Venus_m 14.06.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Rutinka pamiętaj tylko że u mnie inna sytuacja. Ja za projekt zapłaciłam nie mało, wyobrażam sobie mój $#% w takiej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 14.06.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Racja Venus. Mam swiadomość,ze projektu nie robiła projektantka z prawdziwego zdarzenia. Cale szczęscie kasa, którą za to zapłaciliśmy była brana pod uwagę przy płaceniu za płytki. A że udało nam się dojść do cen allegrowych, więc spoko. Gdybym normalnie zapłaciła dużo za projekt, to bym chyba bialej gorączki dostała, gdyby się nie zgadzało. A tak, owszem, wkurza mnie to, ale nie spędza snu z powiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.06.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 To jest bardzo dobre myślenie Nie ma się co zadręczać pierdołami - powiedziała ta która będzie przesuwać zwis o 3 cm w prawo nad barkiem w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 14.06.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Ty wiesz,ze jesteś niemożliwa:D Gadaliśmy ze stolarzem. Parapety czekają na lakierowanie. Nie mogę się już ich doczekać Rutino zostanie chyba ogrodnikiem:D A ja muszę znaleźć chyba jakieś szare panele do sypialni i komputerowego. Myslałam,ze damy te same co do dzieci albo do salonu, ale wielmożny małżonek kręci nosem;) Nie wiem czy przekonywać czy szukać innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.06.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Rutinka na pewno bardziej elegancko wizualnie jest gdy zachowana jest spójność. Sama wiem jak fajnie wygląda pokój środkowy w ciemnych panelach kiedy patrzy się na hol z tymi samymi panelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 16.06.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Kolejny dzień spędzony na budowie. Teraz ja wróciłam zająć się trochę dziećmi, a Rutino pojechał dalej walczyć Skończyliśmy płot Fajnie wygląda, ale niestety problem burdelu sąsiadów rozwiązał tylko częściowo. Nie widzimy tego co lezy na ziemi, ale część rzeczy jest wyższa niż płot.. Na tym płocie mieliśmy dać jakieś pnącza, ale niestety zdecydujemy się na obsadzenie tego odcinka tujami. Albo czymś podobnym. Innego wyjścia nie ma. Niestety widok tego,co za płotem skutecznie psuje nam frajdę z tego domu. I tylko oklepane tuje mogą nas uratować Oczywiście dla mojego jaśminowca równiez znajdzie się miejsce Z panelami mam jeszcze jeden pomysł. W salonie i przedpokoju będą z v fugą. Rutino nie chce ich do sypialni, bo szukając oszczędności, chcieliśmy tam coś tańszego. Tyle ze okazuje się, ze salonowe panele występują również w wersji bez v-fugi, oczywiście tańsze. Może pójść w tą stronę? Od kilku dni szukam również pomysłu na okna. Okno w kuchni oraz okna w salonie (w tym balkonowe) muszę "ozdobić" od razu. Inaczej sąsiedzi będą mieć darmowe kino. Ostatnio zauroczyły mnie żaluzje drewniane. Chciałam je dać wlasnie do kuchni salonu. I o ile kuchnia super, okno zwykłe plus fixy w salonie super, to an tarasowe juz nie bardzo się nadają. Jak zamontuje żaluzję to nie otworzę porządnie drzwi tarasowych, więc odpada... Musze pokombinować jak to rozwiązać,bo jak pisałam nie jest to tylko sprawa ładnie ozdobionego okna, ale przede wszystkim ochrona przed ciekawymi spojrzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.06.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 a to okno tarasowe jest od samego sufitu? jak nie to możesz wizualnie oszukać, dać żaluzje od sufitu i po zwinięciu swobodnie otworzysz te drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 16.06.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 http://img716.imageshack.us/img716/2844/sdc10689u.jpg Nie umiałam znaleźć na szybko lepszego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 16.06.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Witam Jaki ładny salonik. Rozumiem że ten widok za drzwiami tarasowymi to od tego "sąsiada" Ma niezły bajzel. On się buduje czy juz mieszka.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.06.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Jak zamocujesz przy samym suficie będzie dobrze P.S. Ja też wizualnie będę oszukiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 16.06.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Ta kupka ziemi to nasza Płot jest po lewej stronie (zdjęcie stare). Na tym zdjęciu nawet nie widać tego, od czego chcemy się odgrodzić. I nawet nie chcę pokazywać. Jednym zdaniem- zbieractwo to bardzo duża wada.. A sąsiedztwo stare, więc nazbierało się, nazbierało.. Ale co tam, tuje w końcu urosną do tych 2,5 metra i będzie git Choć dziś Rutino mnie zaskoczył- stwierdził,ze jak będziemy się źle czuć, to sprzedajemy ten dom i budujemy nowy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 16.06.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Venusku, ale wtedy musiałabym wszystkie okna tak potraktować, nie? Tzn wszystkie żaluzje dać pod samym sufitem (właśnie czytam o tym,ze złożone zajmują dosyć dużo miejsca). Tak myślę nad tymi żaluzjami i zastanawiam sie,czy nie zaciemnią mi pokoju. Zwłaszcza że były by w kolorze okien. I jak to jest z przepuszczaniem światła.. Biorę jeszcze pod uwagę jakieś białe, proste zasłony (lub coś bardzo jasnego, w zależności jakie ściany nam wyjdą itp;) ). Tylko nie wiem co wtedy na okna,zeby w ciągu dnia okna dobrze wygladały. Tak, wiem, jestem nienormalna,ze ja juz okna ozdabiam Ale tak jak pisałam, na razie myslę nad tymi, które koniecznie trzeba zasłonić Rutino dzwonil,ze praca na budowie wre aaaa, wczoraj dostalismy ostatnią transzę Hydraulik oczywiście nie skończył, ale jest juz na tyle daleko,ze nam bank zaliczył etap intalacji i możemy szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.06.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Nienormalna to byłam ja, bo pomyślałam o wszystkim tylko nie o dekoracji okien i teraz muszę rezygnować z pewnych rzeczy więc planuj, na dobre Ci wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 16.06.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Ta kupka ziemi to nasza Płot jest po lewej stronie (zdjęcie stare). Na tym zdjęciu nawet nie widać tego, od czego chcemy się odgrodzić. I nawet nie chcę pokazywać. Jednym zdaniem- zbieractwo to bardzo duża wada.. A sąsiedztwo stare, więc nazbierało się, nazbierało.. Ale co tam, tuje w końcu urosną do tych 2,5 metra i będzie git Choć dziś Rutino mnie zaskoczył- stwierdził,ze jak będziemy się źle czuć, to sprzedajemy ten dom i budujemy nowy:D nie trzeba sie czuc zle .... ja jeszcze nie zamieszkalem a juz mam ochote budowac cos nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 16.06.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Ta kupka ziemi to nasza Płot jest po lewej stronie (zdjęcie stare). Na tym zdjęciu nawet nie widać tego, od czego chcemy się odgrodzić. I nawet nie chcę pokazywać. Jednym zdaniem- zbieractwo to bardzo duża wada.. A sąsiedztwo stare, więc nazbierało się, nazbierało.. Ale co tam, tuje w końcu urosną do tych 2,5 metra i będzie git Choć dziś Rutino mnie zaskoczył- stwierdził,ze jak będziemy się źle czuć, to sprzedajemy ten dom i budujemy nowy:D No zbieractwo to fatalna wada szczególnie dla sąsiadów. :(U nas na szczęście sąsiadów brak przynajmniej w najblizszych paru latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 20.06.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Racja Venus. Mam swiadomość,ze projektu nie robiła projektantka z prawdziwego zdarzenia. Cale szczęscie kasa, którą za to zapłaciliśmy była brana pod uwagę przy płaceniu za płytki. A że udało nam się dojść do cen allegrowych, więc spoko. Gdybym normalnie zapłaciła dużo za projekt, to bym chyba bialej gorączki dostała, gdyby się nie zgadzało. A tak, owszem, wkurza mnie to, ale nie spędza snu z powiek oj Rutinko widze ze moje wczesniejsze "przestrzeganie" poszło w las i tez Was to spotkało ... na zapas rozgladaj się za sklepikami z kaflami i szybką dostawą bo moze być tak jak u nas a jak sama wiesz teraz liczy się czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 21.06.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Budowa, dzieciaki, duzo roboty w pracy i czasu na pisanie coraz mniej W telegraficznym skrócie: Caly czas coś się dzieje. Był problem z piecem, ale Minertu spisał się na medal i raz dwa wszystko porobił. Hydraulik teoretycznie skończył, ale okazało się,ze coś tam musi poprawić Kafelki w małej łazience się kładą i wyglądają coraz ładniej Myślę, ze kafelkarzowi udało się to wszystko uratować Mamy już kafelki do wiatrołapu i są piękne:yes: Kafelki do dużej łazienki będą w poniedziałek i mam nadzieję,ze też będą piękne Dostaliśmy wycenę na panele i drzwi wewnętrzne. Podsumowałam koszt wyposażenia łazienek i chyba pójdziemy z torbami Popłaciliśmy wszystkie zaliczki. Parapetów jeszcze nie ma. Tata wymordował połowę roslinności na naszej działce Płot został całkowicie skończony, teraz zostanie przykryty tujami. I po co starałam się tak ładnie ten płot malowac? Konrad, nas na razie nie kusi budowa kolejnego domu. Teraz musimy poświęcić więcej czasu chłopcom. Przez budowę mieli tej uwagi znacznie mniej.. Ale jak będą nastolatkami, to kto wie... Netmar, nam nie wyliczyli źle kafelek, tylko projekt zrobili jakoś dziwnie. Na wizu ok, a w rzeczywistości ściany mają inne wymiary. A myśmy tego nie sprawdzili. I teraz trzeba było kombinować, zeby nie było brzydkich docinek. Teraz 100 pytań do: - jaka fugę polecacie? Dobrą ale z tych, co tu duzo pisać, tańszych? - brodzik montuje się przed położeniem płytek na podlodze czy po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.06.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Zależy jaki brodzik, wybierz konkretny model i zadzwoń do producenta Ja tak robiłam. Fugę mogę polecić Mapei, tania niestety nie jest. Pomyśl jednak, że fugi będą przynajmniej 10 lat, więc może warto na nie odżałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 21.06.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 - jaka fugę polecacie? Dobrą ale z tych, co tu duzo pisać, tańszych? - brodzik montuje się przed położeniem płytek na podlodze czy po? Na fugach się nie znam. Szukałam wskazanej we właściwym kolorze. Brodzik: jeśli ma być zlicowany z podłogą to przed położeniem płytek. Jeśli ma stać na podłodze to po płytkach (bo na nich przecie). U mnie obydwa po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 21.06.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Dziekuję bardzo Co do fugi, to oczywiście chciałabym porządną. Ale już niekoniecznie mam ochotę przepłacić Brodzik będzie w takim razie po płytkach. A już mialam nadzieję,ze zmuszę Rutina do zakupów;) Kafelkarz proponuje,zeby do małej łazienki znaleźć taką fugę, która będzie miała kolor pomiędzy jasnymi a ciemnymi płytkami. Muszę przy okazji zrobić zdjęcie łazienki i mi doradzicie. Bo najpierw chcialam dwie fugi pod kolor płytek, ale zaczęłam się wahać. Zapomniałam o jeszcze jednej sprawie. Otóż potrzebuję rady w sprawie listew przypodlogowych. Głownie chodzi mi o salon i przedpokój. W pozostałych pokojach w ramach oszczędności zrobię chyba plastiki. Jesli nie zrobimy ich teraz, to juz nigdy (w mieszkaniu 5 lat prosiłam o zamontowanie listew ). A wracając do salonu. Nie wiem co mam wybrać. Na pewno chcę pod kolor podlogi, białych u siebie nie widzę. - plastikowe- no niestety urodą nie grzeszą - jakiś mdf? - drewnianie- nie wiem jak cenowo, ale jakby to był tylko salon i przedpokój to bym mogła je dać. Tylko czy drewniane listwy nie będą smieszne przy zwyklych panelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts