AniaS79 27.04.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Każde oświetlenie się nadaje na lustro (poza takim, w którym np. "wnętrzności" byłyby widoczne). Ja planuję dokładnie takie, jakie wkleiłaś do swojej górnej łazienki. Muszę tylko mieć je zanim zamówię lustro, żeby szklarz wiedział gdzie i jakie otwory wywiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 27.04.2012 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Szkoda tylko,ze ta lampa dosyć droga. Ania, nie widziałaś tańszej? Ale przede wszystkim cieszę się,ze uważacie,ze lampę wystarczy dać nad umywalką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 27.04.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Szkoda tylko,ze ta lampa dosyć droga. Ania, nie widziałaś tańszej? Ale przede wszystkim cieszę się,ze uważacie,ze lampę wystarczy dać nad umywalką To pisałam ja, choć do Rutina też pasuje (skąpstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.04.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Hihi Poszukam tańszej, bo to także w moim interesie (potrzebuję dwie na górę takie). Z tych, które widziałam "żywcem" ta wygląda najlepiej -> najcieńsza i najpłytsza; świeci góra-doł. No.. była jedna ładniejsza, ale duuuużo droższa. Jak co znajdę, to wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 27.04.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Koniecznie, Aniu! Myslisz ze taka lampa będzie odpowiednia do malowania się przy niej? Ja tam za bardzo się nie maluję,ale kto wie co mi odbije za pare lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.04.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Ja się maluję i mam nadzieję, że będzie dobra. Widziałam bardzo podobne oświetlenie w hotelu niedawno i wydaje mi się, że to będzie to samo ciepłe światło. Malowało się przy tym super. Będę miała chyba przed Tobą, to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 27.04.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Też mam nadzieję,ze się sprawdzi:) Ale jeszcze większą nadzieję mam na to,ze Ci się sprawdzi jakaś dużo tańsza Bo wizualnie cokolwiek dasz to będzie ślicznie. Przy Twojej łazience te moje jakieś takie do dupy. Eh.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.04.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Żartujesz sobie, prawda? Będą piękne Twoje obie. Jestem pewna. Poczekaj na moją dolną.... całe 2,7 m2.... I ja się uparłam, żeby tam wcisnąć prysznic... Od razu Ci się humor poprawi, zaręczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 29.04.2012 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam niedzielnie Miałam plan pojechać w czwórkę na budowę i zrobić grilla, ale Rutino cos kręci nosem. Więc wybierzemy się chyba gdzieś nad wode, bo to grzech siedzieć w taką pogode w bloku;) Od dziś mam tydzień wolnego, więc mam nadzieję, ze uda się parę spraw budowlanych posunąć do przodu. Przede wszystkim może uda się spotkać z panią, ktora robiła małą łazienkę. W tym przypadku wiem, czego chcę, więc jeśli tylko będzie to dobrze wyglądało na wizualizacji, to temat uznam za zakończony. W tym tygodniu kończą rozkladanie podłogówki, więc za tydzień powinny być wylewki. Wtedy też mają zrobić przyłącze wody i korzystając z obecności koparki uporządkujemy trochę wokół domu. Nie mogę się doczekać sadzenia moich zielsk Pan rekuperator zaczyna w poniedziałek. We wtorek Rutino ma się spotkać z brukarzem i tynkarzem. Więcej grzechów nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 29.04.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Trzymam kciuki za wszystkie plany . Miłej, słonecznej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.04.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Julianna, Niestety pani "kafelkowa" ma w tym tygodniu urlop, więc dopiero w przyszłym zakończymy etap projektu małej łazienki. Mamy jeszcze czas, ale co tu duzo mówic, ja należę do tych niecierpliwych Za to popołudniu w końcu przyjeżdzają panele ogrodzeniowe. I chyba czas zabrać się za wystawienie mieszkania na sprzedaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.04.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Niech sobie Pani odpocznie . Będzie miała więcej energii i może jakiś ciekawy pomysł wpadnie jej do głowy . Ty też masz czas by się "przespać" z tym pomysłem . Oby mieszkanie szybko znalazło zachwyconego kupca, co przepłacić będzie gotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.04.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Julianna, ja się nie kwapię zbytnio do sprzedawania mieszkania. Musialabym je najpierw posprzatać do porządku, zeby ladne zdjęcia porobić Co do małej łazienki,to nie mam takich dylematów jak przy dużej. Jedynie co to moze pani wymyśli mie jeszcze wersję z plytkami Paradyż vivida. Oczywiscie dobierając do tego fajną, nie białą podłogę Tyle,ze tu mamy problem z Rutinem co do koloru plytek. Wspólnie chyba najbardziej skłaniamy się ku wersji z niebieskim. Ale nie chce,zeby mi z tego jakaś basenowa łazienka nie wyszła Natomiast dotarło do mnie, dlaczego mam taki problem z dużą łazienką. Marzyłaby mi się łazienka drewniano- biała. Drewniana podłoga, drewniane meble, moze jeszcze jakieś wstawki. Do tego białe ściany - część pomalowana, a gdzie trzeba to białe kafelki. coś w ten deseń: http://domdosprzedania.files.wordpress.com/2009/08/22.jpg?w=700 http://wyposazenie-lazienek.com/wp-content/uploads/2011/06/drewniana-lazienka-344343634212344.jpg Niestety to jest nierealne, bo nie mam kasy żeby te 12m2 zrobić w drewnie. Dlatego tak się z tą łazienką miotam. Ważne dla mnie jest to,ze na pewno jestem przekonana do tego,zeby nie wszędzie dawać plytki. I to już nie podlega dyskusji. Ale reszta juz jest dużym kompromisem. W malej łazience wiem co chcę i finansowo jest to mozliwe. I z nią problemów nie mam, raczej drobne dylematy,co do szczegółow. Ze spraw aktualnych: Dojechały panele ogrodzeniowe i Rutino zabrał się za ich malowanie. Podłogówka się robi. Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez rutinowa żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.04.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 zrób sam prysznic w drewnie + szafkę jakieś drewniane dodatki - efekt będzie podobny znacznie niższym kosztem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.04.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 No to mnie Rutinko zaskoczyłaś, bo to zupełnie coś innego niż kroi się u Ciebie. Twoje inspiracje to absolutnie mój klimat - szczególnie ta pierwsza jest fantastyczna. Teraz rozumiem skąd ten ostatni pomysł na podłogę . Myślę podobnie jak Konrad - warto jeszcze pomyśleć i pójść w kierunku swoich marzeń . Może zdecydujesz się na kafle drewnopodobne? Jest spory wybór, tylko ceny wcale nie niższe od drewna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.04.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Rutino mówi NIE drewnopodobnym płytkom. Albo drewno albo coś innego. Nie da się pójsc w tym kierunku bez drewnianej podłogi Bo jesli nie drewniana, to biala, a to odpada. Więc nie zostaje mi nic innego jak pojsc w innym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.04.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 No tak - czyli kompromisy, ale nie martw się łazienka będzie ok . Dziękuję za inspirację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 30.04.2012 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 dobry wieczór, tu rutino. Ten prawdziwy, nie żadna tam podróbka:) Alem się umordował. Pomalowane trzy przęsła (z dziewiętnastu). Osiągam wydajność 1,5przęsła na godzinę, chyba że się ściemnia to szybciej. Płotki późno przyjechały, stąd tak mizerny wynik.Zastanawiam się czy może jedna warstwa tego drewnochronu wystarczy. W końcu to jest już jakoś zaimpregnowane. A Drewnochronu też za darmo nie rozdają. W dodatku piją go te płotki jak głupie.Przyszedł sąsiad, którego zamierzam zamurować i będzie burzył swoje stare ogrodzenie, także nasz płotek będzie dzięki temu w granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariwa 01.05.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 (edytowane) skoro płotki piją jak głupie to ...... albo popiły dzień wcześniej ..... albo po prostu są źle zaimpregnowane, ale raczej to drugie, pozdro ja bym pomalował 2x, za drugim razem już nie będą tak piły Edytowane 1 Maja 2012 przez mariwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 01.05.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Rutino jestem pod wrażeniem Co za wydajność! Rutinowa ja Ci życzę, żeby Twoje mieszkanie sprzedało się tak, jak moje. Nie zdążyłam nawet wystawić do sprzedaży. Kupił pierwszy klient, w niezłej cenie i na fajnych zasadach. Powodzenia! Rozumiem niechęć do płytek drewnopodobnych. Ja, co prawda, mam u siebie, ale akceptuję tylko na kawałku podłogi, żeby nie było szansy się wydać, że to ściema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts