Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parterówka L&M

Recommended Posts

Każde oświetlenie się nadaje na lustro (poza takim, w którym np. "wnętrzności" byłyby widoczne). Ja planuję dokładnie takie, jakie wkleiłaś do swojej górnej łazienki. Muszę tylko mieć je zanim zamówię lustro, żeby szklarz wiedział gdzie i jakie otwory wywiercić.

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hihi :) Poszukam tańszej, bo to także w moim interesie (potrzebuję dwie na górę takie). Z tych, które widziałam "żywcem" ta wygląda najlepiej -> najcieńsza i najpłytsza; świeci góra-doł. No.. była jedna ładniejsza, ale duuuużo droższa.

Jak co znajdę, to wkleję :)

Witam niedzielnie :)

Miałam plan pojechać w czwórkę na budowę i zrobić grilla, ale Rutino cos kręci nosem. Więc wybierzemy się chyba gdzieś nad wode, bo to grzech siedzieć w taką pogode w bloku;)

Od dziś mam tydzień wolnego, więc mam nadzieję, ze uda się parę spraw budowlanych posunąć do przodu.

Przede wszystkim może uda się spotkać z panią, ktora robiła małą łazienkę. W tym przypadku wiem, czego chcę, więc jeśli tylko będzie to dobrze wyglądało na wizualizacji, to temat uznam za zakończony.

W tym tygodniu kończą rozkladanie podłogówki, więc za tydzień powinny być wylewki. Wtedy też mają zrobić przyłącze wody i korzystając z obecności koparki uporządkujemy trochę wokół domu. Nie mogę się doczekać sadzenia moich zielsk :)

Pan rekuperator zaczyna w poniedziałek.

We wtorek Rutino ma się spotkać z brukarzem i tynkarzem.

Więcej grzechów nie pamiętam :)

Julianna, :)

Niestety pani "kafelkowa" ma w tym tygodniu urlop, więc dopiero w przyszłym zakończymy etap projektu małej łazienki. Mamy jeszcze czas, ale co tu duzo mówic, ja należę do tych niecierpliwych ;)

Za to popołudniu w końcu przyjeżdzają panele ogrodzeniowe.

I chyba czas zabrać się za wystawienie mieszkania na sprzedaż...:rolleyes:

Niech sobie Pani odpocznie :). Będzie miała więcej energii i może jakiś ciekawy pomysł wpadnie jej do głowy :D.

Ty też masz czas by się "przespać" z tym pomysłem :).

Oby mieszkanie szybko znalazło zachwyconego kupca, co przepłacić będzie gotów :)

Julianna, ja się nie kwapię zbytnio do sprzedawania mieszkania. Musialabym je najpierw posprzatać do porządku, zeby ladne zdjęcia porobić;)

Co do małej łazienki,to nie mam takich dylematów jak przy dużej. Jedynie co to moze pani wymyśli mie jeszcze wersję z plytkami Paradyż vivida. Oczywiscie dobierając do tego fajną, nie białą podłogę :) Tyle,ze tu mamy problem z Rutinem co do koloru plytek. Wspólnie chyba najbardziej skłaniamy się ku wersji z niebieskim. Ale nie chce,zeby mi z tego jakaś basenowa łazienka nie wyszła :)

Natomiast dotarło do mnie, dlaczego mam taki problem z dużą łazienką. Marzyłaby mi się łazienka drewniano- biała. Drewniana podłoga, drewniane meble, moze jeszcze jakieś wstawki. Do tego białe ściany - część pomalowana, a gdzie trzeba to białe kafelki.

coś w ten deseń:

http://domdosprzedania.files.wordpress.com/2009/08/22.jpg?w=700

http://wyposazenie-lazienek.com/wp-content/uploads/2011/06/drewniana-lazienka-344343634212344.jpg

Niestety to jest nierealne, bo nie mam kasy żeby te 12m2 zrobić w drewnie. Dlatego tak się z tą łazienką miotam. Ważne dla mnie jest to,ze na pewno jestem przekonana do tego,zeby nie wszędzie dawać plytki. I to już nie podlega dyskusji. Ale reszta juz jest dużym kompromisem.

W malej łazience wiem co chcę i finansowo jest to mozliwe. I z nią problemów nie mam, raczej drobne dylematy,co do szczegółow.

Ze spraw aktualnych:

Dojechały panele ogrodzeniowe i Rutino zabrał się za ich malowanie.

Podłogówka się robi.

Edytowane przez rutinowa żona

No to mnie Rutinko zaskoczyłaś, bo to zupełnie coś innego niż kroi się u Ciebie.

Twoje inspiracje to absolutnie mój klimat - szczególnie ta pierwsza jest fantastyczna. Teraz rozumiem skąd ten ostatni pomysł na podłogę ;).

Myślę podobnie jak Konrad - warto jeszcze pomyśleć i pójść w kierunku swoich marzeń :). Może zdecydujesz się na kafle drewnopodobne? Jest spory wybór, tylko ceny wcale nie niższe od drewna :(.

dobry wieczór, tu rutino. Ten prawdziwy, nie żadna tam podróbka:)

Alem się umordował. Pomalowane trzy przęsła (z dziewiętnastu). Osiągam wydajność 1,5przęsła na godzinę, chyba że się ściemnia to szybciej. Płotki późno przyjechały, stąd tak mizerny wynik.

Zastanawiam się czy może jedna warstwa tego drewnochronu wystarczy. W końcu to jest już jakoś zaimpregnowane. A Drewnochronu też za darmo nie rozdają. W dodatku piją go te płotki jak głupie.

Przyszedł sąsiad, którego zamierzam zamurować i będzie burzył swoje stare ogrodzenie, także nasz płotek będzie dzięki temu w granicy.

Rutino jestem pod wrażeniem :) Co za wydajność!

Rutinowa ja Ci życzę, żeby Twoje mieszkanie sprzedało się tak, jak moje. Nie zdążyłam nawet wystawić do sprzedaży. Kupił pierwszy klient, w niezłej cenie i na fajnych zasadach. Powodzenia!

Rozumiem niechęć do płytek drewnopodobnych. Ja, co prawda, mam u siebie, ale akceptuję tylko na kawałku podłogi, żeby nie było szansy się wydać, że to ściema ;)