rutinowa żona 27.06.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Kurcze, jakoś nie chcę płytek na holu.. Teraz mam i jest masakra jak dzieciaki przy zabawie wywrócą się na płytkach. Ryku pół godziny. A jak wywrócą się na panelach to się otrzepią i lecą dalej.. Wizualnie halcony by mi sie podobały, ale mając małe dzieci wolę panele. Chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.06.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 a dzieci długo jeszcze będą małe? Wiesz nie moja sprawa, ale mam znajomego który dziecku nakładał kask w domu żeby się nie uderzyło. Pomyśl o funkcjonalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 27.06.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Venusku, ja raczej drugi biegun niż ci Twoi znajomi. Na przewracanie itp rzadko reaguje. TYlko wtedy kiedy jest to konieczne. Dzięki temu najczęsciej młode się otrzepią i bawią się dalej Tylko,ze te najpoważniejsze sytuacje mają najczęsciej miejsce na kafelkach. Wiem, ze dzieci w końcu dorosną. Ale panele są też dla mnie przytulniejsze. NO nic nie poradzę na to:) I to jest dla mnie główny powód paneli w holu. Tylko ta listwa sprawia,ze zaczynam sę wahać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 27.06.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Z panelami w holu zawsze jest ten problem że hol za długi. U nas na szczęście będą kafle. Panele dajemy tylko do sypialni, 2 pokoi i garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 27.06.2012 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 mój młodszy syn ma półtora roku także chyba jeszcze długo będzie mały:) chodniczek się puści i będzie przepięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 27.06.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Dywanik... :no: My z Rutinem będziemy mieszkać chyba w dwóch różnych domach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.06.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 eee no dobra a gdyby tak szlak komunikacyjny w płytkach a obrzeża w panelach? Poszperaj na stronie http://www.n-design.pl na pewno mieli takie realizacje. Ja mam sajgon w pracy więc nie pomogę teraz, ale wieczorem owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 27.06.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Netmar, nam nie wyliczyli źle kafelek, tylko projekt zrobili jakoś dziwnie. Na wizu ok, a w rzeczywistości ściany mają inne wymiary. A myśmy tego nie sprawdzili. I teraz trzeba było kombinować, zeby nie było brzydkich docinek. Teraz 100 pytań do: - jaka fugę polecacie? Dobrą ale z tych, co tu duzo pisać, tańszych? - brodzik montuje się przed położeniem płytek na podlodze czy po? Rutinko to samo było u nas... własnie te złe przeliczenie przyczynilo się do braków w płytkach i to w 2 łazienkach!! co do fug my stosowalismy z mapey a na podłogi epoksydową z dodatkiem brokatu brodzik montowalismy na tzw. beton - sciany boczne w plytkach osadzenie brodzika i podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moos 28.06.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Hej Rutino takie pytanie do ciebie. Pamiętam że na wiosnę miałeś pewne problemy ze styropianem EPS100 od Matuszka.Jak się w końcu ta sprawa rozwiązała. Jaki styro i gdzie w końcu kupiłeś.Mam od nich ofertę właśnie na ten Paneltech i się zastanawiam czy będzie w opakowaniach firmowych czy może noname. Czy brać u nich czy szukać gdzieś indziej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 28.06.2012 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 To był właśnie Paneltech od Matuszka. Oznaczony jako styropian EPS. w katalogu taki nie występował, były EPS70, EPS100 itd. Zdziwili się w Matuszku że robię z tego problem ale zachowali się przyzwoicie. Przyjechali, zabrali, a kasę od razu przelali z powrotem na moje konto. nie bardzo wiedzieli o co mi chodzi, wszyscy taki biorą na podłogi także jeśli koniecznie matuszek to poproś te miłe panie żeby poszły na plac i przeczytały co dokładnie pisze na opakowaniu tego styro. Bo na fakturze będzie lakonicznie "styropian" ja w końcu kupiłem w handlobudzie, ale jak on się nazywał to nie pamiętam. Zresztą to podobno wszystko jedno, każdy robi go w ten sam sposób. A ceny jego są mocno zmienne i zależą od ceny paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moos 28.06.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Dzięki,w sobotę się tam do nich i tak wybieram to zobaczę co tam mają na placu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.06.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Polecam styropian genderki,jest tani i dobry.Miałem cięty na wymiar EPS200.Jeśli chodzi o sklepy to icemarket lub stanlux,taniej nie znalazłem takiego styro :)Dowóz gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 28.06.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Ja się chyba zdecyduję na termoorganikę. ale tę genderkę muszę se porównać kosztowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.06.2012 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 (edytowane) W środę Rutino pojechał do Bielska i przywiózł kafle do kuchni. Dalej są sliczne, ale trudno ich urodę uchwycić na zdjęciu. Zwłaszcza,ze zdjęcia robiłam wczoraj późnym popołudniem. http://img525.imageshack.us/img525/6243/sdc14061f.jpg W czwartek zadzwonił w końcu stolarz i poprosił o klucz. Wczoraj naszym oczom ukazał się taki oto widok http://img338.imageshack.us/img338/6940/sdc14047et.jpg http://img513.imageshack.us/img513/3863/sdc14048.jpg http://img215.imageshack.us/img215/5930/sdc14045q.jpg http://img171.imageshack.us/img171/1962/sdc14050.jpg http://img411.imageshack.us/img411/3497/sdc14053.jpg Są piękne! Kanciaste, kolor zgrał się rewelacyjnie! Jesteśmy parapetami zachwyceni! Oczywiście jeszcze nie są skonczone,strasznie zakurzone, ale już nasz zachwycają Kafelkarz dziś kończy kotłownię. Następne prace to : dua łazienka, kuchnia i na koniec wiatrołap. W sprawie mojego ostatniego panelowego dylematu - jeden facet zajmujący się tym stwierdził,ze mimo ze ksiązkowo powinna być dylatacja, to on by to zrobił jednym ciągiem. Gdyby cokolwiek zaczęlo się dziać, to wtedy mozna maszyną ciachnąć te panele w odpowiednim miejscu i dac listwę. No mamy nad czym mysleć z Rutinem Edytowane 30 Czerwca 2012 przez rutinowa żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 30.06.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Mam niemal IDENTYCZNE parapety Rutinko Tylko kolor inny - ciemniejszy, jak i okna. I też mi się podobają Płytki do kuchni pięęęęękne. Odpowiadam na zapytanie w sprawie ścian w łazienkach: * jestem ZA zlicowaniem płytek ze ścianą * u mnie ściana jest równana do płytek - czyli uzupełniana profilami i tynkiem albo - gdzie trzeba - płytą. Chciałam w jednym miejscu podkuwać, ale nikt się nie chciał tego podjąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.06.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 płytki ładne, parapet ładny płot cudowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.06.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Aniu, czyli z lazienką bedziemy mieć tak samo:) Płytki kuchenne rzeczywiście sa przepiękne. Szkoda ze nie da się tego zdjęciami pokazać parapety swoje kocham:D Konrad, no kawałek płotu sie przypałętało Cudowny może i nie jest, ale bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.06.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 nabrały tempa prace u Was ... jak z terminami ? na kiedy koniec wszelkich prac planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.06.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Nie mamy zadnego planu. Sam dobrze wiesz, ze można planować, a rzeczywistość te plany weryfikuje. Najczęściej na naszą niekorzyść Fajnie byłoby wprowadzić się we wrześniu, choć jeszcze fajniej w sierpniu:D W polowie lipca mają być drzwi zewnętrzne. Pod koniec lipca pewnie pierwsze malowania. Sierpień panele, kuchnia, kolejne malowania, drzwi wewnętrzne. I tyle:D Ocieplenie domu pewnie jak już będziemy mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.06.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 no ocieplać możecie później na spokojnie - czas będziecie mieć do listopada lub na wiosnę 2013 ja dziś skończyłem malować elewacje z 2 boku - od ulicy dom wygląda cały już jak pomalowany - 2 tylnie boki pomaluje później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts