nie do końca bo starszy stwierdził,ze chce czarne sciany:lol2: ). Myslę,ze nie będzie ogólnie szaro- buro, bo na pewno będę dawała jakies elementy z drewna (lub o takim kolorze- np podłogi). No i coś kolorowego też pewnie postawie, ale to pewnie jakieś pierdółki. Ale oczywiscie rozumiem Twoje podejscie i cieszę się,ze o nim piszesz, bo nad każdą opinią myslę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 24.04.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Pokoje chłopców będa takie jak sobie zazyczą (choc moze nie do końca bo starszy stwierdził,ze chce czarne sciany:lol2: ). No to widzę że u Was te kolory to rodzinne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.04.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Moim zdaniem wyszła jak łazienka dzieciowa Dałabym więcej lustra, mniej napstrokaciła płytkami i na pewno wyeliminowała ten słupek przy prysznicu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.04.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Rutinowa dołączam do grona tych, co nie lubią ostrych kolorów na ścianach Tu Cię absolutnie rozumiem. Co do łazienki - podobne spostrzeżenia jak u Madzi. Ja pewnie poleciałabym z lustrem po całej ścianie z kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 24.04.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Madzia, ja się kiedyś uparłam na ciemnoniebieskie, prawie granatowe ściany w pokoju Więc ewidentnie starszak ma upodobania po mnie:D Venus, bo my to jeszcze dzieci Aniu, mnie od dawna chodzi po głowie lustro na szerokość ściany Tylko tak waham się z tą szafką przy umywalce. Jesli jej nie zrobie to wtedy lustro na całą szerokość Chyba ze na wizualizacji wyjdzie to głupio. Bo na razie zawieźlismy pani wymiary i jakieś podstawowe sugestie, nie robilismy nic wspolnie. Teraz nam posłała projekt, przemyślimy go i się spotkamy na poprawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariwa 24.04.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 no co do lustra to napewno fajne takie duże lustro na szerokość ściany, też mi się to widzi, ogólnie projekt fajny, nieprzesadzony i w tym jest jego urokpozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 24.04.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Meriwa dziekuje Ogólnie myślę,ze ten projekt nie jest najgorszy. Tzn załozenia są niegłupie, tylko trzeba popracować nad szczegółami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 25.04.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Ja też uważam, że projekt nie jest zły (no z szafkami Pani jak dla mnie przesadziła). Ale odczucia mam podobne jak Venus. No może, nie że dzieciowa ale taka bardziej łazienka dla prawie nastolatki - 10 latki i trochę więcej;) Jak ten projekt się "trochę uspokoi'' to będzie fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 25.04.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Pszczółka, jakie elementy wpływają na to,ze ona dziecinna? Pytam z ciekawości jak pisałam szafki i kwiatki lecą. Pasy do uporządkowania. Mimo ze to łazienka przy sypialni, to chciałam,zeby była prosta, bez jakiś romantycznych akcentów itp. ja jestem bardzo nieromantyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 25.04.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Dla mnie bo: właśnie kwiatki, dużo szarych pasów tak poucinanych i ułożonych na różnych poziomach, jeszcze pionowy pasek w kolorze czerwonym przy muszli. Dużo, różnych elementów, ułożonych niestandardowo, trochę wariacko, na małej powierzchni. Czyli dla mnie jak dla nastolatki. I nie chodzi mi o same płytki, czy te dekory kwiatowe tylko właśnie o sposób ułożenia. Bo np gdyby dać ten wąski, czerwony pasek pionowo przez całą łazienkę do tego dekor np symetrycznie pionowo nad umywalką , czy w jakiś inny bardziej standardowy sposób to bardziej dorosło by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 25.04.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Ok, już rozumiem Czyli jednak stara juz jestem, skoro przeszkadzają mi właśnie te elementy, które wymienilaś A ja myslalam,ze wiecznie młoda będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 26.04.2012 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 WItam anginowo:( Jak dzieci nie chorują, to ja choruję. Cóż zrobić, zawsze to wiecej czasu na szukanie ciekawych inspiracji Parę przemyśleń o łazience. Co do lustra to o czymś takim myślę http://img85.imageshack.us/img85/2289/zdjecie5766salonstylnow.jpg Oczywiście poproszę panią, zeby mi to zwizualizowała. Tylko teraz do mnie dotarlo,ze nie mogę mieć lampy nad lustrem tylko przy umywalce, bo to glupio będzie wyglądać. Musialoby też być jakoś symetrycznie z drugiej strony. Dobrze myślę? A to wiązałoby się pewnie z jakimiś przeróbkami z kablami. No nic, zobaczymy jak to wyjdzie na wizualizacji. Co do czerwonej listwy, to widziałabym ją albo po prawej stronie umywalki, albo na scianie z drzwiami, np dokładnie na przeciwko tej listwy na gebericie. Chyba ze wskazaniem na opcję drugą. Co do pasów wydaje mi się, ze trochę powiększą optycznie łazienkę, a poza tym nie będzie ona taka jednolita (przypominam,ze kwiatuszki wylatują). Tylko nie wiem czy wybrać jeden pas czy te dwa pasy pociągnąć dookoła. Z aktualnych spraw budowlanych: Wczoraj Rutino pojechał na budowę i już trzech panów działa przy naszej podłogówce Twierdzą,ze po długim weekendzie mamy się umawiać na wylewki. Nie będę złosliwa i nie napiszę, ze to miesiąc po pierwszym terminie wylewek:rolleyes: Dobra wiadomość to taka,ze pojawił się też pan od rekuperacji i dziś zaczynają działać Być moze przyjadą również panele "odsąsiadowe";) Czyli znowu zaczyna się coś dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 26.04.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Jak się zaczyna dziać, to jest to bardzo dobry znak Wygląda na to, że ja też jestem zupełnie stara już No coś w tym prawdy jest Lustro dałabym na całość ściany, nie zostawiając już ani skrawka płytek po bokach. I nie wydaje mi się, żeby wyglądało dziwnie, gdyby światło było tylko nad umywalką, ale jeśli wolisz nad całością, to dołożenie kabelka to chyba nie jest problem (od tego, który już jest - ja tak mam). Możesz też dać oświetlenie na lustro. W obu łazienkach planuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 26.04.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Na lustro? Tzn jak? Bo ja wstepnie myslałam o czym podobnym do tego http://www.lazienkowy.pl/obrazki/260109aurora10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.04.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 są takie lampki "na lustro" które montuje się przed wklejeniem lustra w płytki. Jak wpiszesz wspomniane hasło to powinno Ci znaleźć o co chodzi. Uważam, że nie będzie głupio wyglądać jeżeli oświetlenie będzie tylko nad umywalką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts