RK1719508166 05.06.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 co znaczy "średnio się wypowiadają" ?? wiem że niejednokrotnie wysokie ceny są po to by ktoś poczół się że kupił droższe to niby lepsze ... akurat w panele nie mam zamiaru u siebie kasy pchać - byle była 4 klasa i odpowiednia grubosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 05.06.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 ... akurat w panele nie mam zamiaru u siebie kasy pchać - byle była 4 klasa i odpowiednia grubosc Tez tak uważam. Minimum AC4 i odpowiedni kolor i heja. Ale unas panele będą tylko w 4 pom. tj sypialni , garderobie i 2 pokojach. I wystarczy reszta płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 06.06.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Ja też nie mam zamairu przepłacać za panele W jednym sklepie faktycznie powiedzieli,ze jakaś tam droższa kolekcja jest juz ok, te tanie są daremne. Ale w drugim sklepie stwierdzili,ze np egger za 30 zł jest lepszy niż classen za tą samą cenę. Nie wiem jak jest naprawdę. Napisałam tylko to,co usłyszałam w sklepie Wybierając panele kierowałam się tym,zeby: - nie kosztowały majątku - miały co najmniej AC4 - najlepiej o grubości 8 mm A z tego wybieraliśmy te, które najbardziej nam się podobały Firma nie miała znaczenia. Musieliśmy się wziać za mieszkanie i doprowadzić do takiego stanu, zeby ktoś chciał je kupić Dziś zaczynają się wędrówki ludu.. Na razie agencje, choc dzwoniła juz też prywatna osoba. Zobaczymy co z tego wyniknie i kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 06.06.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Wybierając panele kierowałam się tym,zeby: - nie kosztowały majątku - miały co najmniej AC4 - najlepiej o grubości 8 mm A z tego wybieraliśmy te, które najbardziej nam się podobały Firma nie miała znaczenia. No i tej wersji nalezy się trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 07.06.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Ładna dzis pogoda, aż prosi się,zeby skonczyć płot.. Obawiam się jednak,ze pół wsi by nas wyklęło, jak byśmy stukali dziś Całe szczęście rekuperatorowi wiara pozwala pracować wewnątrz domu i dziś kończy swoją pracę W końcu, bo kończył od dwóch tygodni:rolleyes: Wczoraj były panie z agencji nieruchomości. Porobiły zdjęcia, podpisalismy umowę i teraz trzeba trzymać kciuki,zeby znalazł się ktoś, komu nasze mieszkanie się spodoba To nic,ze teraz nie umiem nic znaleźć w naszym wyszorowanym mieszkaniu:lol2: We wtorek przyjechały płytki do małej łazienki i wczoraj kafelkarz wziął się do roboty. Zaczął do telefonu do nas,ze projekt sobie a ściany sobie i za chiny ludowe nic się nie zgadza:cry: Spakowaliśmy więc dzieciaki do auta i pędem na budowę. Na początku totalna załamka. Całe szczęscie nasz kafelkarz zapowiada się na kumatego i myślącego Po ponad godzinie udało nam się tą łazienkę doprowadzić do jakiegoś normalnego wyglądu Przynajmniej taką mam nadzieję Swoją drogą płytki do łazienki śliczne Poza tym przesuwamy geberit. Będzie jednak zbyt blisko ściany, a nie mam zamiaru sie oodchudzać tylko z tego powodu Hydraulik dalej pracuje nad wykończeniem mojej osoby Chyba nie muszę przypominać,ze dopóki on nie skończy to nie dostaniemy ani złotówki z banku. A w portfelu juz totalne dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 07.06.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Rutinka nadrobiłam Panele się podobają. Te ostatnie to mi dość mocno moje przypominają Wszystkie fajne. Do dwóch odcieni płytek dwie różne fugi proponowałabym jednak. Drzwi też mi przypominają moje, ale Twoje ładniejsze Hydraulika powiesić... za to, co już ktoś chciał wieszać jednego takiego w wątku Julianny16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.06.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Z panelami to każdy powie co innego, tak jak i z podkładem pod nie. My mamy w salonie Classena Afzelie Borneo AC 4 za 27 zł /m2 tylko dlatego, że z ciemnych kolorem były idealne. Natomiast AC 5 Witexu na górze za 69 zł/m2 nie ma sobie równych. Widziałam jak panowie cieli oba panele. Te AC 5 to aż iskry szły (i fakt nie zauważyłam aby się rysowały, ale też mają jasny kolor więc może nie widzę) a AC 4 bziuuuum i panel ucięty (niestety rysy robią się łatwo). Z tymi tańszymi panelami faktycznie musimy się obchodzić jak z jajkiem ale ogólnie jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.06.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Madziu, Panele wybrałaś bardzo ładne . Te szare mnie kuuuuszą . No i jestem pod wrażeniem zgodności z Małżonkiem odnośnie klamek . Co do fug, to cofnęłam się do wizualizacji i tam masz chyba wszędzie te same. Dla mnie wygląda to ok. Wybierz szare i powinny ładnie wyglądać na całości, bo obie płytki masz szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 09.06.2012 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 (edytowane) Dziękuję dziewczyny za opinie Fugi w małej łazience- skłaniam się raczej do dwóch różnych fug. Zwłaszcza,ze rzeczywiste wymiary nie zgadzają się z tymi na projekcie.. Decyzję podejmiemy chyba jak juz płytki będą połozone. Liczę na mądrą opinię swojego kafelkarza Stelaż wc został przesunięty. Teraz jest dużo wygodniej. Wczoraj miałam okazję zrobić zdjęcia naszych łazienkowych płytek. I dopiero przy tej okazji odkryłam,ze one się pod światło lekko błyszczą. Jak powiedziałam to Rutinowi, to spojrzał na mnie jak na wariatkę. Bo oczywiście on to juz w sklepie widział Jasna http://img29.imageshack.us/img29/2949/sdc13924i.jpg http://img84.imageshack.us/img84/6093/sdc13928f.jpg ciemna http://img28.imageshack.us/img28/7148/sdc13926z.jpg http://img41.imageshack.us/img41/9414/sdc13927.jpg podłogowa http://img19.imageshack.us/img19/1769/sdc13929h.jpg A teraz to, na co najbardziej czekałam! Panele! Jestem zadowolona w dwóch trzecich:) Bardzo dobrze,ze nam przyjechali z próbkami. To co nam się baaardzo podobało w sklepie, w domu juz tak dobrze nie wyglądało. A panele do chłopców, które w sklepie zachwyciły tylko Rutina, w domu zachwyciły również mnie Do dużego pokoju i korytarzu na pewno wybieramy Egger dąb northland miodowy z v fugą. Do chłopców na pewno egger modrzew alpejski piasowy. Niestety panele,które miały być w sypialni, garderobie i w komputerowym (Egger jesion balmoral szary) rozczarowały nas. Juz nie były takie jednolicie szare, jakieś takie dziwne się zrobiły. Chociaż fakturę mają bardzo fajną. Rutino chciałby znaleźć nowe panele a ja najchętniej wybrałabym do sypialni któreś z pozostałych dwóch. I parę zdjęć egger jesion balmoral szary http://img39.imageshack.us/img39/6480/sdc13954.jpg http://img88.imageshack.us/img88/8928/sdc13955.jpg egger modrzew alpejski piaskowy http://img26.imageshack.us/img26/7571/sdc13953c.jpg http://img17.imageshack.us/img17/557/sdc13956.jpg http://img94.imageshack.us/img94/6416/sdc13962.jpg http://img69.imageshack.us/img69/968/sdc13963.jpg egger dąb northland miodowy http://img217.imageshack.us/img217/4156/sdc13959.jpg http://img256.imageshack.us/img256/6223/sdc13960x.jpg http://img267.imageshack.us/img267/4350/sdc13961.jpg dzisiaj też będzie pełno wrażeń, ale o tym wieczorem Edytowane 9 Czerwca 2012 przez rutinowa żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.06.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 W oczekiwaniu na mecz z udziałem mojej ukochanej drużyny (od 16 lat) napiszę parę zdań Wczoraj Rutino postanowił zająć sie płotem. Jakoś z moim tatą nie umieją dopasować się czasowo, więc wziął się za to sam. Poszło mu super! Płot wygląda rewelacyjnie i do końca zostało już mu bardzo niewiele Naprawdę jestem dumna z tego mojego Rutina Poza tym wczoraj została oficjalnie uruchomiona wentylacja Okazało się,ze parę rzeczy trzeba poprawić. Jutro powinni to zrobić. Pierwsze wrażenia jednak dobre. Rutino chciał,zeby właczyli wentylację na pierwszym biegu, bo byl ciekawy jak bardzo to słychać. Na co uslyszał,ze już jest włączona Więc super:) Hydraulik zaczął dziabać. Mam nadzieję,ze się kiedyś dodziabie:rolleyes: Nie chcę po raz kolejny przypominać jaki jest stan naszego konta.. Pojawiły się pierwsze płytki. Szlag mnie trafia,ze to kompletnie nie trzyma się wymiarów projektowych. Dzisiaj musiałam tam podjechać i znów zmierzyć się z paroma problemami, na które wczoraj kafelkarz zwrócił uwagę.. Decyzje podjęłam. Mimo ze ta łazienka to juz nie będzie to,co na projekcie, to mam nadzieję,ze będziemy ostatecznie zadowoleni. Eh.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 11.06.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 mam pytanko ile musi minąć czasu nim wasz kominek osiąga pełny cug droga do wylotu wydaje się długa a i sporo temperatury po drodze wytraca - pomysł rewelacja widziałem coś podobnego ale na innym schemacie grzeje rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 11.06.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 nie bardzo rozumiem o co pytasz. Nie mamy kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 12.06.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Nasza łazienka na razie nie wzbogaciła się o kolejne płytki, bo kafelkarza wczoraj rozłozyło. Dziś napisał, ze również "nie da rady bo umiera, ale jutro przyjedzie choćby karetką" NO rozwala mnie ten facet maksymalnie Rutino pojechał dziś do TGSu w sprawie dużej łazienki. Pani okazała się sensowna i nawet minimalnie się nie skrzywiła jak Leszek konsultował ze mna parę rzeczy telefonicznie i kazał jej zmieniać Mamy więc projekt ostateczny. I jest taki jak chcial Rutino:) A mnie jego arguementy przekonały Nie zdążył już załatwić klamki do drzwi zewnętrznych, jutro tam pojedzie. Rekuperator już podłączony jak nalezy i wszystko super działa Zaczęły sie u nas wędrówki w sprawie mieszkania. Agencje przyprowadzają klientów. Strasznie głupie uczucie jak ktoś obcy łazi ci po domu włazi se gdzie chce a ty tylko stoisz i sie na to patrzysz.. Oby jak najszybciej ktoś je kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 12.06.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Zatem kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 13.06.2012 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Rutinka a jak wyglądało to przymierzanie paneli w domu. Czy sami wypozyczyliscie ze sklepu, czy tez sprzedawca podjechał z panelami. Z jakiego sklepu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 14.06.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Tak się zastanawiam czy komuś kiedyś zdarzyło się zrobić łazienkę ściśle wg projektu, bez zmian U mnie najpierw w górnej były "schody", teraz w dolnej -> gorsze niż w górnej. Powychodziły docinki tam, gdzie ich być nie powinno np. Ale wiesz co? Osiągnęłam już etap, w którym przestają mnie przerażać takie rzeczy. I nie wiem czy to dobrze czy wręcz przeciwnie. Mam po prostu tak dość budowania i tak chciałabym już mieć przeprowadzkę za sobą, że... Chyba mnie rozumiesz BRAWA dla Męża!!! Za płot Pochwal się fotkami, gdy już skończy dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.06.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Hmn....ja zmieniłam wyłącznie gotową kabinę na taką robioną na zamówienie (powstałaby mi 2 cm szczelina w której osiadałby kurz i nie miałabym tego jak wyczyścić) oraz zamiast dwóch płytek dałam półtorej, bo na wizu było tak jak zrobiłam w rozrysowanym projekcie dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 14.06.2012 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 podobno wizualizacje nigdy się nie zgadzają ze stanem faktycznym. Miło że kafelkarz sygnalizuje to, zanim sytuacja stanie się nieodwracalna.płot jest i to jest jego główna zaleta, ale żeby go zaraz fotografować to nie wiem:)Jest osłoną od nieciekawego sąsiedztwa, którego wcześniej nie widziałem, a które teraz psuje mi wszystko.temat tui i innej zieleni na horyzoncie. Wygląda na to, że po budownictwie trzeba czytać o ogrodnictwie.Aparat się psuje, ale postaramy się coś wkleić wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 14.06.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Wygląda na to, że po budownictwie trzeba czytać o ogrodnictwie. Człowiek uczy się całe życie Wszystko przed nami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 14.06.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Uduszę własnego hydraulika. Myślę,ze w moim przypadku każdy sąd mnie uniewinni:bash: Od poniedziałku Rutino,ze "jutro na pewno uruchomi piec". I co? I g... Koleś ma pierwsze i jedyne miejsce (oby już nikt więcej się na niej nie pojawił) na mojej antyliście:mad: Rzeczywiście Rutino zabrał się sam od siebie za ogród Studiuje teraz ksiązkę o ogrodnictwie Jestem z niego dumna i się cieszę, bo ja bym to ciągle odkładała:) Wczoraj pojechalismy do szkołki leśnej i myslę, że wyjdzie z tego coś fajnego (w miarę naszych mozliwości;) ). Aniu, wiesz ze mam to samo?! Przestałam się przejmować łazienkami Jak się nie zgadzają płytki wymyslamy jakieś rozwiązania. A ze nie zawsze są idealne to trudno. Tak więc całkowicie Cię rozumiem Też chciałabym miec przeprowadzkę za sobą. Venus, jesteś wyjątkiem od reguły:D Rewo, chcemy się wyrobić do 1 września, ale co z tego wyjdzie, to zobaczymy Bdan, facet do nas przyjechał. Byl z inter-dom w wodzisławiu. Kafelkarz od wczoraj znów działa. Wprawdzie karetką nie przyjechal, ale zdrowy na pewno nie był.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts