Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parterówka L&M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No wiem, wiem. Macie rację. Nie ma co szaleć. Ja mam tak,ze wolałabym wszystkie decyzje podjąć teraz i potem mieć swięty spokój ;) Chyba rzeczywiscie się tak nie da :) W sumie da się, ale na dobre to nie wyjdzie :)

Teraz Rutino pojechał na budowę malować kotłownię. Jak nie zapomni to weźmie ten kamień,który dostałam jako propozycję parapetu do dużej (tej z małą ilością płytek;) ) łazienki. Zobaczymy co to jest, ale ja chyba jednak jestem na 90% przekonana do parapetu fornirowanego. Skoro robi się szafki podumywalkowe z forniru, które mają większy kontakt z wilgocią, to i taki parapet powinien swoje przetrwać.

Wydaje mi się też,ze i szafka podumywalkowa powinna być w naszej łazience z forniru ale tu pewnie zagra dużą rolę cena. To będzie łazienka,z której najwiecej będzie się korzystać więc nie mogę tam być pół roku bez szafki. Zobaczymy.

Widziałam próbki kamieni, które dostałam jako propozycję na parapety w dużej malopłytkowej łazience. Jeden granit może by i pasował do biało-czarnej łazienki. Jednak po przyłożeniu do ramy okna okazało się, ze to jednak nie to.

Przed chwilą zadzwoniłam do naszego stolarza. Wielkiego entuzjazmu nie było, ale stwierdził ze zabezpieczy je tak,ze będzie ok :) Będą więc prapety fornirowane:D

Teraz korzystając z okazji, ze mam dzień wolnego, podjechałam do jednego sklepu pooglądać panele. Myślę, ze razem z Rutinem wybierzemy coś fajnego. I jestem niemal pewna,ze wybierzemy coś z kolorów klasycznego dębu. Bez problemu będę mogła wypozyczyć panel i skomponować go z oknem, więc powinno być dobrze :)

Wczorj bylismy na budowie i Rutino konczył malowac kotłownie. Jeszcze troszkę mu zostało, bo niespodziewanie dzieciarnia z nami była. Sciany wyszły całkiem nieźle. Piec moze juz przyjezdzac :)

Edytowane przez rutinowa żona

Teraz zobaczyłam,ze minęło mi 100 tyś wejść :) Bardzo to miłe :)

Aniu, gdyby nie hydraulicy to by było do przodu.. Dziś się okazało ze ten hydrauliczyna ma dla nas czas dopiero w przyszłym tygodniu więc nici z podłączania pieca w tym tygodniu:mad: Nie dość że mamy przez niego miesiąc opoźnienia to teraz znów kolejny tydzień.

Posłałam Rutina do sklepu z panelami, w którym dzisiaj bylam. I chyba mamy wybrane panele do dużego pokoju i korytarza:yes: Nie pytać jak się nazywają, bo nie wiem :D

Rutinko jak bedziecie zamawiać płytki w tgs ilosciowo wyliczone z projektu to zwroc uwagę, aby kilka razy przeliczyła ONA tzn babka a nie program!! wyobraź sobie ze nam tak policzyła ze brakło 12 paczek płytek czyli 60 płytek 30x60 !!! Po 4 mc zamówienie tego samego kalibru graniczy z cudem!! pomijając juz dojazd, i czas oczekiwania blisko 2 tyg rozpierdziela naszą pracę jak i kafelkarza!

Netmar, dzięki.. Wykończy mnie ten sklep..

Venus, to są panele Kaindl, wąska deska kolor dębu. Niestety nie umiem ich znaleźć w necie:confused:

W sobotę planujemy sprzedać dzieci rodzicom i zrobić rundkę po sklepach z panelami. Jakoś mam wrażenie,ze z tym poradzimy sobie szybko i sprawnie:yes:

Wczoraj na budowę przyjechal pan ze stolbud włoszczowej zrobić pomiar drzwi zewnętrznych. Okazalo się,ze musimy trochę skuć na szerokość. Dobralismy kolor najbardziej pasujący do okien. Dziś pan zadzwonił z ostateczną ceną. Z cięzkim sercem zaakceptowaliśmy ją i za ok 6 tygodni drzwi się powinny u nas pojawić :) Dla przypomnienia takie:

http://img.projektoskop.pl/069drzwi_sofia.jpg

A to fragment naszej rozmowy z panem:

Pan: klamka pewnie stare złoto?

ja: absolutnie!

pan: to jaki kolor?

ja:srebrny

Rutino: najlepiej satyna

Ja: :jawdrop:

No zaskakuje mnie ten mój mąż niezmiennie!!:D

Poza tym powoli ściągamy do jastrzębia płytki. Do małej łazienki powinny być na dniach w naszym sklepie. Do wiatrołapu też w przyszłym tygodniu będą juz na nas czekaly.

Za to problemy wyszly z płytkami do kuchni (Rako Essencia Lappato). Rutino zadzwonił dziś do Bielska zapytać czy mają je na stanie czy będzie trzeba sprowadzać. A pan na to,ze przestali je produkować, ale może wznowią produkcję w czerwcu:jawdrop: To są dla mnie najładniejsze płytki, które palnowałam w swoim domu,a ten gada,ze nie ma i że moze będą, a może nie :eek:

Całe szczęście pan postanowił sprawdzić na magazynie, czy znajdzie jeszcze z tej samej partii odpowiednią dla nas ilość. I po godzinie oddzwonil,ze są! Rutino szybko zapłacił zaliczkę i teraz grzecznie moje essencie lappato na mnie czekają:wiggle:

Czy ja pisałam,ze Rutino fajnie pomalował kotlownię?:) Jak na pierwszy raz wyszło super! Teraz będzie ćwiczył na gospodarczym:)

Witam

Gratuluję wyborów. Drzwi fajne może trochę nie w moim typie ale naprawdę ładne :yes: natomiast klamka srebrna satyna - miodzio. :cool:

Sądzę że zanim skończycie budowę twój mąż jeszcze nie raz zaskoczy cię pozytywnie. :p.

U nas też trwają obecnie burzliwe dyskusje :hug: na tematy kolorystyczne, płytkowe, ustawienia mebli w łazience i kuchni. Co do pozostałych pomieszczeń panuje u nas pełna jednomyslność :no:.

Rewo, no zaskakuje caly czas :)

A co do burzliwych dyskusji, to zdecydowanie lepiej nam szły wybory do etapu stanu surowego zamkniętego :) Wolę wybierać cegły niż płytki itp :)

Hydraulik chce mnie nerwowo wykończyć.

Złośliwie w tym tygodniu wypada Boże Ciało, więc nie wiem czy jutro czy dopiero w piątek kafelarz będzie mógł się wziąć za kafelkowanie małej łazienki :)

Na 12 czerwca Rutino umówił się z panią z TGSu w Gliwicach na dokończenie tej duzej, malopłytkowej łazienki :) Ciekawe co wymyśli:D Co najlepsze pani, która nas obsługiwała do tej pory, została przeniesiona do innej placówki:lol2: ale i tak nie mam ochoty tam jechać i całkowicie zawierzam Rutinowi :)

W zeszłym tygodniu tknęło mnie,zeby zadzwonić do pana od drzwi i zapytać jaką klamkę mi chce dać. I dobrze,ze zadzwoniłam, bo chciał mi dać zaokrągloną a ja chcę kanciastą ;) w związku z tym przy okazji jechania do TGSu małżonek mój osobisty wybierze odpowiednią klamkę :yes:

Sobotę spędziliśmy na poszukiwaniach paneli:) I tu znów pierwsze skrzypce grał Rutino. Wybrał panele do sypialni (szare!!:jawdrop:) i do pokojów chłopców. Te dla chłopców w internecie wyglądają koszmarnie, ale na zywo są najładniejsze :) wstępnie wybralismy tez panele do dużego pokoju, choć tu mamy jeszcze trochę wątpliwości. Prawdopodobnie w piątek jeden pan przywiezie nam interesujące nas panele i zobaczymy, które najlepiej będą wyglądać.

do sypialni

egger jesion balmoral szary

http://s3.myfloor.pl/static/galleries/9503/4f6b37fbd7d3b.jpg

do chłopców (tak jak pisałam, zdjęcie w nawet najmniejszym stopniu nie pokazuje urody paneli)

egger modrzew alpejski piaskowy

http://photos02.istore.pl/13215/photos/big/2844201.jpg

z bliska to wygląda tak i juz bardziej przypomina rzeczywisty wygląd

http://gratis.net.pl/img/p/1350-1932-thickbox.jpg

do salonu

jedna z opcji to

egger dąb northland miodowy w wersji z v fugą, struktura drewna. Tylko czy taki miodowy odcień pasuje do orzecha (okien i drzwi)?

http://firmaabak.home.pl/_var/gfx/6dd700ba13eda24bf5590aebe09dc0dc.jpg

Rewo, no zaskakuje caly czas :)

A co do burzliwych dyskusji, to zdecydowanie lepiej nam szły wybory do etapu stanu surowego zamkniętego :) Wolę wybierać cegły niż płytki itp :)

Hydraulik chce mnie nerwowo wykończyć.

Złośliwie w tym tygodniu wypada Boże Ciało, więc nie wiem czy jutro czy dopiero w piątek kafelarz będzie mógł się wziąć za kafelkowanie małej łazienki :)

Na 12 czerwca Rutino umówił się z panią z TGSu w Gliwicach na dokończenie tej duzej, malopłytkowej łazienki :) Ciekawe co wymyśli:D Co najlepsze pani, która nas obsługiwała do tej pory, została przeniesiona do innej placówki:lol2: ale i tak nie mam ochoty tam jechać i całkowicie zawierzam Rutinowi :)

W zeszłym tygodniu tknęło mnie,zeby zadzwonić do pana od drzwi i zapytać jaką klamkę mi chce dać. I dobrze,ze zadzwoniłam, bo chciał mi dać zaokrągloną a ja chcę kanciastą ;) w związku z tym przy okazji jechania do TGSu małżonek mój osobisty wybierze odpowiednią klamkę :yes:

Sobotę spędziliśmy na poszukiwaniach paneli:) I tu znów pierwsze skrzypce grał Rutino. Wybrał panele do sypialni (szare!!:jawdrop:) i do pokojów chłopców. Te dla chłopców w internecie wyglądają koszmarnie, ale na zywo są najładniejsze :) wstępnie wybralismy tez panele do dużego pokoju, choć tu mamy jeszcze trochę wątpliwości. Prawdopodobnie w piątek jeden pan przywiezie nam interesujące nas panele i zobaczymy, które najlepiej będą wyglądać.

do sypialni

egger jesion balmoral szary

http://s3.myfloor.pl/static/galleries/9503/4f6b37fbd7d3b.jpg

do chłopców (tak jak pisałam, zdjęcie w nawet najmniejszym stopniu nie pokazuje urody paneli)

egger modrzew alpejski piaskowy

http://photos02.istore.pl/13215/photos/big/2844201.jpg

z bliska to wygląda tak i juz bardziej przypomina rzeczywisty wygląd

http://gratis.net.pl/img/p/1350-1932-thickbox.jpg

do salonu

jedna z opcji to

egger dąb northland miodowy w wersji z v fugą, struktura drewna. Tylko czy taki miodowy odcień pasuje do orzecha (okien i drzwi)?

http://firmaabak.home.pl/_var/gfx/6dd700ba13eda24bf5590aebe09dc0dc.jpg

Hehe,no wszystkiego trzeba pilnować, nawet takich szczegółów jak klamki, bo potem mały szczegół może popsuć cały efekt :)

Panele bardzo mi się podobają, szczególnie te do sypialni, my chyba też będziemy celować w jakieś szarości.

Madzia, no trzeba pilnować :) pan też do mnie dzwonil czy próg i inne elementy też chcę srebne:D Chyba jestem pierwsza, która do tych drzwi bierze elementy srebne a nie stare złoto:D

Venus, tak też uczynię :) choć mam nadzieję,ze się nie zawiodę, bo te panele nam się podobają. Nie chce mi się znów jeździć i szukać innych ;)

Zastanawiam się jeszcze jak zrobić fugi w małej lazience. Będą dwa odcienie szarości. Dać więc dwa odcienie fugi czy jedną na wszystko?

Panele przewiduję w pokoju syna, gościnnym i sypialni; w salonie raczej deska warstwowa, ale chcialabym tez zobaczyć jakieś fajniejsze panele (Quick Step, balterio) moze akurat zrezygnuję z drewna na rzecz paneli.

Tak więc do tych pokoi to nie chciabym przepłacac, coś w szarościach mogłoby być. W ogóle nie mam pojęcia, gdzie w naszym rejonie oprócz marketów mozna zobaczyc panele, tak więc dziekuje za namiary

Balterio widziałam w wodzisławiu, w multi- form II, ul. Łużycka 1. panele mają tam fajne, ale obsługa nie była zainteresowana sprzedażą.. Trzeba było dopraszać się o każdą informację.

No i ruck zuck jak chcesz coś z classena. Są w Jastrzebiu, Gliwicach, Orzeszu, Rybniku, Żorach. Średnio się wypowiadają o tanich classenach, ale te droższe kolekcje sa już ponoć dobre.

Edytowane przez rutinowa żona